MessukeskusMessukeskus

Vene 19 Båt -messut vahvisti asemaansa

Jaa

Kansainväliset Vene 19 Båt -messut vahvisti asemaansa Pohjois-Euroopan suurimpana veneilytapahtumana. Venemessuilla vieraili kymmenen päivän aikana yli 65 200 kävijää. Messuilla tehtiin hyvin kauppaa ja kävijätyytyväisyys oli korkealla. Messuihin osallistui 302 näytteilleasettajaa ja käytössä oli 26 854 näyttelyneliömetriä. Tapahtuman kävijämäärä kasvoi hiukan ja pinta-ala kasvoi 6 % viimevuotisesta.

Kuva Heidi Koivunen
Kuva Heidi Koivunen

Venemessuilla esiteltiin yli 500 venettä. Aquadorin myynnistä vastaava Seppo Vesterinen Bella-Veneet Oy:stäon tyytyväinen venemyyntiin messuilla. ”Vuosi sitten myimme erittäin paljon veneitä ja myynti on pysynyt samalla tasolla myös tänä vuonna. Nyt on osastolla myyty erityisesti keskikokoisia ja isoja veneitä,” kertoo Vesterinen. ”Venemessut on yrityksellemme erittäin tärkeä vuosittainen myyntitapahtuma.”

Astrum Oy:n toimitusjohtaja Henri Jokinen on samoilla linjoilla. ”Olemme erittäin tyytyväisiä. Olemme myyneet messuilla yhteensä kymmenen isoa Grandezza, Sargo ja Arronet -venettä, joista kallein maksoi 470 000 euroa. Viime vuonna piristynyt venekauppa Vene Båt -messuilla jatkui tänä vuonna. Liikkeellä oli paljon ostoaikeissa olevia ihmisiä. Asiakkaiden tuotetietous on kasvanut, kun tiedot veneistä löytyvät verkosta. Samalla messujen merkitys kasvaa. Veneeseen tahdotaan mennä sisälle ja halutaan kokemus veneestä ennen ostopäätöstä”, toteaa Jokinen. ”Venemessuilta saimme paljon kontakteja, joista voi syntyä kauppaa vielä messujen jälkeenkin."

Veneilytarvikkeiden ja -varusteiden myyntiä tehtiin tänä vuonna Maritimin osastolla tuplasti enemmän kuin vuosi sitten. ”Tuntuu siltä, että veneilijät varustautuvat nyt tulevaan veneilykauteen ja haluavat panostaa erityisesti veneilyn viihtyvyyteen ja turvallisuuteen. Veneestä tahdotaan myös pitää huolta,” toteaa Maritim Oy:n  toimitusjohtaja Kim Tigerstedt. ”Tuotteita on myyty laidasta laitaan, mutta erityisen hyvin kaupaksi ovat käyneet pelastusliivit, trimmitasot, jääkaapit ja kiillotuskoneet.

Kävijöistä 91 % tyytyväisiä venemessuihin

Hiukan yli puolet venemessujen kävijöistä tuli pääkaupunkiseudulta. Kantar TNS:n kävijätutkimuksen mukaan venemessut nostatti joka neljännen veneilykuumetta. Kävijöistä 39 % kertoi tekevänsä ostopäätöksen messuilta saamiensa tietojen tai tekemiensä vertailujen perusteella. Hankintoja messuilta tuli tekemään yli puolet kävijöistä (54 %). Kiinnostavin tuotekokonaisuus messuilla oli moottoriveneet, joista 61 % kävijöistä oli kiinnostunut. Venevarusteet ja -tarvikkeet kiinnostivat 40 %:a ja kalastus 28 %:a kävijätutkimukseen vastanneista.  Kantar TNS:n kävijätutkimukseen vastasi 301 venemessujen kävijää.

Vene 19 Båt -messut järjestettiin 8.–17.2.2019 Messukeskuksessa Helsingissä. Messukeskus järjestää vuosittain Pohjois-Euroopan suurimman veneilytapahtuman Venealan Keskusliitto Finnboat ry:n toimeksiannosta. Tänä vuonna Vene 19 Båt -messut toi esille Baltic Sea Action Groupin toimintaa. Messujen pääyhteistyökumppani on Mercedes-Benz. Vene 20 Båt -messut järjestetään 7. -16.2.2020  Messukeskuksessa Helsingissä. Seuraava yleisötapahtuma Messukeskuksessa on GoExpo 15. – 17.3.2019. Lisätietoja: tiedottaja Teija Armanto, puh. 050 376 0804, teija.armanto@messukeskus.com #venemessut www.venemessut.fi

Kuvia venemessuista: http://messukeskus.mediabank.fi

Messukeskus – Sata vuotta tapahtumien keskipisteessä | 100.messukeskus.com Osoitelähde: Messukeskus mediarekisteri.  Voit poistua tiedotteiden jakelulistalta vastaamalla tähän viestiin.

Kuvat

Kuva Heidi Koivunen
Kuva Heidi Koivunen
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia messuilla, kokouksissa, kongresseissa ja muissa tapahtumissa. Messukeskuksessa järjestetään vuosittain noin sata messutapahtumaa sekä 2000 kokousta ja kongressia, joihin osallistuu yli miljoona vierasta. Messukeskuksen omistajayritys Suomen Messut Osuuskunta täyttää 100 vuotta vuonna 2019. | Messukeskus – sata vuotta tapahtumien keskipisteessä 

Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, promotes Finnish welfare by enabling effective face to face encounters at exhibitions, meetings, conferences and other events. Annually, a hundred exhibitions and 2000 meetings and congresses are held at MessukeskusOver one million visitors take part in the events. The Finnish Fair Corporation, the company that owns Messukeskus Helsinki, celebrates its 100th anniversary in 2019. | Messukeskus – A century in the centre of events 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

EMBARGO 21.3. klo 10: Ihmisen parhaaksi -palkinto ensihoidon työn uudistamiselle21.3.2019 10:00:00 EETTiedote

Vuosittain jaettava Ihmisen parhaaksi -palkinto annetaan tänä vuonna Siun Soten ensihoitopalvelulle, jonka Pohjois-Karjalan pelastuslaitos tuottaa. Ensihoidossa on luotu uusia malleja saattopotilaiden ensihoitoon ja ikäihmisten kotona asumisen tueksi. Lisäksi on kehitetty yhden henkilön ensihoitoyksikkö, joka hoitaa kiireettömiä ensihoidon tehtäviä. Palkinnon arvo on 5000 euroa, ja sen lahjoittavat Suomen Messusäätiö ja Sairaanhoitajaliiton koulutus- ja kustannusyhtiö Fioca. Palkinto jaetaan Sairaanhoitajapäivillä Messukeskuksessa Helsingissä torstaina 21.3.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme