SPR VeripalveluSPR Veripalvelu

Verenluovutustapahtuma Moottoripyörämuseolla sunnuntaina 21.7.

Jaa

Lahdessa Niemen satamassa sijaitseva Suomen Moottoripyörämuseo järjestää yhteistyössä Suomen Punaisen Ristin Veripalvelun kanssa ”Bikers for Life” -verenluovutustapahtuman sunnuntaina 21.7. klo 12-17. Auttavan kätensä voi tulla ojentamaan kuka tahansa, eikä omaa veriryhmääkään tarvitse tietää etukäteen. Tavoitteena on kerätä vähintään 80 veripussia potilaille. Samalla voi kahvitella järvimaisemissa ja ihailla sekä uudempia että museoituja kaksipyöräisiä.

Lahden seudulla asuvilla, mökkeilevillä tai vierailevilla on heinäkuussa harvinainen mahdollisuus päästä luovuttamaan verta viikonloppuna. Yleensä verenluovutustilaisuuksia järjestetään ainoastaan arkipäivinä.

Kesäkuukausinakin vapaaehtoisia verenluovuttajia tarvitaan joka arkipäivä keskimäärin 700-800. Verivalmisteita tarvitaan esimerkiksi syöpäpotilaiden hoidossa, synnytyksissä, keskosvauvoille sekä leikkauksissa ja onnettomuustilanteissa.

Veripalvelu on tehnyt yhteistyötä motoristien kanssa verenluovutuksen puolesta jo vuosikymmeniä.

– Motoristit ovat tottuneet tekemään hyvää ja auttamaan silloin kun on tarve. Nyt jokaisella on hieno mahdollisuus antaa oma panoksensa tärkeän asian puolesta Moottoripyörämuseolla, sanoo museon perustaja ja tapahtuman ideanikkari Riku Routo.

Tapahtuma järjestetään sunnuntaina 21.7. klo 12 – 17 (Niemen satama, Veistämönkatu 1). Soveltuvuutensa verenluovuttajaksi voi testata etukäteen osoitteessa sovinkoluovuttajaksi.fi.

Arkipäivisin verta voi luovuttaa Lahden veripalvelutoimistolla (Kauppakeskus Trio, avoinna ma, ke, to klo 11–18, ti ja pe klo 11–17). Katso myös alueen verenluovutustilaisuuksien aikataulut.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Iira Hartikainen, tiedottaja, Suomen Punaisen Ristin Veripalvelu, p. 029 300 1042

Riku Routo, toimitusjohtaja, Suomen Moottoripyörämuseo, p. 0400 712 310

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

SPR Veripalvelu
SPR Veripalvelu
Kivihaantie 7
00310 HELSINKI

vaihde 029 300 1010https://www.veripalvelu.fi
Suomen Punaisen Ristin Veripalvelu tuottaa sairaaloille potilaiden hoidossa tarvittavia turvallisia ja tehokkaita verivalmisteita sekä laboratoriopalveluja. Huolehdimme veren keräämisestä vapaaehtoisilta verenluovuttajilta potilashoidon tarpeiden mukaisesti. Tarjoamme sairaaloille myös kantasolu- ja elinten siirtoja tukevia palveluita. Veripalvelu on voittoa tavoittelematon organisaatio. Vuosibudjettimme on noin 60,5 milj. euroa ja palveluksessamme on noin 500 henkilöä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SPR Veripalvelu

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme