Verovirkailijain Liitto ry

Verohallinto tavoittelee maailman parhaimmaksi sopimisen kulttuuria kiristämällä

Jaa

Lehdistötiedote, vapaa julkaistavaksi 12.4.2018 klo 15.30. Verovirkailijain Liiton puheenjohtaja Kirsi Huhtamäki kritisoi tänään liittonsa Opinto- ja järjestöpäivillä Helsingissä Verohallinnon tiukentuvia otteita sopimiskulttuurissa. - Kun henkilöstöresurssit vähenevät ja kiireet lisääntyvät, näyttää henkilöstökysymyksissä ruuvi kiristyvän, toteaa Huhtamäki. - Verohallinto teki yksipuolisen päätöksen työajan sijoittamiseksi virka-ajasta poiketen. - Kyseessä on poikkeuksellisen kova kanta Verohallinnon työnantajalta. Hallinto antoi henkilöstöjärjestöjen yksimieliset vetoomukset ja liittomme esitykset kaikua täysin kuuroille korville, Huhtamäki pahoittelee.

- Yksipuolinen päätös on signaali siitä, ettei työnantaja pidä välttämättömänä huomioida henkilöstönäkökulmia tai vapaaehtoisuusmahdollisuutta poikkeavissa työaikakysymyksissä. Tämä on kohtuutonta, sillä virkamiehet ovat tulleet Verohallintoon tekemään virka-aikaa. 

- Uudet ja virka-ajasta poikkeavat työaikakokeilut aiheuttavat paljon huolta ja murhetta henkilöstön arjessa. Nyt monessa perheessä pähkäillään, kuinka esimerkiksi lasten päivähoitojärjestelyt tai muut vapaa-aikaan kuuluvat tärkeät asiat hoidetaan, kuvaa puheenjohtaja. Tämä päätös on poikkeava koko valtionhallinnossa, joten vetoan edelleen työnantajaan, että löydämme asiaan vielä henkilöstönäkökulmaa painottavan ratkaisun, Huhtamäki vetoaa.

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

puheenjohtaja
Kirsi Huhtamäki
p. 050 68788

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Verovirkailijain Liitto ry
Verovirkailijain Liitto ry
Ratamestarinkatu 11
00520 Helsinki

http://www.verovl.fi

Verovirkailijain Liitto on Verohallinnon suurin ammatti- ja edunvalvontajärjestö, joka on Ammattiliitto Avan jäsenliitto ja Akava-yhteisön jäsen. Liiton kaksipäiväiset ja perinteiset Opinto- ja järjestöpäivät käynnistyivät tänään Helsingissä. Tilaisuuteen osallistuu noin 750 jäsentä.