Unlimited Foods Oy

Vegaaninen uutuus valloittaa S-ryhmän paistopisteitä – ei erota lihaversiosta

Jaa
Kauppojen paistopisteille on levinnyt uusi tuote, joka tekee kasvisvaihtoehdon valitsemisesta herkullista. Unlimited piirakka maistuu perinteiseltä lihapiirakalta, mutta proteiinilähteenä on lihan sijaan herneproteiini. Tuotteen kehittäjät haluavat tehdä kasviproteiinituotteista aiempaa paremman makuisia.
Unlimited piirakka
Unlimited piirakka

Uusi Unlimited piirakka on vegaaninen versio suomalaisille tutusta välipalasta lihapiirakasta. Vaikka kauppojen paistopisteet ovat suosittu ostopaikka lihapiirakoille, siellä ei aiemmin ole ollut kasviproteiinipiirakkaa. Markkinoilta ei ylipäätään ole löytynyt täysin perinteistä makuprofiilia vastaava tuotetta. Uutuudet ilmestyivät S-ryhmän paistopisteille tammikuussa.

”Palaute on ollut, että nyt on maku kohdillaan. On tullut kyselyitä, että eikö näissä muka oikeasti ole lihaa?” kertoo tuotteen kehittäneen Unlimited Foods Oy:n toimitusjohtaja Julius Miikkulainen. ”Samalla kauppojen määrä on aloituksesta kasvanut nopeasti jo lähes neljäänsataan,” Miikkulainen jatkaa.

Tuotteen kehitystyössä maku oli keskiössä. ”Halusimme kehittää vegaanisen tuotteen, josta tykkäisivät myös lihansyöjät. He eivät halua tinkiä mausta”, tuotekehitysjohtaja Jari Räsänen sanoo. Unlimited piirakan resepti mukailee perinteistä lihapiirakkaa, tuote on valmistettu Suomessa ja siinä on yhtä paljon proteiinia kuin lihaversiossa. Myös suutuntumassa on haettu tuttua lihapiirakan kokemusta, mihin herneproteiini sopii hyvin.

Toisin kuin usein lihankaltaisissa kasviproteiinituotteissa, Unlimited piirakassa ei ole käytetty kookosrasvaa. Siten tuotteessa ei ole lainkaan kovaa rasvaa.

Kasviproteiinituotteista paremman makuisia

Kasvisruokavaihtoehtojen lisääminen ruokavaliossa on ajankohtainen aihe. Unlimited Foods pyrkii edistämään asiaa kehittämällä tuotteita aiempaa laajemmalle kohderyhmälle. ”Kasviproteiinituotteiden kysynnän kehitys pienestä isoksi riippuu hyvin paljon siitä, miten hyvänmakuisia ja helppokäyttöisiä tuotteista saadaan. Toisena kriitisenä tekijänä on edullisuus, mihin tulemmekin panostamaan jatkossa. Kolmantena on terveellisyys ja ravintoarvot,” Miikkulainen sanoo.

Yhtiön versio lihapasteijasta lanseerataan maaliskuussa kotipaistopakasteena S-ryhmän kaupoissa. Yhtiön tuotekehitys viimeistelee parhaillaan jauhismurua ja burger-pihviä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Julius Miikkulainen, Unlimited Foods Oy, puh. 040 752 9919, julius@unlimitedfoods.fi

Kuvat

Unlimited piirakka
Unlimited piirakka
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Unlimited Foods Oy
PL 2
00130 Helsinki

https://www.unlimitedfoods.fi/

Unlimited Foods Oy on suomalainen teknologia- ja raaka-aineriippumaton kasviproteiinitalo. Yhtiö kehittää ja valmistaa korkealaatuisia kasviproteiinituotteita Unlimited-brändillä sekä myös private brands -tuotteita asiakkaan tarpeiden mukaisesti.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.