Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue – Västra Nylands välfärdsområde

Västra Nylands välfärdsområde drog upp riktlinjer för beredningen av IKT-upphandlingar och av tjänster för personer med intellektuell funktionsnedsättning

Dela

Det temporära beredningsorganet för Västra Nylands välfärdsområde drog upp en principiell riktlinje för hur ekonomi- och löneförvaltningens basfunktioner ska ordnas.

Välfärdsområdet beslutade att bli aktieägare i Sarastia Oy. Dessutom beslutade man, som en principiell riktlinje, att ordnandet av basfunktionerna inom ekonomi- och löneförvaltningen bereds så att Sarastia producerar dessa. Det egentliga beslutet om ordnande av bastjänsterna inom ekonomi- och löneförvaltningen och upphandlingsbesluten i anslutning till detta fattas av välfärdsområdesfullmäktige.

En utredning om läget för beredningen av specialtjänster för personer med intellektuell funktionsnedsättning antecknades för kännedom. Enligt en expertgrupps syn erbjuder en koncentrering av specialtjänsterna till HUS-sammanslutningen de bästa förutsättningarna för tjänsternas kontinuitet under övergångsskedet. Det temporära beredningsorganet konstaterade att det understöder det föreslagna organiseringssättet. Om organiseringsansvaret kan man avtala senare när organiseringsavtalet för HUS utarbetas.

De övriga besluten fattades enligt förslagen.

Nyckelord

Kontakter

Sanna SvahnLänsi-Uudenmaan hyvinvointialueen väliaikaisen valmistelutoimielimen puheenjohtaja / Ordförande för det temporära beredningsorganet för Västra Nylands välfärdsområde

Tel:050 544 6535sanna.svahn@espoo.fi

Om

Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue – Västra Nylands välfärdsområde
Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue – Västra Nylands välfärdsområde
PL 202
02070 Espoon kaupunki

https://www.luvn.fi

Västra Nylands välfärdsområde ordnar social- och hälsovården och räddningstjänsterna för invånarna i Esbo, Grankulla, Hangö, Högfors, Ingå, Kyrkslätt, Lojo, Raseborg, Sjundeå och Vichtis från 1.1.2023.

Twitter: @LUhyvinvointi@LUpelastus

Facebook: @LansiUudenmaanHyvinvointialue@LansiUudenmaanPelastuslaitos

Webbplats:
www.lu-palvelut.fi/hyvinvointialue
www.lu-palvelut.fi/valfardsomrade
www.lu-palvelut.fi/wellbeingservicescounty 

Följ Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue – Västra Nylands välfärdsområde

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue – Västra Nylands välfärdsområde

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum