PlusTerveys

Verottaja teki täyskäännöksen kannassaan osinkojen verotuksessa

Jaa

Verottajan epäjohdonmukainen toiminta PlusTerveys Oy:n maksaman pääomatulon verotuksessa ihmetyttää. PlusTerveyden osinkojen perusteena on ja on aina ollut omistettujen osakkeiden määrä.

Konserniverokeskus (KOVE) toteutti PlusTerveydessä verotarkastuksen vuosien 2014-2016 aikana. Tarkastuskertomuksessa ei ollut mitään huomautettavaa yhtiön toiminnasta eikä sen perusteella esitetty mitään verotustoimenpiteitä.

Veronsaajien oikeudenvalvontayksikkö (VOVA) valitti konserniverokeskuksen päätöksestä osingonjaon osalta 2017 konserniverokeskukselle. Konserniverokeskus muutti kantaansa täysin 1.3.2018 antamassaan yleisessä ohjeessa ja hyväksyi Vovan tekemän valituksen 5.3.2018.

Verottaja muutti siten aiempaa tulkintaansa omistajille maksettavan osingon verotuskohtelusta niin, että PlusTerveyden maksamaa osinkoa tulisi käsitellä työpanososinkona.

Päätös on erittäin yllättävä, sillä PlusTerveyden osinkojen perusteena ei ole ollut työpanos, vaan perusteena on aina ollut omistettujen osakkeiden määrä.

PlusTerveyden omistavat noin 300 yhtiössä työskentelevää hammaslääkäriä ja lääkäriä. Yhtiön kokonaishenkilömäärä vuonna 2016 oli 1176 henkilöä, joista omistavien työntekijöiden osuus on 25,5 %. Olemme myös yksi Suomen suurimmista terveydenhuoltoalan veronmaksajista ja verojalanjälkemme oli 40,2 miljoonaa euroa vuonna 2016 saman vuoden liikevaihdon ollessa 113,4 miljoonaa euroa.

Suomalainen PlusTerveys on toiminut samalla vastuullisella toimintaperiaatteella jo lähes 40 vuoden ajan.  

Pidämme päätöstä perusteettomana, samoin kuin yhtiön kuulemat asiantuntijat, ja tulemme valittamaan siitä hallinto-oikeuteen.

Verottajan muuttunut lain tulkinta voi yhtiön arvion mukaan koskea lukuisia asiantuntijayrityksiä Suomessa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

PlusTerveys
PlusTerveys
Malmin asematie 6
00700 Helsinki

09 351 040https://www.plusterveys.fi/

PlusTerveys on Suomen suurimpia yksityisiä terveydenhuoltopalveluja tuottava yritys. Konserniin kuuluu emoyhtiö PlusTerveys Oy:n lisäksi tytäryhtiöt PlusTerveys Hammaslääkärit Oy, PlusTerveys Lääkärit Oy ja PlusTerveys Kvalident Oy. Suun terveydenhuollon palveluissa PlusTerveys Hammaslääkärit Oy on Suomen suurin yksityinen palveluntarjoaja. Täysin kotimaisen PlusTerveyden omistavat siellä työskentelevät hammaslääketieteen ja lääketieteen ammattilaiset. PlusTerveys-konsernissa työskentelee yhteensä 1200 henkilöä. PlusTerveys-konsernin liikevaihto oli 113 miljoonaa euroa vuonna 2016.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta PlusTerveys

PlusTerveyden 5 hammaslääkäriasemaa valittavissa Tampereen seudun hammashoidon valinnanvapauskokeilussa25.5.2018 11:17Tiedote

Tampereen seudun suun terveydenhuollon valinnanvapauskokeilussa tamperelaiset ja kuuden Tampereen lähikunnan asukkaat voivat touko-kesäkuun vaihteessa valita suun terveydenhuollon toimipisteen yksityisten ja julkisten palveluntuottajien hammashoitoloista. PlusTerveyden yksilöllisistä hammaslääkäriasemista valittava on Tampereelta PlusTerveys Hammasasema Valo, PlusTerveys Hammasasema Loiste, PlusTerveys TempoDent ja PlusTerveys TempoDent Lielahti sekä Kangasalta PlusTerveys Kangasalan Hammaslääkäriasema.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme