Espoon kaupunki - Esbo stadEspoon kaupunki - Esbo stadEspoon kaupunki - Esbo stad

Venäjänkielisen kirjaston kulttuurimaraton 2022

Jaa

Kulttuuri yhdistää ihmisiä

Hamdam Zakirov järjestää Vinyylibileet
Hamdam Zakirov järjestää Vinyylibileet

Suomen Venäjänkielinen kirjasto järjestää 14.11.-27.11.2022 jo perinteiseksi muodostuneen Kulttuurimaratonin, joka on maksuttomien venäjänkielisten tapahtumien sarja aikuisille ja lapsille. Tapahtumat järjestetään Helmet-kirjastoissa, mutta osaan tapahtumista on mahdollista osallistua myös verkossa. Kulttuurimaratonin pääkieli on venäjä. Osa tapahtumista on kuitenkin kaksikielisiä tai ne eivät vaadi tietyn kielen osaamista.

Vuonna 2022 festivaalin pääpaino on lasten ja nuorten ohjelmassa
sekä musiikkitapahtumissa.

Luvassa musiikkia, opastettuja kierroksia, keskustelutilaisuuksia,
teatteriesityksiä ja kirjallisuustapaamisia

Kulttuurimaratonin ohjelmassa on tapaamisia lastenkirjailija Anna Anisimovan kanssa, Lastenkulttuuriksekus Musikanttien ja Pelikan-teatteristudion esityksiä sekä paikallishistorioitsija ja opas Jelena Krainovan opastettuja kierroksia Helsingin kiinnostavimpiin alueisiin ja kirjastoihin - Rikhardinkadulle, Kallioon ja Töölöön. Musiikin saralla tarjolla on puolestaan Hamdam Zakirovin kaksikieliset vinyyli-DJ-juhlat, Igor Volovikin ja musiikkistudio Kulkusten opiskelijoiden pianokonsertit, ja Staroje Kino -yhtyeen ja Zhenia Gimerin ja Polina Aronsonin duon keikat. Lisäksi järjestetään Cultura-säätiön pitämä keskustelutilaisuus Suomen taide-elämästä, Irina Rebnitskajan maalaustyöpaja sekä K-Pop-ryhmien ja Vera Kruglikin tanssi- ja musiikkikerhon tanssiesitykset.

Kulttuurimaraton 2022:n koko ohjelma ja tarkempi aikataulu löytyvät Venäjänkielisen kirjaston sivuilta sekä suomeksi että venäjäksi. Tiedot julkaistaan myös Helmet po-russki Facebook-sivulla. Suorat lähetykset esitetään Espoon kaupunginkirjaston Youtube-kanavalla.

Kaikille Suomen asukkaille

Suomen venäjänkielinen kirjasto on osa pääkaupunkiseudun Helmet-kirjastoverkostoa ja sen kokoelma sijaitsee Sellon kirjastossa Espoossa. Kirjaston tehtävä on kuitenkin valtakunnallinen: se lainaa teoksia ja tuottaa ilmaisia tapahtumia kaikille Suomen venäjänkielisille.

Striimien, etätapahtumien ja kaukolainapalvelun avulla pyrimme laajentamaan palveluitamme pääkaupunkiseudun ulkopuolelle. Järjestämällä tapahtumia haluamme muistuttaa Venäjänkielisen kirjaston tarjoamista mahdollisuuksista kaikille Suomen asukkaille.

Kulttuurimaratonin järjestää Suomen Venäjänkielinen kirjasto Suomen kulttuuriministeriön tuella.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kirjastopedagogi Irina Golysheva (venäjäksi), irina.golysheva@espoo.fi
Espoon kaupunginkirjasto

Asiakaspalvelupäällikkö Petri Saarela (suomeksi), petri2.saarela@espoo.fi  
Espoon kaupunginkirjasto

Kuvat

Hamdam Zakirov järjestää Vinyylibileet
Hamdam Zakirov järjestää Vinyylibileet
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Marjut Saloniemi

Viestintäasiantuntija

Espoon kaupunginkirjasto

PL 3611

02070 ESPOON KAUPUNKI

puh. 050 3036937

marjut.saloniemi@espoo.fi

www.helmet.fi

www.kulttuuriespoo.fi

www.espoo.fi/kirjastoTilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Tiedote kasvun ja oppimisen lautakunnan nuorisoasiainjaoston kokouksesta 8.12.20228.12.2022 19:19:19 EET | Tiedote

Nuorisoasiainjaoston kokouksessa kuultiin moniammatillisesta yhteistyöstä vaikeiden ja pitkittyneiden kiusaamistilanteiden ratkaisemiseksi kouluympäristössä. Lisäksi esiteltiin nuorisopalveluiden toiminnan kärjet vuodelle 2023 sekä muutosehdotukset nuorisopalveluiden kesätoiminnan linjauksiin. Lisäksi kokouksessa kuultiin Gräsan taitojen talon toiminnan ja maksuttoman harrastetoiminnan jatkumisesta nuorisopalveluiden toteuttamana myös vuonna 2023.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme