MessukeskusMessukeskus

Vene 19 Båt -messujen teemana on perjantaina 15.2. Itämeren suojelu

Jaa

Vene 19 Båt -messuilla jaetaan tänä vuonna ensimmäistä kertaa Pelasta Itämeri -palkinto. Perjantaina 15.2. venemessujen Purjehdussataman teemana on Itämeri ja paikalla asiantuntijat kertomassa, miten jokainen voi omalta osaltaan toimia Itämerta saastuttamatta. Messukävijät voivat ostaa myös messuille tullessaan Itämeri-lipun.

Kuva: Heidi Koivunen
Kuva: Heidi Koivunen

Venemessuilla Itämeren tilasta kertoo muun muassa  venemessujen yhteistyökumppani  Baltic Sea Action Group, joka hakee ratkaisuja Itämeren ongelmiin yhteistyön kautta. Itämeren monimutkaisten ongelmien ratkaisemiseksi on tärkeää, että tietoa ja osaamista jaetaan monialaisesti. Yksittäiset ihmiset voivat vaikuttaa meren tilaan omalla toiminnallaan, mutta lisäksi tarvitaan laajempaa, systeemitason muutosta. Maanviljelykäytäntöjen päivittäminen, ja eläintuotannosta syntyvien biomassojen kestävämpi ja tehokkaampi käsittely ovat esimerkkejä BSAG:n ajamista isoista muutoksista.

”Kaikkien valuma-alueen valtioiden on kannettava vastuunsa Itämeren tilanteesta. Samalla emme kuitenkaan saa unohtaa sitä, että positiivisesta kehityksestä huolimatta Suomen osuus Itämeren ravinnekuormituksesta on edelleen kohtuuttoman suuri. Työtä siis riittää tehtäväksi. Pyrimme siihen, että myös tulevan sukupolven veneilijät pääsevät nauttimaan Itämeren ainutlaatuisuudesta”, sanoo BSAG:n toimitusjohtaja Johan Schmidt.


Pelasta Itämeri -palkinto jaetaan ensimmäistä kertaa

Suomen Messusäätiö jakaa ensimmäistä kertaa yhteistyössä Baltic Sea Action Groupin, John Nurmisen Säätiön ja Pidä Saaristo Siistinä ry:n kanssa 5000 euron Pelasta Itämeri -palkinnon. Sen saa henkilö tai taho, joka on toiminnallaan vaikuttanut Itämeren tilaan parantavasti. Palkinto jaetaan 15.2. klo 15 ja palkinnon saaja julkaistaan perjantaiaamuna.

Mikromuovitutkimuksen tuloksia

Kari ”Ruffe” Nurmi tulee kertomaan yhdessä Suomen ympäristökeskuksen asiantuntijoiden Maiju Lehtiniemen ja Jyri Tirroniemen kanssa viime kesän Atlantin yli Itämerellä -projektistaan, jossa Ruffe purjehti noin kuukauden maissa käymättä Itämerellä ja  keräsi näytteitä auttaen ympäristökeskuksen mikromuovitutkimusta. Yhteistyön tuloksista kuullaan venemessuilla 15.2. klo 16.30.

Messuilla kuullaan Wärtsilän ja Seabin Projectin yhteistyöstä ja siitä, miten Wärtsilä on sitoutunut toimimaan merien suojelemiseksi vähentämällä laivojen päästöjä ja tukemalla uusia innovaatioita. Tästä kertoo 15.2. klo 17.30 Wärtsilä-konsernin viestintäjohtaja Atte Palomäki.  

Oman panoksensa Itämeren puolesta antaa myös Pekka Hyysalo, joka on puhumassa aiheesta Fight Back for the Seas. Meriluonnon puolesta on tehtävä tekoja, jotta luonto toipuu.  
 
Miten voimme auttaa Itämerta?

Viime vuoden hellekesä rikkoi ennätyksiä Itämeren levätilanteen suhteen. Sinileväkukinnat piinasivat suurta osaa rannikkoalueesta, ja monen meren ystävän rakkaat uimarannat ja purjehdusreitit olivat sinilevän peitossa. Miksi meri kärsii, vaikka niin paljon on jo tehty sen hyväksi? Onko meillä vielä toivoa puhtaasta Itämerestä? Mitä yksittäinen kansalainen voi tehdä meren auttamiseksi? John Nurmisen Säätiön Puhdas Itämeri -hankkeista vastaava johtaja Marjukka Porvari kertoo, miten voimme auttaa Itämerta 15.2. klo 16.00.

John Nurmisen Säätiö on mukana messuilla osastollaan, kuten myös 50 vuotta tänä vuonna täyttävä Pidä Saaristo Siistinä ry. Pidä Saaristo Siistinä kertoo toiminnastaan Purjehdussatamassa 15.2. klo 17. Päivän päättää klo 18 paneelikeskustelu, jossa toimitusjohtaja Johan Schmidt Baltic Sea Action Groupista, Puhdas Itämeri -hankkeiden johtaja Marjukka Porvari John Nurmisen Säätiöstä ja pääsihteeri Aija Kaski  Pidä Saaristo Siistinä ry:stä keskustelevat Itämeren tilasta. Moderaattorina toimii Esko Kilpi. Nämä kaikki tahot tekevät arvokasta työtä Itämeren hyväksi ja tuovat toimintaansa esille venemessuilla. 

Vene 19 Båt -messut järjestetään 8. – 17.2.2019 Messukeskuksessa Helsingissä. Tapahtuma on avoinna vielä keskiviikosta perjantaihin klo 11-19 sekä lauantaista sunnuntaihin klo 10-18. Messukeskus järjestää Pohjois-Euroopan suurimman veneilytapahtuman Venealan Keskusliitto Finnboat ry:n toimeksiannosta. Vene 19 Båt -messut tuo esille Baltic Sea Action Groupin toimintaa ja tuo tapahtumaan entistä enemmän Itämeri-sisältöä. Messujen pääyhteistyökumppani on Mercedes-Benz.

Aukioloajat (avoinna kaikille)
pe 8.2. klo 11-19
la-su 9. – 10.2. klo 10-18
ma-pe 11. – 15.2. klo 11-19
la-su 16. – 17.2. klo 10-18

Pääsyliput aikuiset 19 e/ lapset (7-15 v) ja erikoisliput 12 e.
Ryhmäliput ovelta 12 e/hlö ja ennakkoon ostettuna 10 e/hlö, ryhmässä min 10 hlöä.
Maanantaista torstaihin (11.–14.2.) alle 15-vuotiaat pääsevät maksutta messuille. Alle 12-vuotiaat vain aikuisen seurassa.


Lisätietoja: tiedottaja Teija Armanto, puh. 050 376 0804, teija.armanto@messukeskus.com #venemessut www.venemessut.fi
Kuvia venemessuista: http://messukeskus.mediabank.fi

Messukeskus – Sata vuotta tapahtumien keskipisteessä | 100.messukeskus.com

Kuvat

Kuva: Heidi Koivunen
Kuva: Heidi Koivunen
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia messuilla, kokouksissa, kongresseissa ja muissa tapahtumissa. Messukeskuksessa järjestetään vuosittain noin sata messutapahtumaa sekä 2000 kokousta ja kongressia, joihin osallistuu yli miljoona vierasta. Messukeskuksen omistajayritys Suomen Messut Osuuskunta täyttää 100 vuotta vuonna 2019. | Messukeskus – sata vuotta tapahtumien keskipisteessä 

Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, promotes Finnish welfare by enabling effective face to face encounters at exhibitions, meetings, conferences and other events. Annually, a hundred exhibitions and 2000 meetings and congresses are held at MessukeskusOver one million visitors take part in the events. The Finnish Fair Corporation, the company that owns Messukeskus Helsinki, celebrates its 100th anniversary in 2019. | Messukeskus – A century in the centre of events 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Habitaren 2019 Kansainvälinen Ystävä Alberto Alessi: Suomalainen ja italialainen muotoilu ovat toistensa vastakohtia, ja siksi sopivat niin hyvin yhteen17.4.2019 14:00:00 EESTTiedote

Tunnetun italialaisen designtalo Alessin pääjohtaja Alberto Alessi on Habitaren Kansainvälinen Ystävä 2019. Suomalaisen muotoilun kanssa pitkään toiminut Alessi valitsee Habitaren kiinnostavimmat sisällöt ja pitää keynote-puheenvuoronsa keskiviikkona 11.9.2019. Habitare on avoinna Messukeskuksessa Helsingissä 11.–15.9.2019. Italiassa 1921 perustettu Alessin muotoilutalo on yksi maailman tunnetuimpia yrityksiä muotoilun kentällä. Alessin yli tuhannen tuotteen valikoimaan kuuluu paljon kodin esineitä, kuten astioita ja keittiötarvikkeita, ja monet ovat saavuttaneet ikonisen maineen nykymuotoilussa. Tuotteiden suunnitteluun on vuosien saatossa osallistunut yli kolmesataa muotoilijaa – joukossa myös monia suomalaisia. ”Arvioimme Alessin tuotteiden menestystä neljällä muuttujalla, joita ovat tuotteen funktio, aistinvarainen kuvitteellinen muisti, viestintä ja kieli, sekä hinta. Korkein mahdollinen pistemäärä on 20 pistettä, ja korkein Alessin tuotteen saama pistemäärä on 18 pistettä. Se on

Vuoden Huiput -näyttely Habitareen12.4.2019 10:00:00 EESTTiedote

Parasta suomalaista luovaa suunnittelua esittelevän Vuoden Huiput -kilpailun voittajien näyttely nähdään jälleen ensi syksynä Habitaressa Messukeskuksessa 11.–15.9.2019. Suomen merkittävimmän luovan suunnittelun kilpailun voittajat julkistettiin eilen. Grafian järjestämä Vuoden Huiput on parasta suomalaista mainontaa ja muotoilua palkitseva, vuodesta 1980 järjestetty kilpailu. Viime vuoden luovan suunnittelun parhaimmisto palkittiin eilen Vuoden Huiput 2018 -gaalassa. Voittajatyöt esitellään jälleen omana näyttelynään Habitaressa syyskuussa. Habitaren Vuoden Huiput 2018 -näyttelyssä nähdään noin 61 työtä, 15 eri sarjan parhaat. Kilpailun kaikkien sarjojen pääpalkinnon, Grand Prixin, sai TBWA:n Helsingin Sanomille suunnittelema Land of Free Press. Kampanjan luovasta suunnittelusta TBWA\Helsingillä vastasivat mm. Sami Kelahaara, Jyrki Poutanen ja Erno Reinikainen. ”Älykäs ajatus, nopea ja erinomaisesti ajoitettu toteutus, usko minimalismin ja kiteytetyn sanoman voimaan sekä halu vaikutta

Matkamessut yhteistyöhön Maata pitkin -matkamessujen kanssa8.4.2019 13:00:00 EESTTiedote

Pohjois-Euroopan suurin matkailualan tapahtuma Matkamessut aloittaa yhteistyön Maata pitkin -matkamessujen kanssa. Ensimmäinen yhteinen hanke on 5.5. Maata pitkin -matkamessut. Taustalla on Matkamessujen tahto tarjota tietoa ja inspiraatiota kaikille matkailijoille, sekä tavoittaa uusia kohderyhmiä. Matkamessut ovat toimillaan edistäneet vastuullista ja kestävää matkailua jo pitkään, ja esimerkiksi SMALin luoma kestävän matkailun Helsinki Declaration allekirjoitettiin ensimmäistä kertaa Matkamessuilla yli 10 vuotta sitten. Muuttuvassa maailmassa toimia on kuitenkin lisättävä, ja Matkamessut haluavat tarjota tietoa myös vaihtoehtoisista matkustusmuodoista kiinnostuneille matkailijoille. Yhtenä toimenpiteenä on yhteistyö Maata pitkin -matkamessujen kanssa. Toukokuussa Helsingissä järjestettävään tilaisuuteen kokoontuu maata pitkin matkustamiseen liittyviä toimijoita jakamaan tietoa ja inspiraatiota esimerkiksi juna- ja pyörämatkailusta. Yhteistyön myötä Matkamessut tuo tilaisuuteen muun

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme