Veikkaus

Veikkaus talouspoliittisen ministerivaliokunnan 8.5.2018 linjauksesta: Suunnitelma tukee suomalaisen rahapelijärjestelmän kanavointikykyä ja pelaamisen hallintaa

Jaa

Talouspoliittisen ministerivaliokunnan suunnitelma kotimaisen rahapelaamisen tulevaisuudesta on suomalaisen kuluttajansuojan näkökulmasta hyvä.

- Suunnitelman pohjalta voidaan osaltaan vahvistaa Veikkauksen kykyä kanavoida rahapelien kysyntää lailliseen ja vastuulliseen pelitarjontaan. Verkossa Veikkaus kilpailee asiakkaiden ajasta kansainvälisen rahapelitarjonnan kanssa. Suomalainen yhteiskunta hyötyy laajalti siitä, että rahapelaaminen ohjautuu kotimaisen kuluttajansuojan piirissä olevaan tarjontaan, sanoo Veikkauksen asiakkuus- ja myyntijohtaja Ari Aarnihuhta.

Veikkaus päätti joulukuussa 2017 strategisesta hankkeesta, joka tähtää kokonaisvaltaiseen tunnistautumiseen hajasijoitetuilla peliautomaateilla 1.1.2023 alkaen (linkki uutiseen). Talouspoliittisen ministerivaliokunnan suunnitelmassa esitetään harkittavaksi aikataulun nopeuttamista.

- Linjauksen euromääräiset ja elinkeinopoliittiset vaikutukset riippuvat siitä, millainen toteutustapa selvitysten jälkeen valitaan ja millä aikataululla tunnistautumiseen siirrytään. Kielteisten vaikutusten minimoimiseksi on ensiarvoisen tärkeää saada tehokkaat tunnistautuvan pelaamisen edistämisen keinot käyttöön nopeasti sekä varmistaa Veikkauksen pelitoiminnan kehittämisen mahdollisuudet digitaalisessa liiketoiminnassa, sanoo Ari Aarnihuhta.

Veikkaus on tehnyt laskelmia erilaisista vaihtoehdoista tunnistautumiseen siirtymisessä, ja ne ovat olleet omistajan käytössä suunnitelmaa valmisteltaessa.

Lisätietoja: asiakkuus- ja myyntijohtaja Ari Aarnihuhta, yhteydet Veikkauksen mediapalvelun kautta, puh. 09 4370 7000.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Veikkauksen mediapalvelu, puh. 09 4370 7000 (kello 8-22), www.veikkaus.fi/yritys

Tietoja julkaisijasta

Veikkaus
Veikkaus
Aku Korhosen tie 2
00440 HELSINKI

09 437 01https://www.veikkaus.fi/yritys

Veikkaus on kotimainen peliyhtiö, ja meillä on erityinen tehtävä. Haluamme, että pelejämme pelataan turvallisesti ja maltilla. Rahapelejämme pelaavat lähes kaikki aikuiset suomalaiset, ja meillä on yli kaksi miljoonaa etuasiakasta. Pelaajien ansiosta yhteiseen hyvään kertyy yli miljardi euroa vuodessa. Pelien tuotoilla tarjotaan mahdollisuuksia parempaan elämään.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Veikkaus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme