Verohallinto

VEROTTAJA MUISTUTTAA MATKAKULUJEN ILMOITTAMISESTA

Jaa

Verotuksessa yleisin asiakkaiden vaatima vähennys on asunnon ja työpaikan väliset matkakulut. Niitä vaatii veroilmoituksellaan vuosittain yli 800 000 asiakasta. – On tärkeää huomata, että asunnon ja työpaikan väliset matkakulut eivät ole valmiina esitäytetyllä veroilmoituksella, sanoo ylitarkastaja Raija Myllys-Kauppinen.

 
Osa asiakkaista olettaa, että verokortilla arvioidut matkakulut siirtyvät esitäytetylle veroilmoitukselle. Näin ei kuitenkaan tapahdu, vaan toteutuneet matkakulut on asiakkaan itse ilmoitettava esitäytetyllä veroilmoituksella. Jos niitä ei ilmoita, ne jäävät verotuksessa kokonaan huomioimatta, ja silloin asiakas maksaa liikaa veroja.

Toistaiseksi asiakkaat ovat palauttaneet esitäytettyjä veroilmoituksia viimevuotista vähemmän. Tähän mennessä sähköisesti on palautettu vasta reilut 150 000 ilmoitusta.

– Vuosittain veroilmoitustaan korjaa noin 1,5 miljoonaa asiakasta. Tänä vuonna odotamme verkon kautta ilmoituksia jo 450 000.

Verohallinnosta muistutetaan jälleen, että esitäytetty veroilmoitus on aina tarkistettava ja tarvittaessa korjattava.  Veroilmoituksen palautuspäivät ovat 10.5 tai 17.5.2011, sen mukaan mitä oman veroilmoituksen etusivulle on merkitty.  Jos korjattavaa ei ole, veroilmoitusta ei tarvitse palauttaa.
 

Veroilmoituksen voi korjata verkossa

Matkakulujen ilmoittaminen käy kätevästi verkossa. Verohallinto on koonnut verkkosivuilleen yleisimpien matkalippujen hinnat (kohta Matkakulut). Myös lähes kaikki muut esitäytetyn veroilmoituksen tiedot voi jo ilmoittaa verkossa. Myllys-Kauppinen rohkaisee kaikkia kokeilemaan sähköistä ilmoittamista.   Saadun asiakaspalautteen mukaan verkossa ilmoittaminen on helppoa, nopeaa ja ohjeet ovat selkeitä.

– Jos osaa käyttää pankkipalveluja netissä, osaa käyttää tätäkin palvelua, siteeraa Myllys-Kauppinen yhtä tyytyväistä verkkoasiakasta.

Viime vuonna verkossa tietonsa ilmoitti 390 000 asiakasta. Tutkimuksen mukaan 74 prosenttia käyttäjistä oli erittäin tyytyväisiä palveluun.

Veroilmoitus verkossa -palvelu löytyy osoitteesta www.vero.fi/veroilmoitus . Palveluun pääsee omilla verkkopankkitunnuksilla tai sirullisella henkilökortilla. Palvelua voi kokeilla ilman kirjautumista kokeiluversion (demon) avulla.


Lisätietoja tiedotusvälineille: Raija Myllys-Kauppinen, p.040 763 7481

Tietoja julkaisijasta

Verohallinto
-
20101 TURKU

http://www.vero.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Verohallinto

Suomalaiset löysivät verkon veroasioiden hoitamiseen16.5.2012 11:39:24 EESTTiedote

Verohallinnon asiakkaat eivät epäröi sähköisten palvelujen käyttöä, sillä veroilmoituksen korjasi lähes 565 000 Veroilmoitus verkossa -palvelussa. Palvelu sulkeutui 15.5.2012. Tavoitteena oli, että 35 % esitäytetyn veroilmoituksen palauttaneista eli 525 000 asiakasta tekisi korjauksensa verkossa. Tavoite verkkoilmoitusten määrästä saavutettiin jo päivää ennen palvelun sulkeutumista. Palvelua parannettiin pitkin matkaa muun muassa joustamalla 8.5. veroilmoituksen palautuksen jättöajassa kahdella päivällä.