HUS

Verksamheten inom primärvårdsjouren för mun- och käksjukdomar på kvällar och veckoslut upphör på Hyvinge sjukhus 21.1.2022

Dela

Primärvårdsjouren för mun- och käksjukdomar på kvällar och veckoslut som HUS ansvarat för upphör på Hyvinge sjukhus fredagen den 21 januari 2022. Verksamheten fortsätter på Parksjukhuset i Mejlans sjukhusområde.

Primärvårdsjouren för mun- och käksjukdomar på kvällar och veckoslut upphör på Hyvinge sjukhus efter att jourtiden tagit slut. Jouren har varit verksam vid Hyvinge sjukhus sedan förra hösten. På basen av några månaders erfarenhet har slutsatsen dragits att de nuvarande lokalerna inte lämpar sig för jourverksamhet på grund av coronavirusepidemin.

Verksamheten inom primärvårdsjouren för mun- och käksjukdomar på kvällar och veckoslut fortsätter för närvarande på Parksjukhuset i Mejlans sjukhusområde. Jouren betjänar alla invånare inom Nyland vardagskvällar kl. 16–21 samt lördagar, söndagar och söckenhelger kl. 9–21. Jouren är avsedd för patienter som behöver prehospital akutvård utanför primärvårdens tjänstetid.

Patienten uppmanas ringa tidsbokningsnumret innan jourbesöket. Hur brådskande vårdbehovet är bedöms per telefon.

Du kan boka tid till primärvårdsjouren på telefonnumret 09 471 71110. Tidsbokningen är öppen på vardagar kl. 14–21 samt på veckoslut och söckenhelger kl. 8–21.

Webbplatsen för primärvårdsjouren för mun- och käksjukdomar på kvällar och veckoslut

Mera information för media: 
Kontaktuppgifter till HUS medietjänst

Nyckelord

Om

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

På HUS Helsingfors universitetssjukhus vårdas årligen cirka 680 000 patienter. Våra nästan 27 000 proffs arbetar för alla patienters bästa. Vi har ansvaret för den specialiserade sjukvården för invånarna i våra 24 medlemskommuner. Dessutom har behandlingen av flera sällsynta och svåra sjukdomar koncentrerats riksomfattande till oss.

HUS är Finlands största aktör inom hälso- och sjukvårdsbranschen och den näst största arbetsgivaren i landet. Vår kompetens är internationellt känd och erkänd. Som universitetssjukhus utvärderar och utvecklar vi ständigt våra behandlingsmetoder och vår verksamhet.

Följ HUS

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från HUS

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum