Veikkaus

Veikkaukselta uutta tietoa: Loimaan 90 miljoonan Eurojackpot tehtiin omilla numeroilla

Jaa

Loimaan voittoisa Eurojackpot-peli tehtiin pelaajan omilla numeroilla. Veikkauksella ei ole vieläkään tietoa voittajista. Voiton lunastusaikaa on jäljellä vielä lähes 11 kuukautta. Viimeinen mahdollinen lunastuspäivä on 11.2.2019.

Loimaan Prismassa tarjottiin osuman kunniaksi voittokakkua.
Loimaan Prismassa tarjottiin osuman kunniaksi voittokakkua.

Asiakkaista noin puolet valitsee numerot itse ja puolet antaa koneen arpoa numerot. Veikkauksen viestinnästä kerrotaan nyt, että Loimaan 90 miljoonan euron voiton numerot oli valittu itse.

Veikkaus kertoo rahapelivoitoista pelin, kierroksen voittosumman, harkinnan mukaan pelin hinnan, myyntikanavan, porukkapelimuodon ja sen, onko pelissä käytetty omia numeroita merkkejä vai pikapelirivejä.

Loimaan tapauksessa on kerrottu, että kierroksella 6/2018 Suomeen osunut Eurojackpotin 90 miljoonan euron voittopeli oli pelattu Loimaan Prismassa, se oli viiden osuuden porukkapeli ja järjestelmä.

- Voittopelissä oli käytetty pelaajan omia numeroita eli pelaaja oli valinnut ne itse, ei kone. Pelin hintaa emme kerro. Tämä päätös perustuu voittajan yksityisyyden suojelemiseen ja turvallisuuteen, kertoo viestintäpäällikkö Tomi Auremaa.

Tšekin voittaja odotti melkein neljä viikkoa

Loimaan mysteeri on herättänyt paljon kiinnostusta Suomen lisäksi ulkomailla. Vertailukohta löytyy vuoden 2015 keväältä, jolloin Eurojackpotin ensimmäisen 90 miljoonan euron potin voittajaa odoteltiin Tšekissä lähes neljä viikkoa.

Huhumyllyä kiihdytti osuman ajankohta: maassa pelattiin samaan aikaan jääkiekon MM-turnausta Prahassa ja Ostravassa, ja voittajaksi epäiltiin suomalaista kisaturistia. Jääkiekossa kävi kuten Eurojackpotissa: voitto meni toisille. Suomi hävisi puolivälierässä isännille 3-5, ja Eurojackpotin päävoiton nappasi mies Pardubicesta.

Voittaja, keski-ikäinen mies, tuli sadan kilometrin matkan voitonlunastukseen Prahaan junalla. Hänen kerrottiin pukeutuneen voitonlunastusmatkalle t-paitaan ja farkkuihin, ja hänellä oli reppu selässään. Vielä voitonlunastuksen hetkelläkin voittajaa pelotti suuren rahamäärän tuoma mahdollinen elämänmuutos, ja erityisesti hän kammoksui ajatusta valokuvasta. Voittaja oli siis viikkojenkin jälkeen erittäin hermostunut ja huolissaan mahdollisesta paljastumisestaan.

- Meillä voittajien ei ole syytä olla huolissaan ainakaan paljastumisestaan. He voivat huoletta lunastaa voittonsa pelkäämättä julkisuutta. Veikkaus julkaisee voittajien haastatteluja vain heidän luvallaan ja heidän hyväksymässään muodossa. Se, mitä voitosta voidaan ilman voittajien lupaa kertoa, on jo kerrottu, rauhoittelee Tomi Auremaa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Veikkauksen mediapalvelu, puh. 09 4370 7000 (kello 8-22), www.veikkaus.fi/yritys

Kuvat

Loimaan Prismassa tarjottiin osuman kunniaksi voittokakkua.
Loimaan Prismassa tarjottiin osuman kunniaksi voittokakkua.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Veikkaus
Veikkaus
Aku Korhosen tie 2
00440 HELSINKI

09 437 01https://www.veikkaus.fi/yritys

Veikkaus on kotimainen peliyhtiö, ja meillä on erityinen tehtävä. Haluamme, että pelejämme pelataan turvallisesti ja maltilla. Rahapelejämme pelaavat lähes kaikki aikuiset suomalaiset, ja meillä on yli kaksi miljoonaa etuasiakasta. Pelaajien ansiosta yhteiseen hyvään kertyy yli miljardi euroa vuodessa. Pelien tuotoilla tarjotaan mahdollisuuksia parempaan elämään.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Veikkaus