MessukeskusMessukeskus

Venemessuilla #Dambusters-elokuva, Jasper Pääkkönen ja paneeli virtaviesin ennallistamisesta

Jaa

Vene 23 Båt -messuilla nähdään lauantaina 18.2.2023 dokumenttielokuva #Dambusters patojen purusta ja sen mullistavasta vaikutuksesta ympäristön eheytymiseen. Messuilla kuullaan myös elokuvassa haastateltavan näyttelijä ja vaelluskala-aktiivi Jasper Pääkkösen puheenvuoro patojen purkamisesta sekä paneelikeskustelu virtavesien vapauttamisesta. Helsingin kansainväliset venemessut Vene 23 Båt järjestetään 10.–19.2.2023 Helsingin Messukeskuksessa.

Jasper Pääkkönen Kuva: Risto Ruokola
Jasper Pääkkönen Kuva: Risto Ruokola

Venemessuilla on laaja kalastusalue, jossa tuodaan kalatusvinkkien lisäksi esille myös kalastajien keskuudessakin paljon keskustelua herättävää virtavesien ennallistamista. Se on vahvassa nosteessa ympäri maailmaa. Solisevat joet ja purot eli virtavedet ovat monelle lajille tärkeitä elinympäristöjä. Virtavesien patoamisen seurauksena niissä elävä lajisto on uhanalaistunut voimakkaasti. Esimerkiksi kaikki Suomen vaelluskalat ovat nykyään uhanalaisia. Jopa 90 prosenttia Suomen lohikannoista on menetetty, ja 60 meritaimenjoesta on jäljellä enää 11. Patojen purkaminen ja jokien vapauttaminen on yksi luonnonsuojelun orastavista menestystarinoista. Suomessa Hiitolanjoki on esimerkki jokien ennallistamisen voimasta: kolme suurta patoa puretaan kolmen vuoden kuluessa, ja uhanalaiset vaelluskalat pääsevät palaamaan lisääntymisalueilleen.

Elokuviin venemessuille
                                              

Marraskuussa 2022 julkaistu #Dambusters-elokuva seuraa patojen purkamista viidessä Euroopan maassa. Suomessa kuvausryhmä vieraili Etelä-Karjalan Hiitolanjoella ja haastatteli muun muassa Jasper Pääkköstä ja WWF:n ohjelmajohtajaa Sampsa Vilhusta. Venemessujen kävijät pääsevät katsomaan dokumenttielokuvaa #Dumbusters lauantaina 18.2. Näytöksiä on kaksi klo 10.30-11.45 ja klo 14.00-15.15 pääsisäänkäynnin toisessa kerroksessa (tila 201). Elokuvaa pääsee seuraamaan 100 henkilöä. Esitykseen ei voi varata paikkoja.

Teemaohjelmaa patojen purkamisesta


Venemessut tarjoaa elokuvaesitysten välissä patojen purkamisen teemaohjelmaa kalastusalueen Alutroll-Tohatsu-lavalla. Jasper Pääkkönen pitää klo 12.00 -12.45 puheenvuoronPatojen purkaminen - tehokkain keino ennallistaa Suomen luontoa. Pääkkönen tuo esille, mitä Suomessa on saavutettu virtavesien ennallistamisessa, minkälaisia tuloksia hankkeista on saatu ja mitä seuraavaksi tapahtuu.

Puheenvuoron jälkeen keskustellaan virtavesien vapauttamista klo 12.45-13.30. Paneeliin osallistuvat näyttelijä, vaelluskala-aktiivi Jasper Pääkkönen, Suomen ympäristökeskuksen erikoistutkija Saija Koljonen (SYKE), kansainvälisen ympäristöjärjestö WWF:n  ohjelmajohtaja Sampsa Vilhunen ja venemessujen isäntä Mikko "Peltsi" Peltola

Venemessut kolmen vuoden tauon jälkeen

Helsingin Messukeskus järjestää Pohjois-Euroopan suurimman veneilytapahtuman  Vene 23 Båt Helsingin kansainväliset venemessut 10.–19.2.2023 Helsingin Messukeskuksessa Venealan Keskusliitto Finnboat ry:n toimeksiannosta. Vene 23 Båt -messut on avoinna pe 10.2. klo 11-19, la-su 11.–12.2. klo 10-18, ma-pe 13.–17.2. klo 11-19 ja la-su 18.–19.2. klo 10-18.

Lippuja voi ostaa messuille ennakkoon edullisemmin http://shop.messukeskus.com

Kuvia median käyttöön http://mediabank.messukeskus.com

Lisätietoja: Messukeskus, tiedottaja Teija Armanto, puh. 050 376 0804, teija.armanto@messukeskus.com
Venealan Keskusliitto Finnboat ry, toimitusjohtaja Jarkko Pajusalo, puh. 040 673 4032, jarkko@finnboat.fi

www.venemessut.fi #venemessut #Dambusters

Kuvat

Jasper Pääkkönen Kuva: Risto Ruokola
Jasper Pääkkönen Kuva: Risto Ruokola
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Helsingin Messukeskus on ihmisläheinen media ja turvallisuudestaan palkittu tapahtumatalo, joka luo kasvua aitojen kohtaamisten kautta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan live-, hybridi- ja virtuaalitapahtumien areenaksi. | Messukeskus – kasvua kohtaamsista | www.messukeskus.com | @messukeskus | twitter.com/messukeskus 

Helsinki Expo and Convention Centre (brand name Messukeskus) creates growth through encounters. We are the largest event organiser in Finland producing or hosting 50 exhibitions and one thousand meetings and congresses annually. We provide a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services, including live, virtual and hybrid events. | www.messukeskus.com | @messukeskus |  | twitter.com/messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Uudistunut Kevätmessut aloittaa kevään Messukeskuksessa – uuden kauden etkoilta tuoreet ideat asumiseen, kotiin ja mökkeilyyn26.1.2023 09:00:00 EET | Tiedote

Suomen suurin puutarhanhoidon, rakentamisen, remontoinnin ja piensisustamisen tapahtumakokonaisuus Kevätmessut aloittaa kevätkauden Helsingin Messukeskuksessa 30.3.–2.4.2023. Upeasti uudistunut tapahtuma tarjoaa kaiken asumiseen, kotiin ja mökkeilyyn – tonteista taloihin ja mökkeihin ja kukista koneisiin. Samanaikaisesti järjestetään Lähiruoka & luomu -messut, Golfmessut ja OutdoorExpo.

Habitaren uusi teemanäyttely nostaa esiin yhdessä tekemisen ilon – Studio Plentyn suunnittelema näyttely tarjoaa yllätyksellisyyttä ja kohottavia kokemuksia26.1.2023 08:45:00 EET | Tiedote

Suomen johtava huonekalu-, design- ja sisustustapahtuma Habitare tuo syksyn tapahtumaan uuden näyttelyn, joka mukailee tapahtuman vuoden 2023 teemaa Yhdessä / Together. Näyttelyn suunnittelee teeman takana oleva Studio Plenty Anna Pirkolan ja Kirsikka Simbergin johdolla. Luvassa on iloa, kauneutta, yllätyksiä ja kohottavia kokemuksia kaikille aisteille. Habitare järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 13.–17.9.2023.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme