Valtion taloudellinen tutkimuskeskus VATT

VATT:n tutkimusjohtaja Essi Eerola siirtyy Suomen Pankkiin – Seppo Kari vt. tutkimusjohtajaksi

Jaa

Vuodesta 2016 VATT:n tutkimusjohtajana toiminut Essi Eerola on nimitetty Suomen Pankin kotimaisen talouspolitiikan vaikuttamisen prosessin päälliköksi. VATT:n vt. tutkimusjohtajaksi on nimitetty Seppo Kari.

VATT:n tutkimusjohtaja, VTT Essi Eerola on nimitetty 15.8.2022 alkaen Suomen Pankin kotimaisen talouspolitiikan vaikuttamisen prosessin päälliköksi viiden vuoden määräajaksi. Prosessipäällikkö raportoi tehtävässään johtokunnan puheenjohtajalle, pääjohtaja Olli Rehnille. Eerolasta tulee myös rahapolitiikka- ja tutkimusosaston johtoryhmän jäsen.

Essi Eerola on työskennellyt VATT:ssa vuodesta 2016 tutkimusjohtajana. Aikaisemmin hän on toiminut muun muassa Suomen Pankissa neuvonantajana, VATT:ssa johtavana ekonomistina sekä Helsingin yliopistossa eri tutkimus- ja opetustehtävissä.

VATT:n vt. tutkimusjohtajaksi on nimitetty KTT, johtava tutkija Seppo Kari. Hän toiminut VATT:ssa Yritystoiminnan verotus ja sääntely -tutkimusteeman vetäjänä ja sitä ennen tutkimusjohtajana vuosina 2006-2016. Seppo Karin tutkimusalaa ovat veropolitiikan kysymykset, erityisalueena yritys- ja pääomaverotus sekä kansainvälinen verotus.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Valtion taloudellinen tutkimuskeskus VATT
Valtion taloudellinen tutkimuskeskus VATT
Arkadiankatu 7
00100 HELSINKI

https://vatt.fi

Valtion taloudellinen tutkimuskeskus (VATT) on taloustieteellisen tutkimuksen asiantuntijayksikkö. Teemme tieteellisesti korkeatasoista tutkimusta edistääksemme tietoon pohjautuvaa talouspolitiikkaa.

Tutustu työhömme tarkemmin: https://vatt.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Valtion taloudellinen tutkimuskeskus VATT

Työryhmä: Sähkönsiirron kuluttajahintaa ohjaava valvontamalli kaipaa päivitystä21.6.2022 08:00:00 EEST | Tiedote

Kuluttajan sähkölaskun keskeiset osat ovat sähköenergian hinta ja sähkönsiirron hinta sekä verot. Sähköenergian toimittajan ja hinnan kuluttaja voi kilpailuttaa, mutta siirtohintaan tai veroihin kuluttaja ei voi vaikuttaa. Sähkön kokonaishinta ja sähkön siirtohinta ovat nousseet viime vuosina huomattavasti. Sähkön siirtohintaa ohjaa Suomessa Energiaviraston rakentama valvontamalli, joka nykyisellään sisältää useita ongelmia. Tämä käy ilmi TEM:n asettaman akateemisen työryhmän lausunnosta. Yksi työryhmän jäsenistä oli VATT:n ylijohtaja Mikael Collan.

Joustava eläkeikä ei toiminut Suomessa13.6.2022 07:00:00 EEST | Tiedote

Suomessa toteutettiin vuonna 2005 eläkeuudistus, jossa alinta eläkeikärajaa laskettiin 65 vuodesta 63 vuoteen. Samalla kannustettiin taloudellisesti suomalaisia jäämään eläkkeelle itselleen sopivaan aikaan 63 ikävuoden ja 68 ikävuoden välillä. VATT:n ja Laboren tuore tutkimus osoittaa, että uudeksi normieläkeiäksi tuli uusi alaraja 63 vuotta ja joustava työssä jatkaminen toteutui vain hyvin vähäisessä määrin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme