Veikkaus

Veikkauksen vedonlyönti 25 vuotta – voittoja jaettu yli 2,6 miljardia euroa

Jaa

Veikkauksen vedonlyönti on saavuttanut neljännesvuosisadan virstanpylvään. Ensimmäisenä aloitettu pelimuoto Pitkäveto on tuonut 25 vuodessa pelaajille voittoina kaikkiaan 2,63 miljardia euroa. Pelin alkuvaiheessa marraskuussa 1993 kohteita oli 40 viikossa, nyt sama määrä pelattavaa saattaa olla alakohteina yhdessä ottelussa.

Pitkävedon ensimmäiset kohteet marraskuussa 1993.
Pitkävedon ensimmäiset kohteet marraskuussa 1993.

Pelin alkuvaiheessa kohteita oli vuodessa parituhatta. Nyt niitä on nyt 380 000.

- Joillekin kohteita ei ole koskaan kylliksi, toisille niitä on liikaa. Lähivuosina kaikenlainen personointi on aivan eri tasolla kuin nyt. Näin voimme tarjota asiakkaalle juuri hänelle sopivan pelinäkymän ja kohdevalikoiman. Peruskohteista kiinnostuneille asiakkaille tarjoamme vain niitä ja erikoiskohteista kiinnostuneille, monenlaisia alakohteita pelanneille tarjoamme laajemman pelilistan, kertoo Veikkauksen kiinteäkertoimisen vedonlyönnin liiketoimintapäällikkö Juhu Mäkilä.

Pitkävedon kohdeskaala on kasvanut voimakkaasti vuoden 2014 huhtikuussa tehdyn uudistuksen jälkeen. Tuolloin Veikkaus kysyi asiakkailtamme toiveita. Kärjessä oli kohteiden lisääminen, toivelistalla korkealla ollut baseball otti tuolloin paikkansa tarjonnassa.

- Jääräpäisen kohteiden lukumäärän kasvattamisen sijasta haluamme varmistaa mahdollisimman hyvän ja kattavan asiakaskokemuksen miettimällä kokonaistarjontaa asiakaspalautteiden perusteella. Lisäksi arvioimme kohdesarjaa integriteetin näkökulmasta. Ottelumanipulaation torjuntaan kuuluu, että jos on epäilyksiä jonkin sarjan luotettavuudesta, emme halua sellaista tarjota asiakkaillemme, kertoo Mäkilä.

Kohdevalikoimaa kasvatetaan Veikkauksessa siis vakaasti ja harkiten. Kaikki maailman urheilu ei tule koskaan olemaan kohteina.

- Olemme kokeilleet kohteena jopa hot dogin syömiskilpailua , mutta pääpaino on asiakkaita kiinnostavien perinteisten urheilukohteiden tarjoamisessa, muistuttaa Mäkilä.

Vuosituhannen alussa nähtiin tilanne, jossa Moniveto oli 2000-2003 liikevaihdoltaan Pitkävetoa suurempi. Sittemmin Pitkäveto on pitänyt kärkipaikkansa vedonlyöntipeleissä. Vedonlyönnissä ei ole maailmalla nähty kovin suuria innovaatioita viime vuosikymmeninä.

- Perus 1X2 tai tasapelivaihtoehdon poistava niin sanottu money line (12) ovat edelleen ylivoimaisesti tärkeimmät pelikohteet kaikkialla. Tulevaisuudessa Veikkauksen pitää varmistaa, että kaikki maailmalla innovoitavat pienetkin kehitysaskeleet ja uutuudet ovat myös nopeasti tarjolla Veikkauksen asiakkaille.

Vedonlyönnissä viime vuosien ilmiö on tapatuma-aikaisen Live-vedon voimakkaasti kasvanut suosio yhdessä VeikkausTV:n tarjonnan lisääntymisen kanssa.

- Tulevaisuutta ovat edelleen vääjäämättä kasvavat kohdemäärät erityisesti tapahtuma-aikaisessa Live-vedossa. Pitkäveto ja Live lienevät jossain vaiheessa yksi ja sama tuote, jonka pelaamista voi jatkaa lähes kaikista kohteista vaikka ottelu on jo alkanut, hahmottelee Mäkilä.

Pitkävedon suosituimmat kohdesarjat
1) Liiga
2) NHL
3) Valioliiga

Veikkauksen vedonlyönti
• 1993 Pitkäveto käynnistyi marraskuussa 1993 (kierros 45).
• 1994 Voittajaveto ja Tulosveto käynnistyivät helmikuussa 1994 (kierros 6).
• 1998 Moniveto käynnistyi (kierros 18).
• 2014 uudistus lisäsi Pitkävedon kohdemäärää ja muutti peliehtoja niin, että vähimmäispanos laski 0,10 euroon jopa miljoonavoitot tulivat mahdollisiksi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Veikkauksen mediapalvelu, puh. 09 4370 7000 (kello 8-22), www.veikkaus.fi/yritys

Kuvat

Pitkävedon ensimmäiset kohteet marraskuussa 1993.
Pitkävedon ensimmäiset kohteet marraskuussa 1993.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Veikkaus
Veikkaus
Aku Korhosen tie 2
00440 HELSINKI

09 437 01https://www.veikkaus.fi/yritys

Veikkaus on kotimainen peliyhtiö, ja meillä on erityinen tehtävä. Haluamme, että pelejämme pelataan turvallisesti ja maltilla. Rahapelejämme pelaavat lähes kaikki aikuiset suomalaiset, ja meillä on yli kaksi miljoonaa etuasiakasta. Pelaajien ansiosta yhteiseen hyvään kertyy yli miljardi euroa vuodessa. Pelien tuotoilla tarjotaan mahdollisuuksia parempaan elämään.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Veikkaus