Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Vasuista vauhtia varhaiskasvatukseen – Vasu-päivä Helsingissä

Jaa
Kuvaaja: Konsta Linkola
Kuvaaja: Konsta Linkola

Tiistaina 5. syyskuuta vietetään valtakunnallista Vasuista vauhtia varhaiskasvatukseen -päivää. Myös monissa helsinkiläisissä päiväkodeissa, perhepäivähoidossa ja leikkipuistoissa otetaan vauhtia ja tuodaan varhaiskasvatusta näkyväksi erilaisin tapahtumin.

Vasu-päivänä  mm:

•Opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen ja Opetushallituksen pääjohtaja Olli-Pekka Heinonen vierailevat tiistaina Merirastin päiväkodissa Vuosaaressa tutustumassa varhaiskasvatuksen maailmaan oppainaan päiväkodin lapset ja henkilöstö. Vierailua voi seurata 5.9. klo 9-10 facebook-kanavalla Lasten Helsinki

•Leikkipuisto Ulvila järjestää yhdessä päiväkoti Munkkivuoren kanssa leikkipuistossa liikunta/temppuradan klo 9.30-11.15. Lapset ovat suunnitelleet ja toteuttavat temppuradan.

•Ryhmäperhepäiväkodit Riihi ja Taimi järjestävät Sadonkorjuujuhlat piknik-tyylisesti Viikin hevostallien ja viljelypalstojen maisemissa.

•Päiväkoti Longinoja lähtee mukaan teemalla muuttuva oppimisympäristö: Päiväkodin ryhmät liikkuvat lähiympäristössä pienryhmissä ja dokumentoivat näkemäänsä.

Päiväkotikohtaisista ohjelmista kannattaa tiedustella suoraan päiväkodista. Päivän tunnelmia voi seurata ja jakaa sosiaalisessa mediassa aihetunnisteella #vasuistavauhtia.

Miten varhaiskasvatussuunnitelma näkyy perheille arjessa?

Uusi varhaiskasvatussuunnitelma otettiin käyttöön elokuun alussa. Pääkaupungin varhaiskasvatussuunnitelmassa ja sen toteuttamisessa näkyy helsinkiläisyys. Lapset saavat kuulua ja näkyä osana kaupunkia, ja koko kaupunki toimii lasten oppimisen ympäristönä.

-Syksyn aikana uuden varhaiskasvatuksen suunnitteluun kutsutaan mukaan lapsia ja vanhempia.  Varhaiskasvatuksen toimintakulttuuria luodaan asuinalueilla, toimipisteissä, lapsiryhmissä  lapsia kuunnellen ja yhdessä tehden. Edelleen tärkeätä toiminnassa on leikki ja lapselle ominaiset tavat toimia. Lähdemme siitä, että uudenlaisen toimintakulttuurin luominen ja uusien sisältöjen käyttöön ottaminen on prosessi, jota otetaan haltuun tulevina vuosina. Varhaiskasvatus on kasvatuksen, opetuksen ja hoidon kokonaisuus, jossa korostuu pedagogiikka, kertoo varhaiskasvatusjohtaja Satu Järvenkallas.

Yhteyshenkilöt

Mediaa palvelee

viestintäpäällikkö Essi Eranka
puh. 09 310 74342, 040 568 1369, essi.eranka@hel.fi

Kuvat

Kuvaaja: Konsta Linkola
Kuvaaja: Konsta Linkola
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala


Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala huolehtii Helsingin kaupungin varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta, perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta, suomenkielisestä ammatillisesta koulutuksesta sekä vapaasta sivistystyöstä. Toimialaan kuuluu neljä palvelukokonaisuutta: varhaiskasvatus ja esiopetus, perusopetus, lukio- ja ammatillinen koulutus ja vapaa sivistystyö, ruotsinkieliset palvelut sekä hallinto. Seuraa meitä #HelsinkiOppii ja #LastenHelsinki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Ennakkotiedote: Helsingin kasvatus- ja koulutuslautakunnan suomenkielinen jaosto kokoontuu tiistaina 20.3.15.3.2018 14:29Tiedote

Kasvatus- ja koulutuslautakunnan suomenkielinen jaosto kokoontuu ensi viikon tiistaina 20. maaliskuuta klo 16.00. Kokouksen esityslista on julkaistu kasvatus ja koulutus -toimialan verkkosivuilla: https://www.hel.fi/helsinki/fi/kaupunki-ja-hallinto/paatoksenteko/lautakunnat-ja-johtokunnat/kasvatus-ja-koulutuslautakunnan-suomenkielinen-jaosto-poytakirjat Esityslistalla on muun muassa seuraava esitys: Suomenkielisen lisäopetuksen järjestäminen lukuvuonna 2018-2019 Kasvatus- ja koulutuslautakunnan suomenkielinen jaosto päättää, että lukuvuonna 2018–2019 lisäopetuksen aloituspaikkoja varataan enintään 150 nuorelle kuuteen (6) ryhmään Helsingin kaupungin peruskouluissa ja Stadin ammattiopistossa. Lisäopetusta järjestetään seuraavissa kouluissa ja oppilaitoksissa: Pasilan peruskoulu (1 ryhmä) Käpylän peruskoulu (1 ryhmä) Myllypuron peruskoulu (1ryhmä) Stadin ammattiopisto (3 ryhmää) Helsingin lisäopetuksella on merkittäviä lapsivaikutuksia tarjotessaan aloituspaikan peruskoulunsa päättäneill

Helsingfors förbereder ibruktagande av servicesedlar inom småbarnspedagogiken - servicesedlar ökar familjernas valmöjligheter och serviceutbudet9.3.2018 15:19Tiedote

Småbarnspedagogiken ska vara en god och välfungerande närservice för familjerna, där barnens lärstig förverkligas från småbarnspedagogiken till förskoleundervisningen och den grundläggande utbildningen. ”De lägre avgifterna för småbarnspedagogik och den avgiftsfria småbarnspedagogiken för 5-åringar (4h/dag) från hösten 2018 förutsätter en modell med servicesedlar som jämnar ut avgifterna för familjerna. Tanken är att avgifterna inom den kommunala och den privata småbarnspedagogiken ska ligga närmare varandra, vilket i sin tur innebär att familjerna oftare har tillgång till den privata servicen”, säger direktören för den svenska servicehelheten Niclas Grönholm. Med servicesedlarna vill Helsingfors skapa en servicehelhet av den kommunala och den privata småbarnspedagogiken, en helhet som ur familjernas och barnens synvinkel fungerar bra. Den privata småbarnspedagogiken kompletterar Helsingfors stads småbarnspedagogiska tjänster. De privata serviceleverantörerna kommer att vara delaktiga

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme