MessukeskusMessukeskus

Vene 19 Båt -messujen teemana on perjantaina 15.2. Itämeren suojelu

Jaa

Vene 19 Båt -messuilla jaetaan tänä vuonna ensimmäistä kertaa Pelasta Itämeri -palkinto. Perjantaina 15.2. venemessujen Purjehdussataman teemana on Itämeri ja paikalla asiantuntijat kertomassa, miten jokainen voi omalta osaltaan toimia Itämerta saastuttamatta. Messukävijät voivat ostaa myös messuille tullessaan Itämeri-lipun.

Kuva: Heidi Koivunen
Kuva: Heidi Koivunen

Venemessuilla Itämeren tilasta kertoo muun muassa  venemessujen yhteistyökumppani  Baltic Sea Action Group, joka hakee ratkaisuja Itämeren ongelmiin yhteistyön kautta. Itämeren monimutkaisten ongelmien ratkaisemiseksi on tärkeää, että tietoa ja osaamista jaetaan monialaisesti. Yksittäiset ihmiset voivat vaikuttaa meren tilaan omalla toiminnallaan, mutta lisäksi tarvitaan laajempaa, systeemitason muutosta. Maanviljelykäytäntöjen päivittäminen, ja eläintuotannosta syntyvien biomassojen kestävämpi ja tehokkaampi käsittely ovat esimerkkejä BSAG:n ajamista isoista muutoksista.

”Kaikkien valuma-alueen valtioiden on kannettava vastuunsa Itämeren tilanteesta. Samalla emme kuitenkaan saa unohtaa sitä, että positiivisesta kehityksestä huolimatta Suomen osuus Itämeren ravinnekuormituksesta on edelleen kohtuuttoman suuri. Työtä siis riittää tehtäväksi. Pyrimme siihen, että myös tulevan sukupolven veneilijät pääsevät nauttimaan Itämeren ainutlaatuisuudesta”, sanoo BSAG:n toimitusjohtaja Johan Schmidt.


Pelasta Itämeri -palkinto jaetaan ensimmäistä kertaa

Suomen Messusäätiö jakaa ensimmäistä kertaa yhteistyössä Baltic Sea Action Groupin, John Nurmisen Säätiön ja Pidä Saaristo Siistinä ry:n kanssa 5000 euron Pelasta Itämeri -palkinnon. Sen saa henkilö tai taho, joka on toiminnallaan vaikuttanut Itämeren tilaan parantavasti. Palkinto jaetaan 15.2. klo 15 ja palkinnon saaja julkaistaan perjantaiaamuna.

Mikromuovitutkimuksen tuloksia

Kari ”Ruffe” Nurmi tulee kertomaan yhdessä Suomen ympäristökeskuksen asiantuntijoiden Maiju Lehtiniemen ja Jyri Tirroniemen kanssa viime kesän Atlantin yli Itämerellä -projektistaan, jossa Ruffe purjehti noin kuukauden maissa käymättä Itämerellä ja  keräsi näytteitä auttaen ympäristökeskuksen mikromuovitutkimusta. Yhteistyön tuloksista kuullaan venemessuilla 15.2. klo 16.30.

Messuilla kuullaan Wärtsilän ja Seabin Projectin yhteistyöstä ja siitä, miten Wärtsilä on sitoutunut toimimaan merien suojelemiseksi vähentämällä laivojen päästöjä ja tukemalla uusia innovaatioita. Tästä kertoo 15.2. klo 17.30 Wärtsilä-konsernin viestintäjohtaja Atte Palomäki.  

Oman panoksensa Itämeren puolesta antaa myös Pekka Hyysalo, joka on puhumassa aiheesta Fight Back for the Seas. Meriluonnon puolesta on tehtävä tekoja, jotta luonto toipuu.  
 
Miten voimme auttaa Itämerta?

Viime vuoden hellekesä rikkoi ennätyksiä Itämeren levätilanteen suhteen. Sinileväkukinnat piinasivat suurta osaa rannikkoalueesta, ja monen meren ystävän rakkaat uimarannat ja purjehdusreitit olivat sinilevän peitossa. Miksi meri kärsii, vaikka niin paljon on jo tehty sen hyväksi? Onko meillä vielä toivoa puhtaasta Itämerestä? Mitä yksittäinen kansalainen voi tehdä meren auttamiseksi? John Nurmisen Säätiön Puhdas Itämeri -hankkeista vastaava johtaja Marjukka Porvari kertoo, miten voimme auttaa Itämerta 15.2. klo 16.00.

John Nurmisen Säätiö on mukana messuilla osastollaan, kuten myös 50 vuotta tänä vuonna täyttävä Pidä Saaristo Siistinä ry. Pidä Saaristo Siistinä kertoo toiminnastaan Purjehdussatamassa 15.2. klo 17. Päivän päättää klo 18 paneelikeskustelu, jossa toimitusjohtaja Johan Schmidt Baltic Sea Action Groupista, Puhdas Itämeri -hankkeiden johtaja Marjukka Porvari John Nurmisen Säätiöstä ja pääsihteeri Aija Kaski  Pidä Saaristo Siistinä ry:stä keskustelevat Itämeren tilasta. Moderaattorina toimii Esko Kilpi. Nämä kaikki tahot tekevät arvokasta työtä Itämeren hyväksi ja tuovat toimintaansa esille venemessuilla. 

Vene 19 Båt -messut järjestetään 8. – 17.2.2019 Messukeskuksessa Helsingissä. Tapahtuma on avoinna vielä keskiviikosta perjantaihin klo 11-19 sekä lauantaista sunnuntaihin klo 10-18. Messukeskus järjestää Pohjois-Euroopan suurimman veneilytapahtuman Venealan Keskusliitto Finnboat ry:n toimeksiannosta. Vene 19 Båt -messut tuo esille Baltic Sea Action Groupin toimintaa ja tuo tapahtumaan entistä enemmän Itämeri-sisältöä. Messujen pääyhteistyökumppani on Mercedes-Benz.

Aukioloajat (avoinna kaikille)
pe 8.2. klo 11-19
la-su 9. – 10.2. klo 10-18
ma-pe 11. – 15.2. klo 11-19
la-su 16. – 17.2. klo 10-18

Pääsyliput aikuiset 19 e/ lapset (7-15 v) ja erikoisliput 12 e.
Ryhmäliput ovelta 12 e/hlö ja ennakkoon ostettuna 10 e/hlö, ryhmässä min 10 hlöä.
Maanantaista torstaihin (11.–14.2.) alle 15-vuotiaat pääsevät maksutta messuille. Alle 12-vuotiaat vain aikuisen seurassa.


Lisätietoja: tiedottaja Teija Armanto, puh. 050 376 0804, teija.armanto@messukeskus.com #venemessut www.venemessut.fi
Kuvia venemessuista: http://messukeskus.mediabank.fi

Messukeskus – Sata vuotta tapahtumien keskipisteessä | 100.messukeskus.com

Kuvat

Kuva: Heidi Koivunen
Kuva: Heidi Koivunen
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia messuilla, kokouksissa, kongresseissa ja muissa tapahtumissa. Messukeskus järjestää vuosittain 65 messutapahtumaa ja 1500 kokousta ja kongressia, joihin osallistuu yli miljoona vierasta. Messukeskuksen omistajayritys Suomen Messut Osuuskunta täyttää 100 vuotta vuonna 2019. | Messukeskus – sata vuotta tapahtumien keskipisteessä 

Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, promotes Finnish welfare by enabling effective face to face encounters at exhibitions, meetings, conferences and other events. Annually, 65 exhibitions and 1500 meetings and congresses are held at MessukeskusOver one million visitors take part in the events. The Finnish Fair Corporation, the company that owns Messukeskus Helsinki, celebrates its 100th anniversary in 2019. | Messukeskus – A century in the centre of events 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Laura Darthin Pretty in Pink on Vuoden 2019 kaunein sormus21.11.2019 09:00:00 EETTiedote

Helsinkiläisen kultaseppä Laura Darthin suunnittelema Pretty in Pink on voittanut Vuoden kaunein sormus 2019 -kilpailun. Darth palkitaan Suomen Messusäätiön lahjoittamalla 3000 euron stipendillä. 12. kertaa järjestettävän kilpailun tarkoituksena on kannustaa suomalaisia käyttämään rohkeasti koruja ja tuoda samalla esiin korujen käytön helppoutta ja monimuotoisuutta. Kilpailu myös esittelee suurelle yleisölle kotimaista korusuunnittelua ja -valmistusta.

Tämän päivän oppijoista tulevaisuuden osaajiksi – Studia tarjoaa näkymiä tulevaisuuteen20.11.2019 09:55:49 EETTiedote

Suomen suurin opiskelu- ja uratapahtuma Studia esittelee tulevaisuuden opiskelu- ja ammattivaihtoehtoja. Ohjelmassa paneudutaan oppilaitosesittelyjen lisäksi nuoren yrittäjyyteen, työelämän kehittymiseen ja kansainvälisyteen. Innovaatioalueella kävijät pääsevät tutustumaan korkeakouluopiskelijoiden omiin keksintöihin. Studia avautuu Messukeskuksessa Helsingissä 3.–4.12.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme