Vaasan kaupunki - Vasa stad

Veneiden talvisäilytys muuttuu maksulliseksi – myös pienvenesatamien jätehuoltoon tulee muutoksia

Jaa

Vaasan kaupungin hallinnoimat veneiden talvisäilytyspaikat muuttuvat maksullisiksi 1.9.2021 alkaen. Palokaduilla veneiden säilytys kielletään jo 31.5. jälkeen. Muutoksilla pyritään kattamaan pienvenesatamien ylläpidosta ja investoinneista aiheutuvat kustannukset sekä edistämään ympäristön viihtyisyyttä.

Jatkossa veneiden talvisäilytys onnistuu kymmenellä maksullisella alueella 1.9.-1.6. välisenä aikana. Talvisäilytysalueet sijaitsevat Gerbyssä, Isolahdessa, Vikingalla, Kulmakadulla, Mansikkasaaressa, Kutterisatamassa, Kruununmakasiinilla, Korkeamäellä, Palosaarensalmessa sekä Vapaudentiellä.

Säilytyspaikkoja on kolmea eri kokoa ja hinta määräytyy paikan leveyden mukaan.

Veneiden talvisäilytyspaikkojen hinnat/talvikausi:

  • 69 €, leveys 2,5m (keltainen säilytysmerkki)
  • 179 €, leveys 3,5m (punainen säilytysmerkki)
  • 259 €, leveys 4,5m (sininen säilytysmerkki)

Veneen talvisäilytyspaikan voi varata 1.8.2021 alkaen joko netissä Timmi-järjestelmän kautta tai paikan päällä Vaasan kaupungin teknisessä virastossa osoitteessa Kirkkopuistikko 26.

Veneen talvisäilytysvuokran maksaneet voivat noutaa teknisestä virastosta talvisäilytysmerkin, joka kiinnitetään näkyviin veneeseen, venetelineeseen tai traileriin säilytyksen ajaksi. Lisätietoja löydät Venepaikat-sivuilta.

Lukolliset jäteastiat pienvenesatamiin

Myös pienvenesatamien jätehuoltoon tulee muutoksia. Jatkossa pienvenesatamien jäteastiat lukitaan ja nykyisten lukollisten venelaitureiden porttien avaimet käyvät myös kyseisen sataman jäteastiaan.

Ne venepaikan haltijat, joille ei kuulu portinavainta ja jotka ovat maksaneet venepaikkalaskun, voivat noutaa jäteastian avaimen teknisestä virastosta 26.4.2021 lähtien.

Tulevan veneilykauden venepaikkalaskut lähetetään maaliskuussa automaattisesti niille, joilla on ollut venepaikka viime vuonna. Maksamalla laskun varmistat kyseisen venepaikan myös tulevalle kaudelle. Maksamattomat paikat irtisanotaan.

Vapaita venepaikkoja on tällä hetkellä jäljellä noin 300. Venepaikan varaus onnistuu Timmi-järjestelmän kautta.

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme