Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue – Västra Nylands välfärdsområde

Västra Nylands välfärdsområdesfullmäktige godkände HUS-sammanslutningens grundavtal

Dela

Välfärdsområdesfullmäktige beslutade godkänna den temporära HUS-beredningsgruppens förslag till HUS-sammanslutningens grundavtal.

HUS-sammanslutningen ansvarar för att ordna de tjänster som föreskrivs i lagen och i organiseringsavtalet för HUS och den är huvudman för ett universitetssjukhus. HUS-sammanslutningen har också till uppgift att ordna utbildnings-, forsknings-, utvecklings- och innovationsverksamhet som hänför sig till dess organiseringsansvar och till främjandet av hälsa och välfärd samt samarbete inom social- och hälsovården. HUS-sammanslutningen sköter dessutom övriga uppgifter som enligt lag ankommer på en välfärdssammanslutning. 

Fullmäktige godkände en hemställan att en av universitetssjukhusets centrala basuppgifter, finansieringen av forskning, utveckling, utbildning, innovationer och undervisning tryggas när finansieringen av social- och hälsovården ändras, så att finansieringen av dessa kommer till HUS direkt och separat frånstaten. 

Västra Nylands välfärdsområdesfullmäktige hemställer också att man noggrant följer hur modellen med sammanslutningens stämma fungerar och vid eventuella missförhållanden underrättas välfärdsområdesfullmäktige omedelbart om dessa och också andra behövliga åtgärder vidtas för att avhjälpa missförhållandena. 

Västra Nylands, Mellersta Nylands, Östra Nylands och Vanda och Kervo välfärdsområden samt Helsingfors stad är medlemmar i HUS-sammanslutningen.  

Nyckelord

Kontakter

Jarno LimnéllLänsi-Uudenmaan hyvinvointialueen aluevaltuuston puheenjohtaja / Ordförande för Västra Nylands välfärdsområdesfullmäktige

Tel:040 527 6173jarno.limnell@luvn.fi

Om

Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue – Västra Nylands välfärdsområde
Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue – Västra Nylands välfärdsområde
PL 202
02070 Espoon kaupunki

https://www.luvn.fi

Västra Nylands välfärdsområde ordnar social- och hälsovården och räddningsväsendets tjänster för invånarna i Esbo, Grankulla, Hangö, Högfors, Ingå, Kyrkslätt, Lojo, Raseborg, Sjundeå och Vichtis från 1.1.2023.

Twitter: @LUhyvinvointi@LUpelastus

Facebook: @LansiUudenmaanHyvinvointialue@LansiUudenmaanPelastuslaitos

LinkedIn: 

Webbplats:
www.luvn.fi 

Följ Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue – Västra Nylands välfärdsområde

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue – Västra Nylands välfärdsområde

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum