Pohjois-Savon ELY-keskus

Vedet kuntoon tekemällä – Kunnostajien kohtauspaikka 9.11.2020

Jaa

Pohjois-Savon ELY-keskus järjestää 9.11.2020 klo 12-15.30 kaikille vesistökunnostuksesta kiinnostuneille Kunnostajien kohtauspaikka -tilaisuuden, jonka tavoitteena on pohjoissavolaisten kunnostustoimijoiden verkostoituminen.

Tilaisuus järjestetään Teamsin välityksellä ja keskiössä siinä ovat kunnostajien puheenvuorot otsikolla Vedet kuntoon tekemällä - odottelun aika on ohi. Otsikon alla kunnostajat esittelevät seuraavaa:

– Rasvanki-Virmasveden osakaskunnan vesistökunnostustoiminnan lähtökohdat ja tavoitteet
– Kaavin Rauvanjoen ja Maaningan Valkeisen kunnostukset
– Nilsiän reitin virtavesikunnostukset
– WWF virtavesien kunnostajana ja vaellusesteiden poistajana
– Juankosken Ruislammen vesiensuojeluyhdistyksen perustaminen.

Kunta vesistökunnostajana ja vesistökunnostusten kumppanina -otsikon alla puhuvat Iisalmen kaupungin kaupungininsinööri, Kuopion kaupungin vesialueiden hoitaja, Lapinlahden kunnan ympäristösihteeri ja Rautalammin kunnan hallintojohtaja.

Tilaisuudessa kerrotaan myös 15.10.-30.11.2020 haettavana olevista valtionavustuksista, jotka ovat tarkoitettu vesienhoitoon sekä vesistö- ja kalataloustoimenpiteiden toteuttamiseen. Lisäksi tilaisuudessa esitellään Vuoksen vesienhoitoalueen vesienhoitosuunnitelma ja Pohjois-Savon vesienhoidon toimenpideohjelma vuosille 2022-2027.

Ilmoittautuminen

Kunnostajien kohtauspaikka -tilaisuus järjestetään verkossa Teams-tiimin välityksellä ja se on maksuton. Tilaisuuteen voi ilmoittautua Pohjois-Savon ELY-keskuksen etusivulta www.ely-keskus.fi/pohjois-savo löytyvän linkin kautta. Ilmoittautuneet saavat kutsun tiimiin sekä tilaisuuden ohjelman ja ohjeen tiimiin liittymisestä viikolla 45.

- Suora ilmoittautumislinkki tilaisuuteen

Miten tehostaisimme vesistöjemme kunnostusta Pohjois-Savossa?

Pohjois-Savon ELY-keskuksen vesiensuojelun tehostamisohjelman rahoituksella keväällä toteuttaman VAIKUTA VESIIN! -kyselyn vastauksissa välittyy kiinnostus, innostus ja myös odotukset vesistökunnostuksiin koko maakunnan alueella. Vastaajien joukosta löydettiin myös uusia kumppanuuksia, mikä oli kyselyn tavoitteena. Nyt järjestettävässä Kunnostajien kohtauspaikka -tilaisuudessa toivotaan vesistökunnostusten yhteistyön lisääntyvän.

Yhteyshenkilöt

Vesienhoidon asiantuntija Arja Saarelainen
puh. 0295 016 201, arja.saarelainen(at)ely-keskus.fi

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Savon ELY-keskus
Pohjois-Savon ELY-keskus
PL 2000, Kallanranta 11
70101 Kuopio

0295 026 500http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-pohjois-savo

Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Savon ELY-keskus

Kauppakamarilta tiekartta Pohjois-Savon vientiyritysten määrän tuplaamiseksi -Työhön tukea ELY-keskukselta (Pohjois-Savo)27.11.2020 10:36:11 EETTiedote

Koronakriisin vaikutuksesta vientiyritysten määrä putosi valtakunnallisesti ja kriisi on koskettanut voimakkaasti myös Pohjois-Savon tavara- ja palveluvientiä. Pohjois-Savossa kasvuhakuisuus on ollut muuta maata hieman alhaisempaa, ja tämä on näkynyt myös vientiä harjoittavien yritysten määrässä. Alue tarvitsee johdonmukaisen ja selkeän toimintatavan viennin kasvattamiseksi. Kuopion alueen kauppakamarin tavoitteena on vientiyritysten määrän tuplaaminen Pohjois-Savon alueella vuoteen 2030 mennessä. Kuopion alueen kauppakamarin kasvuvaliokunta lähtee valmistelemaan tiekarttaa vientiyritysten määrän lisäämiseksi Pohjois-Savossa. -Me kauppakamarissa haluamme edistää uutta kasvua, kansainvälistymistä ja hyvinvointia. Se syntyy vahvalla alueellisella yhteistyöllä. Olemmekin innoissamme, että saamme yhdessä sidosryhmien kanssa aloittaa tiekarttatyön, jossa kootaan ratkaisut vientiyritysten määrän tuplaamiselle ja kansainvälisen osaamisen alueelliselle lisäämiselle, Kuopion alueen kauppakamari

Pohjois-Savon vesitilannekatsaus 26.11.202027.11.2020 08:30:00 EETTiedote

Kallaveden vedenpinta Itkonniemen asteikolla on N2000+ 82,49. Pinta on nyt noussut 15 cm kuukaudessa ja 56 cm kesän matalimmasta tasosta. Nyt taso on 45 cm yli ajankohdan pitkäaikaiskeskiarvon. Kallaveden lisäjuoksutus on ollut käynnissä marraskuun alusta Konnuksen tulvakanavasta ja Naapuskosken padosta. Juoksutuksesta johtuen Saviveden pinta Leppävirran yläpuolella on kohonnut noin 20 cm tavoitetasoa ylemmäs. Iisalmen reitillä Onki- ja Poroveden pinnat ovat ajankohdan keskimääräisellä tasolla, mutta juoksutukset erittäin suuria ajankohtaan nähden. Latvajärvet Kiuruvesi, Sonkajärvi ja Salahmi ovat taas kerran tulvakorkeuksissa. Meneillään on tämän vuoden kolmas syystulvahuippu. Nilsiän reitin alaosalla Syvärin ja Vuotjärven pinnat ovat myös lähellä ajankohdan ylärajoja ja juoksutukset poikkeuksellisen suuria. Myös Juojärvellä pinta on ajankohdan keskimääräistä ylempänä, mutta ei vielä lähellä ylärajaa. Varkauden alapuolella Haukiveden pinta on 33 cm yli ajankohdan keskimääräisen tason,

Pohjois-Savon perinnebiotooppien maastokartoituksissa löydettiin uusia arvokkaita hoitoa tarvitsevia kohteita23.11.2020 09:33:43 EETTiedote

Pohjois-Savossa kartoitettiin viime kesän 2020 aikana 160 perinnemaisemakohdetta. Perinnebiotooppien, eli erilaisten niittyjen, hakamaiden ja metsälaidunten maastokartoituksia tehtiin tänä vuonna pääasiassa Rautalammin, Vesannon, Leppävirran, Tuusniemen, Kaavin sekä Kuopion ja Siilinjärven alueilla. Perinnebiotooppien inventointia toteutetaan osana Helmi-elinympäristöohjelmaa. Inventoinnin perusteella valittuja umpeenkasvaneita kohteita tullaan kunnostamaan ja hoitamaan Helmi-ohjelman avulla.

Pohjois-Savossa maatalouden investointitukea haettiin 1,5 miljoonaa euroa17.11.2020 09:57:36 EETTiedote

Maatalouden investointeihin haettiin Pohjois-Savossa tukea vuoden 2020 viimeisellä tukijaksolla 800 000 euroa enemmän viime vuoteen verrattuna. Investointitukihakemuksia saapui Pohjois-Savon ELY-keskukseen lokakuun puolivälissä päättyneellä hakujaksolla yhteensä 33 kappaletta ja haetun avustuksen määrä oli yhteensä 1,5 miljoonaa euroa. Vuonna 2019 vastaavalla jaksolla hakemuksia oli 11 kappaletta ja haettu avustus 0,7 miljoonaa euroa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme