Vaasan kaupunki - Vasa stad

Vastuullinen, mutta silti tunnelmallinen jouluodotusaika Vaasassa

Jaa

Joulualusaikaa vietetään tänä vuonna hieman erilaisella tavalla kuin mihin vaasalaiset ovat tähän asti tottuneita. Visit Vaasa ja Vaasan kaupunki haluavat tuoda joulutunnelmaa jokaisen ulottuville tarjoamalla erilaisia vaihtoehtoja löytää joulumieltä. Joulunodotus aloitetaan joulunavauksella, joka tänä vuonna on kaksipäiväinen. Joulunavauksen yhteydessä lanseerataan vaasanjoulu.fi sivusto, josta löytyy laaja kattaus tietoa ja inspiraatiota joulun viettoon.

Vaasan Joulunavausviikonloppua vietetään keskustassa 21.-22.11.2020. Joulunavausviikonlopun aikana kannattaa tulla keskustaan nauttimaan jouluisesta tunnelmasta, kaupungin upeista jouluvaloista sekä torille tuodusta komeasta joulukuusesta. Autot voi viedä lämmittelemään torin alle, sillä Toriparkki tarjoaa ilmaisen pysäköinnin koko joulunavausviikonlopun ajan.

Joulumarkkinat puolestaan täyttävät Vaasan kauppatorin jouluherkuilla, lahjaideoilla ja elämyksillä. Visit Vaasa tuo tänä vuonna ensimmäistä kertaa joulumarkkinoille perinteisen karusellin, jonka kyydistä voi nauttia kaikenikäiset huvittelijat.

Joulumarkkinat ovat käynnissä lauantaina 21.11. klo 10-18 ja sunnuntaina 22.11. klo 10-16.

Joulunavausviikonlopun aikana käynnistyy myös Shopping Vaasan järjestämä Kaunein Jouluikkunakilpailu. Kauneinta jouluikkunaa voi äänestää kilpailuun osallistuneissa liikkeissä sekä osoitteessa vaasanjoulu.fi.  Kaikkien äänestäneiden kesken arvontaan kilpailuun osallistuvien liikkeiden lahjoittamia palkintoja.

- Perinteikäs Joulunavaus on yksi vuoden odotetuimpia tapahtumia. Varsinkin tänä vuonna sen merkitys on meille erityisen suuri. Haluamme omalta osaltamme tarjota vaasalaisille tunnelmallisen ja unohtumattoman joulunavauksen, johon jokainen voi osallistua turvallisella tavalla. Tämän takia tänä vuonna ei järjestetä perinteistä ilotulitusta, koska emme halua koota torille tuhansia ihmisiä yhtä aikaa.  Tervetuloa avaamaan joulu kanssamme Vaasan keskustaan, sanoo Visit Vaasan toimitusjohtaja Max Jansson.

Vaasanjoulu.fi-nettisivusto on Visit Vaasan ja Vaasan kaupungin yhteinen panostus, jonka tavoitteena on kerätä vaasalaiseen jouluun liittyvää tietoa yhteen paikkaan. Vaasanjoulu.fi:stä tulee löytymään esimerkiksi joulun tapahtumat, kaupungin aukioloajat, joululahjavinkkejä, joulutervehdyksiä, mielenkiintoista luettavaa vaasalaisten asukkaiden ja yritysten joulusta. (Sivut julkaistaan 20.11.)

Sivulta löytyy myös pelillinen Vaasan kaupungin joulukalenteri, joka toteutetaan Vaasan syntymäpäivänä myönnetyllä tapahtuma-avustuksella yhteistyössä Platonic Partnership Oy:n kanssa. Joulukalenterin luukuista löytyy pieniä haasteita piristämään arkea ja nostattamaan jouluista tunnelmaa.

- Digitaalisen joulukalenterin kautta voimme tuottaa koko joulunalusajan kestävän ja turvallisen tapahtuman kaikille vaasalaisille. Kalenterin tehtäviä suorittamalla keräämme yhteisiä sydämiä digitaaliseen joulupataan ja pienillä arkisilla teoilla menemme kohti joulun viettoa. Joulukalenterin tehtävät suunnitellaan yhdessä kulttuuritoimen kanssa, ja luukkujen teemana ovat pienet arkiset onnellisuutta lisäävät asiat. Joulun vietto yhteisesti koostuu nyt pienistä teoista, joten uskomme tämän tuovan iloa ja onnea vaasalaisille ennen joulua, kertoo Vaasan kaupungin viestintäpäällikkö Leena Forsén.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja antavat:

Max Jansson
Toimitusjohtaja
Visit Vaasa
040 533 5083
max.jansson@visitvaasa.fi

Leena Forsén
Viestintäpäällikkö
Vaasan kaupunki
040 635 0762
leena.forsen@vaasa.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme