Eläkevakuutusyhtiö Veritas

Veritas houkutteli ennätysmäärän uusia asiakkaita vuoden toisella neljänneksellä

Jaa

Veritas Eläkevakuutuksen sijoitukset tuottivat vuoden ensimmäisellä puoliskolla 7,3 prosenttia ja vakavaraisuus vahvistui 131,5 prosenttiin. Veritaksen vakavaraisuuspääoma nousi ensimmäistä kertaa yli miljardin euron.

”Vuoden toinen neljännes oli asiakashankinnan näkökulmasta meille ennätyksellisen hyvä. Se osoittaa konkreettisesti, että Veritaksen panostusta yrittäjäasiakkaisiin ja henkilökohtaiseen palveluun arvostetaan”, Veritaksen vt. toimitusjohtaja Tommy Sandås sanoo. 

Sandåsin mukaan alkuvuosi oli vielä monelle asiakasyritykselle synkkä, mutta kevään aikana positiivinen vire on alkanut vallata alaa. 

Vuoden toisella neljänneksellä asiakasyritysten palkkasummat ovat kääntyneet selvään kasvuun ja vakuutettujen määrä on noussut”, Sandås sanoo. 

Osakesijoitukset tuottivat 15,4 prosenttia 

Myös sijoitusmarkkinoilla vuoden toinen neljännes on näyttänyt valoisalta. Veritaksen sijoitukset tuottivat huhti-kesäkuussa 3,9 prosenttia ja koko alkuvuoden aikana 7,3 prosenttia. Parhaiten tammi-kesäkuussa pärjäsivät osakesijoitukset, joiden tuotto oli 15,4 prosenttia. Kiinteistösijoitukset tuottivat 2,8 prosenttia, korkosijoitukset 0,9 prosenttia ja muut sijoitukset 5,9 prosenttia. 

Talouden elvytyksen jatkuminen on taannut sijoituksille hyvän tuoton. Alkuvuoden tuottokisassa ovat pärjänneet ne sijoittajat, jotka ovat uskaltaneet ja halunneet kantaa eniten osakeriskiä. Muidenkin omaisuuslajien tuotot ovat olleet positiivisia, mutta niiden mittakaava on jäänyt osakkeisiin nähden piskuiseksi”, Veritaksen sijoitusjohtaja Kari Vatanen analysoi. 

Sijoitusten vahva tuotto vahvisti Veritaksen vakavaraisuutta ja vakavaraisuuspääoma ylitti ensi kerran miljardin euron rajan. 

Vaikka meillä on alla hyvin vakava pandemian aiheuttama kriisi, sijoitusten toteutunut tuotto kymmeneltä viime vuodelta on todella korkea. Veritaksen sijoitusten kymmenen vuoden reaalituotto nousi 5,0 prosenttiin, ja on hyvin vaikea uskoa samankaltaisen menon jatkuvan vielä seuraavatkin kymmenen vuotta”, Vatanen kertoo. 

Palautuminen pandemiasta jatkuu 

Suomen taloudessa ja työmarkkinoilla tilanne näyttää nyt valoisalta, mutta talouden kehitys on edelleen epävarmaa.  

”Osakemarkkinoilla elvyttävän rahapolitiikan tukema palautuminen pandemiasta jatkuuYritysten vahva tuloskasvu tukee osakemarkkinaa tällä hetkellä, mutta riskinä ovat sekä nousevat kuluttajahinnat että pandemian pitkittyminen. Markkinajuhlien tunnelma voi kääntyä nopeastikin, mikäli keskuspankit uhkaavat lopettaa musiikin soittamisen”, Vatanen sanoo.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Eläkevakuutusyhtiö Veritas
Eläkevakuutusyhtiö Veritas
PL 133
20101 Turku

Veritas on yrittäjien eläkevakuuttaja, ihmisläheisellä otteella. Veritas tukee asiakkaitaan uran eri vaiheissa ja huolehtii yli 110 000 henkilön työeläketurvasta. Sijoitamme tulevia eläkkeitä varten kerätyt varat tuottavasti, turvaavasti ja vastuullisesti.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Eläkevakuutusyhtiö Veritas

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme