Veikkaus

Veikkauksen vuosi 2017: Uuden Veikkauksen ensimmäinen vuosi sujui odotusten mukaisesti

Jaa

Veikkauksen vuoden 2017 tulos oli odotusten mukainen, 1 021,3 milj. euroa. Ensimmäisenä toimintavuonnaan Veikkaus panosti erityisesti pelitoiminnan häiriöttömään jatkuvuuteen, pelijärjestelmien ja toimintatapojen integrointiin sekä vastuullisen rahapelaamisen välineiden kehittämiseen. Uusi Veikkaus syntyi, kun kolme entistä rahapeliyhteisöä, Veikkaus, RAY ja Fintoto, yhdistyivät vuoden 2017 alussa.

  • Liikevaihto 3 230,9 milj. euroa
  • Tulos 1 021,3 milj. euroa, taloudellinen tuotto yhteiskunnalle kaikkiaan 1 273,8 milj. euroa
  • Uusi veikkaus.fi-verkkokauppa lanseerattiin. Kaikki pelit yhdistettiin yhden pelitilin alle.
  • Veikkauksella on yli 2 miljoonaa Etuasiakasta.
  • Jännityspelit ja harrastuspelit olivat asiakkaiden suosiossa.
  • Liikevaihdosta 58 % myyntiverkostosta, 42 % digitaalisista kanavista.

Uuden Veikkauksen tulos ylitti vuoden 2017 valtion talousarvioon merkityn avustuksensaajille jaettavan summan, joka oli 1 003,5 milj. euroa.

– Uuden Veikkauksen ensimmäinen vuosi sujui integraatioon liittyvistä haasteista huolimatta hyvin, ja pystyimme tuottamaan avustuksensaajillemme suunnitelmien mukaisen tuoton, toimitusjohtaja Olli Sarekoski sanoo.

Tunnistautuvan pelaamisen osuus kaikesta veikkauspelaamisesta nousi 40,6 %:iin (+1,6 %-yksikköä), ja sen lisääminen on yksi Veikkauksen keskeisistä strategisista tavoitteista.

– Tunnistautuvan pelaamisen kautta pystymme tarjoamaan asiakkaillemme entistä vastuullisempia pelaamisen hallinnan välineitä. Uudistimme viime vuonna Veikkaus-korttia, joka mahdollistaa tunnistautuvan pelaamisen myös peliautomaateilla, Sarekoski sanoo

Vuoden 2017 aikana astuivat voimaan myös kansainvälisesti vertaillen ainutlaatuiset nettipelaamisen hallinnan välineet, ja kahden miljoonan asiakkaan Etuasiakas-ohjelmaan liitettiin uusia vastuullista pelaamista tukevia ominaisuuksia. Lisäksi Veikkaus teki päätöksen strategisesta hankkeesta, joka tähtää mahdollisimman laajaan tunnistautumiseen hajasijoitetuilla peliautomaateilla 1.1.2023 alkaen.

Suomen rahapelien kokonaismarkkina oli katsausvuonna pelikatteella mitattuna arviolta noin 1 978 milj. euroa. Kasvua edellisvuoteen oli yksi prosentti. Veikkauksen osuus kokonaismarkkinasta oli noin 90 %. Kilpailu kohdistuu erityisesti digitaaliseen pelaamiseen, jossa myös ulkomaiset peliyhtiöt toimivat.

Pelaaminen siirtyy yhä enemmän digitaalisiin kanaviin

Vuoden merkittävimpiä saavutuksia olivat uuden veikkaus.fi-verkkokaupan lanseeraus ja vanhojen peliyhteisöjen pelitilien yhdistäminen. Veikkaus.fi-verkkopalveluissa asioi keskimäärin 525 000 ostavaa asiakasta viikossa ja vuoden aikana kaikkiaan 1,3 miljoonaa asiakasta. Mobiilipelaaminen lisää koko ajan suosiotaan ja vuoden lopussa 44 % digimyynnistä tuli mobiililaitteiden kautta.

Peliryhmistä asiakkaiden suosiossa olivat katsausvuonna erityisesti jännityspelit ja harrastuspelit. Näistä eniten suosiotaan lisäsivät kiinteäkertoimiset vedonlyöntipelit, pöytäpelit sekä digitaaliset automaattipelit. Erityisesti Kulta-Jaska 2 -automaattipelin lanseeraus onnistui hyvin sekä peliautomaateissa että veikkaus.fi:ssä. Myös haaveilupelien uuden Kaikki tai ei mitään -pelin suosio ylitti odotukset.

Taloudellinen tuotto yhteiskunnalle

Kertomusvuonna Veikkauksen suoran taloudellisen tuoton yhteiskunnalle voidaan laskea olevan kaik­kiaan 1 273,8 milj. euroa. Yhtiö tuloutti opetus- ja kulttuuriministeriölle 537,8 milj. euroa, sosiaali- ja terveysministeriölle 436,3 milj. euroa ja maa- ja metsätalousministeriölle 40,6 milj. euroa. Lisäksi yhtiö maksoi valtiolle arpajaisveroa 212,8 milj. euroa sekä tulosta vähentävänä kustannusvai­kutteisena arvonlisäveroa 46,3 milj. euroa.

Lisätietoja: Veikkauksen toimitusjohtaja Olli Sarekoski, yhteydenotot Veikkauksen mediapäivystyksen kautta, p. 09 4370 7000.

Corporate Governance on saatavilla veikkaus.fi:ssä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Veikkauksen mediapalvelu, puh. 09 4370 7000 (kello 8-22), www.veikkaus.fi/yritys

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Veikkaus
Veikkaus
Aku Korhosen tie 2
00440 HELSINKI

09 437 01https://www.veikkaus.fi/yritys

Veikkaus on kotimainen peliyhtiö, ja meillä on erityinen tehtävä. Haluamme, että pelejämme pelataan turvallisesti ja maltilla. Rahapelejämme pelaavat lähes kaikki aikuiset suomalaiset, ja meillä on yli kaksi miljoonaa etuasiakasta. Pelaajien ansiosta yhteiseen hyvään kertyy yli miljardi euroa vuodessa. Pelien tuotoilla tarjotaan mahdollisuuksia parempaan elämään.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Veikkaus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme