Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliitto r.y.

Vesien verottamiselle ei ole terveysperustetta

Jaa

Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliitto ei pidä järkevänä hallituksen esitystä uudeksi virvoitusjuomaveroksi. Uusi esitys virvoitusjuomaverolaista on syrjivä ja terveysperusteiltaan ontuva.

Hallitus on esittänyt virvoitusjuomaveron muuttamista terveysperusteiseksi ja porrastamista kuuteen eri luokkaan sokeripitoisuuden mukaan. Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliitto katsoo, että virvoitusjuomaveron tavoite terveysperusteisuudesta ei täyty.

Lain tavoitteena on sokerin kulutuksen vähentäminen, mutta laki kohdistaa verorasituksen vain juoma-alalle ja jättää veron ulkopuolelle muut sokeria sisältävät elintarvikkeet. Vero ei kohdistu edes kaikkiin juomiin, mutta veron piirissä ovat sokerittomat juomat ja erilaiset vedet. Täysin sokerittomien juomien verottamiselle ei ole mitään terveyspohjaa.

Satunnaisesti muutamiin juomiin kohdistuva pistevero on syrjivä ja vääristää kilpailua. Pisteverojen kehittämisen sijaan koko verotusjärjestelmä pitää uusia sellaiseksi, ettei se syrji yhtä toimialaa.

Virvoitusjuomaverolla on edelleen myös vahva fiskaalinen tavoite. Fiskaalisen veron tulisi olla mahdollisimman laajapohjainen, jotta se täyttäisi verolainsäädännölle asetetun oikeudenmukaisuuden vaatimuksen. Tällä hetkellä voimassa oleva laki on epäoikeudenmukainen ja syrjivä ja kielletyn valtiontuen kannalta siinä määrin ongelmallinen, että Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliitto on kannellut verosta vuosi sitten Euroopan komissiolle.

Lisätiedot:
Toimitusjohtaja Tuula Loikkanen, p. 040 922 0750, tuula.loikkanen@panimoliitto.fi

Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliitto ry on olutta, siideriä ja long drink -juomia sekä virvoitusjuomia ja kivennäisvesiä valmistavan kotimaisen elinkeinon edunvalvoja. Liitto edustaa yhtä maamme vanhimmista teollisuudenaloista. Liiton jäsenyritykset ovat Oy Hartwall Ab, MBH Breweries Oy, Momentin Group Oy, Olvi Oyj, Red Bull Finland Oy ja Oy Sinebrychoff Ab.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tuula LoikkanenToimitusjohtajaPanimo- ja virvoitusjuomateollisuusliitto ry

Puh:0409220750

Outi HeikkinenViestintäpäällikköPanimo- ja virvoitusjuomateollisuusliitto ry

Puh:0503708677

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliitto r.y.
Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliitto r.y.
Pasilankatu 2
00240 Helsinki

http://www.panimoliitto.fi

Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliitto ry on olutta, siideriä ja long drink -juomia sekä virvoitusjuomia ja kivennäisvesiä valmistavan kotimaisen elinkeinon edunvalvoja. Liitto edustaa yhtä maamme vanhimmista teollisuudenaloista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliitto r.y.

Epäoikeudenmukaisen virvoitusjuomaveron kehittämisestä tulee luopua27.10.2022 10:15:23 EEST | Tiedote

Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliiton mukaan uutta virvoitusjuomaverolakia ei tule säätää ja nykyisestä verosta tulee luopua. Nykyinen virvoitusjuomavero ja hallituksen uusi esitys virvoitusjuomaverolain muuttamiseksi on syrjivä ja kielletyn valtiontuen näkökulmasta erittäin ongelmallinen. Pisteverojen kehittämisen sijaan koko verotusjärjestelmä pitää uusia sellaiseksi, ettei se syrji yhtä toimialaa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme