Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Vasuista vauhtia varhaiskasvatukseen – Vasu-päivä Helsingissä

Jaa
Kuvaaja: Konsta Linkola
Kuvaaja: Konsta Linkola

Tiistaina 5. syyskuuta vietetään valtakunnallista Vasuista vauhtia varhaiskasvatukseen -päivää. Myös monissa helsinkiläisissä päiväkodeissa, perhepäivähoidossa ja leikkipuistoissa otetaan vauhtia ja tuodaan varhaiskasvatusta näkyväksi erilaisin tapahtumin.

Vasu-päivänä  mm:

•Opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen ja Opetushallituksen pääjohtaja Olli-Pekka Heinonen vierailevat tiistaina Merirastin päiväkodissa Vuosaaressa tutustumassa varhaiskasvatuksen maailmaan oppainaan päiväkodin lapset ja henkilöstö. Vierailua voi seurata 5.9. klo 9-10 facebook-kanavalla Lasten Helsinki

•Leikkipuisto Ulvila järjestää yhdessä päiväkoti Munkkivuoren kanssa leikkipuistossa liikunta/temppuradan klo 9.30-11.15. Lapset ovat suunnitelleet ja toteuttavat temppuradan.

•Ryhmäperhepäiväkodit Riihi ja Taimi järjestävät Sadonkorjuujuhlat piknik-tyylisesti Viikin hevostallien ja viljelypalstojen maisemissa.

•Päiväkoti Longinoja lähtee mukaan teemalla muuttuva oppimisympäristö: Päiväkodin ryhmät liikkuvat lähiympäristössä pienryhmissä ja dokumentoivat näkemäänsä.

Päiväkotikohtaisista ohjelmista kannattaa tiedustella suoraan päiväkodista. Päivän tunnelmia voi seurata ja jakaa sosiaalisessa mediassa aihetunnisteella #vasuistavauhtia.

Miten varhaiskasvatussuunnitelma näkyy perheille arjessa?

Uusi varhaiskasvatussuunnitelma otettiin käyttöön elokuun alussa. Pääkaupungin varhaiskasvatussuunnitelmassa ja sen toteuttamisessa näkyy helsinkiläisyys. Lapset saavat kuulua ja näkyä osana kaupunkia, ja koko kaupunki toimii lasten oppimisen ympäristönä.

-Syksyn aikana uuden varhaiskasvatuksen suunnitteluun kutsutaan mukaan lapsia ja vanhempia.  Varhaiskasvatuksen toimintakulttuuria luodaan asuinalueilla, toimipisteissä, lapsiryhmissä  lapsia kuunnellen ja yhdessä tehden. Edelleen tärkeätä toiminnassa on leikki ja lapselle ominaiset tavat toimia. Lähdemme siitä, että uudenlaisen toimintakulttuurin luominen ja uusien sisältöjen käyttöön ottaminen on prosessi, jota otetaan haltuun tulevina vuosina. Varhaiskasvatus on kasvatuksen, opetuksen ja hoidon kokonaisuus, jossa korostuu pedagogiikka, kertoo varhaiskasvatusjohtaja Satu Järvenkallas.

Yhteyshenkilöt

Mediaa palvelee

viestintäpäällikkö Essi Eranka
puh. 09 310 74342, 040 568 1369, essi.eranka@hel.fi

Kuvat

Kuvaaja: Konsta Linkola
Kuvaaja: Konsta Linkola
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
00510 Helsinki

09 310 44986https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala huolehtii Helsingin kaupungin varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta, perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta, suomenkielisestä ammatillisesta koulutuksesta sekä vapaasta sivistystyöstä. Toimialaan kuuluu neljä palvelukokonaisuutta: varhaiskasvatus ja esiopetus, perusopetus, lukio- ja ammatillinen koulutus ja vapaa sivistystyö, ruotsinkieliset palvelut sekä hallinto. Seuraa meitä #HelsinkiOppii ja #LastenHelsinki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme