Kansallisgalleria / Finlands Nationalgalleri / Finnish National Gallery

Veho Oy tukee Suomen taide- ja kulttuurihistoriaa huomattavalla lahjoituksella

Jaa

Kansallisgallerian säätiölle tehty lahjoitus on vahva viesti suomalaiselta pitkän linjan perheyritykseltä Suomen keskeisimmän taidekokoelman tukemiseen. Se vahvistaa Ateneumin, Kiasman ja Sinebrychoffin taidemuseoiden sekä kokoelmahallintaosaston mahdollisuuksia rahoittaa toimintaansa joustavasti.

”Vehon lahjoitus on meille erittäin tärkeä. Se viestii suomalaisten yritysten vahvasta tahdosta tukea kulttuuriperintöä yleisesti ja taidetta erityisesti”, kertoo Kansallisgallerian pääjohtaja Risto Ruohonen. ”Sen turvin Kansallisgalleria ja sen kolme museota; Ateneum, Kiasma ja Sinebrychoffin taidemuseo; voivat tulevaisuudessa jatkaa Suomen tärkeimmän taidekokoelman ylläpitoa ja kartuttamista, mutta tukea myös taiteen tutkimusta ja näyttelytoimintaa.”

Vuonna 1939 perustettu Veho on autokaupan yritys, jonka tavoitteena on olla edelläkävijä muuttuvassa liikenteen ja liikkuvuuden toimintaympäristössä, kuitenkin perinteitä kunnioittaen ja vaalien. ”Vehossa koettiin luontevana huomioida Suomen itsenäisyyden juhlavuosi lahjoituksella Kansallisgallerialle. Sen museot tekevät arvokasta työtä ylläpitäessään ja kasvattaessaan Suomen tärkeintä taidekokoelmaa. Kansallisgallerian toiminta on myös vahvasti kiinni tässä päivässä ja haluamme varmistaa, että sen toiminta jatkuu tulevien sukupolvien hyväksi”, Vehon toimitusjohtaja Kenneth Strömsholm kertoo.

Kansallisgallerian säätiöpääomaa on kerätty 2 700 000 euroa. Tavoitteena on kerätä 8 miljoonaa euroa yrityksiltä, yhteisöiltä ja yksityishenkilöiltä 30.6.2017 mennessä. Valtio tukee jokaista lahjoitettua euroa 2,5 eurolla. Tavoitellun 8 miljoonan euron lahjoitussumman myötä Kansallisgalleria saa siis 20 miljoonaa euroa vastinrahaa.

”Suomalaisten yritysten ja mesenaattien tuki Kansallisgallerialle ja sen edeltäjille on ollut aina merkittävää ja perheyritykset ovat myös nyt vahvasti mukana. Kansallinen kokoelma koetaan omaksi. Juoksevat toimintakulut katetaan myös tulevaisuudessa rahapelitoiminnan voittovaroista, mutta niin kansallisen kuin kansainvälisen vaikuttavuuden rakentaminen vaatii joustavampia rahoituskeinoja. Säätiöpääoman korkotuotto on yksi keskeinen elementti”, kertoo varainhankintajohtaja Jyri Tawast. Kansallisgallerian hallitus päättää säätiöpääoman sijoitusten korkotuottojen käyttökohteet.

Kansalaiset voivat osallistua keräykseen lahjoittamalla rahaa lipun oston yhteydessä, laittamalla rahaa museoissa oleviin lippaisiin, tekemällä mobiililahjoituksen tai lahjoittamalla kansallisgalleria.fi -sivuston kautta.

Varainhankinnan verkkosivusto:
www.kansallisgalleria.fi

Lisätietoja:
Risto Ruohonen
pääjohtaja, Kansallisgalleria
050 556 7169

Kenneth Strömsholm
toimitusjohtaja, Veho Oy Ab
0400 458 395

Karin Bäcklund 
yritys- ja brändiviestinnän päällikkö, Veho Oy Ab
050 3834490

Jyri Tawast
varainhankintajohtaja, Kansallisgalleria
044 261 0242

Avainsanat

Kuvat

Lataa
Ateneumin taidemuseo
Ateneumin taidemuseo
Lataa
Nykytaiteen museo Kiasma
Nykytaiteen museo Kiasma
Lataa
Sinebrychoffin taidemuseo
Sinebrychoffin taidemuseo
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kansallisgalleria / Finlands Nationalgalleri / Finnish National Gallery
Kansallisgalleria / Finlands Nationalgalleri / Finnish National Gallery
Kaivokatu 2
00100 HELSINKI

0294 500 200http://www.kansallisgalleria.fi

Kansallisgallerian muodostavat Ateneumin taidemuseo, Nykytaiteen museo Kiasma ja Sinebrychoffin taidemuseo. Kansallisgallerian vastuulla on valtion taidekokoelma, jonka ylläpitämisestä huolehtii Kansallisgallerian kokoelmahallintaosasto. Kansallisgalleriaan kuuluu lisäksi Valtion taideteostoimikunta kokoelmineen. www.kansallisgalleria.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kansallisgalleria / Finlands Nationalgalleri / Finnish National Gallery

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme