MessukeskusMessukeskus

Vastuullisuus näkyy Maxpo 2022 -messuilla

Jaa

Suomen suurimmille maarakennus- ja ympäristökoneiden Maxpo-messuille osallistuu ennätysmäärä yli 300 yritystä. Käytössä on 50 000 neliötä, mikä vastaa yli kahdeksaa jalkapallokenttää. Maxpo järjestettiin edellisen kerran vuonna 2019, kolme vuotta sitten. Nyt näytettävää ja kerrottavaa on paljon. Vastuullisuus huomioidaan alalla niin laitetoimittajien teknologiakehityksessä kuin kestävän infran rakentamisessa. Maxpo-messut järjestetään 5.–7.5.2022 Hyvinkään lentokentällä.

Edellisen kerran Maxpo järjestettiin 2019 Hyvinkäällä.
Edellisen kerran Maxpo järjestettiin 2019 Hyvinkäällä.

Messukeskus järjestää Maxpo-messut Rakennuskonealan näyttely-yhdistyksen toimeksiannosta. Osastoilla esitellään koneita työnäytöksissä ja kerrotaan myös alan vastuullisuudesta.  Rakennuskonealan näyttely-yhdistyksen ja Maxpo 2022 kehitysryhmän puheenjohtaja Tomi Veijalainen odottaa innolla tapahtumaa. ”Maxpo on ensimmäinen iso maarakennus- ja ympäristökoneiden tapahtuma moneen vuoteen. Yrityksiä on tänä vuonna mukana enemmän kuin koskaan. Ilahduttavasti erityisesti vastuullisuus ja ympäristöystävällisyys näkyy useilla osastoilla. Sähkökäyttö lisääntyy nyt varsinkin pienemmissä koneluokissa ja sähkökoneita on esillä useilta valmistajilta.”

Vastuullista teknologiaa ja infra-rakentamista

Laitetoimittajat ottavat huomioon entistä tarkemmin globaalit ilmastotavoitteet ja päästömääräykset. ”Tulevaisuuden ratkaisujen keskiössä ovat erityisesti automaatio, digitalisaatio ja sähköistyminen, jotka parantavat toimintojen tehokkuutta ja tuottavuutta samalla, kun ne vastaavat  tiukentuneisiin turvallisuus- ja ympäristövaatimuksiin”, kertoo Sustainability and Compliance Lead Vesa Juusela Sandvikilta. ”Vastuullisuus on tärkeää läpi arvoketjun, ja teollisuudenalan toimittajana me olemme sitoutuneet kehittämään kestävän kehityksen mukaisia teknologiaratkaisuja. Yhteistyömme Suomessa johtavien tutkimuslaitosten, asiantuntijoiden ja yliopistojen kanssa tukee uusien, globaalisti skaalautuvien teknologioiden innovointia. Panostamme merkittävästi omaan vastuulliseen toimintaamme, ja tavoitteenamme on esimerkiksi puolittaa hiilidioksidipäästömme vuoteen 2030 mennessä.”

Infra-alalla ollaan tekemässä vihreää loikkaa. Nyt on aika rakentaa pohja tulevaisuuden kestävällä liikkumiselle ja laajemminkin verkostoille. ”Painopiste tulee siirtää yksittäisistä toimista nyt infran koko elinkaareen ja arvoketjun kestävyyteen, jossa otetaan huomioon ekologinen, sosiaalinen ja taloudellinen näkökulma”, kertoo johtaja Juha Laurila Infra ry:stä.


Maarakennusalan vastuullisuus laitetoimittajan ja infra-alan näkökulmasta on esillä Maxpo-messujen tiedotustilaisuudessa 5.5. klo 9.30 Hyvinkään lentokentällä.

Suomen suurin maarakennus- ja ympäristönhoitokoneiden erikoisnäyttely Maxpo järjestetään 19. kerran torstaista lauantaihin 5.–7.5.2022 Hyvinkään lentokentällä.
Maxpossa esitellään maarakennus-, ympäristönhoito-, tie- ja talonrakennuskoneita sekä teollisuuden materiaalinkäsittelykoneita kaikissa kokoluokissa. Maxpo-messut järjestää Messukeskus Rakennuskonealan Näyttely-yhdistys ry:n toimeksiannosta.

Maxpo 2022 -messut: to-pe 5.–6.5. klo 9–17 ja la 7.5. klo 9–16.
Hyvinkään lentokenttä, Lentokentäntie 50.
Sisäänkäynti Maxpo-messuille Pohjoisen kehätien kautta. Pysäköinti on maksuton.

Lisätietoja:
Teija Armanto, tiedottaja, Messukeskus, puh 050 376 0804

Tomi Veijalainen, Rakennuskonealan näyttely-yhdistyksen ja Maxpo 2022 kehitysryhmän puheenjohtaja, puh 040 900 5665
Vesa Juusela, Sustainability and Compliance Lead, Sandvik, puh. 050 476 6549
Juha Laurila, johtaja, Infra ry, puh. 050 412 3637

www.maxpo.fi

Kuvia toimitusten käyttöön: https://mediabank.messukeskus.com/

Kuvat

Edellisen kerran Maxpo järjestettiin 2019 Hyvinkäällä.
Edellisen kerran Maxpo järjestettiin 2019 Hyvinkäällä.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Helsingin Messukeskus on ihmisläheinen media ja turvallisuudestaan palkittu tapahtumatalo, joka luo kasvua aitojen kohtaamisten kautta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan live-, hybridi- ja virtuaalitapahtumien areenaksi. | Messukeskus – kasvua kohtaamsista | www.messukeskus.com | @messukeskus | twitter.com/messukeskus 

Helsinki Expo and Convention Centre (brand name Messukeskus) creates growth through encounters. We are the largest event organiser in Finland producing or hosting 50 exhibitions and one thousand meetings and congresses annually. We provide a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services, including live, virtual and hybrid events. | www.messukeskus.com | @messukeskus |  | twitter.com/messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Pelasta Itämeri -palkinto 4D Sieppari -teknologialle20.5.2022 00:01:00 EEST | Tiedote

Suomen Messusäätiön 20 000 euron Pelasta Itämeri -palkinnon saa tänä vuonna jyväskyläläinen Weeefiner Oy, joka on kehittänyt 4D Siepparin, jonka avulla otetaan talteen liuenneita metalleja teollisuuden sivuvirroista ja jätevesistä. Ratkaisu on ainutlaatuinen, edistää kiertotaloutta ja on monistettavissa. Palkinnolla tahdotaan vuosittain kiinnittää huomiota Itämeren tilaan ja palkita taho, joka on tehnyt arvokasta työtä ympäristön hyväksi.

Suomen Mestarikoulu 2022-kilpailun voitti Niki Sipilä ja Jasper Juutinen, Turun ammatti-instituutti, TAI, Lemminkäisten koulutalo19.5.2022 16:41:44 EEST | Tiedote

Alan kilpailut ovat merkittävä osa Gastro Helsinki -ohjelmaa. Jo toista kertaa kisattava Mestarikoulu-kilpailu haluaa kasvattaa kiinnostusta ravintola-alan koulutusta ja osaajia kohtaan. Neljä kokkiparia kilpaili hyvässä yhteishengessä kahden päivän ajan mestaruudesta. Turun ammatti-instituutti, TAI, Lemminkäisten koulutalo ja Omnia Espoo putsasi pöydän.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme