Varsinais-Suomen ELY-keskus

Vesikosken ja Vanhan kirkon siltoja korjataan Loimaalla seututeiden 213 ja 210 varrella

Jaa
Varsinais-Suomen ELY-keskus aloittaa Loimaalla seututiellä 213 (Lännentie) sijaitsevan Vesikosken sillan ja seututiellä 210 (Hirvikoskentie) sijaitsevan Vanhan Kirkon sillan korjaustyöt helmikuun alussa. Korjaustyöt valmistuvat syyskuun loppuun mennessä. Liikennejärjestelyillä pyritään minimoimaan liikennehaittoja, mutta tienkäyttäjien kannattaa varautua liikenteen ajoittaiseen ruuhkautumiseen töiden aikana. Pahoittelemme töiden aiheuttamaa haittaa tienkäyttäjille.
Kuvassa vasemmalla Vesikosken silta ja oikealla Vanhan kirkon silta.
Kuvassa vasemmalla Vesikosken silta ja oikealla Vanhan kirkon silta.

Vanhan kirkon sillan korjauksen aikana liikenne joudutaan rajoittamaan ajoittain yhdelle kaistalle. Tällöin liikennettä ohjataan liikennevaloilla. Ajoneuvojen jonotusajat pyritään pitämään mahdollisimman lyhyenä, mutta tienkäyttäjien kannattaa varautua ajoittaisiin ruuhkiin ja varata riittävästi matka-aikaa. Liikennemäärä Vanhan kirkon sillalla on n. 2 500 ajoneuvoa vuorokaudessa. Sillalla oleva jalankulku- ja pyöräilyväylä on korjaustöiden aikana normaalisti käytössä, mutta väylää joudutaan ajoittain kaventamaan. Tien nopeusrajoitusta on alennettu työmaan kohdalla 30 km:iin tunnissa.

Liikennemäärä Vesikosken sillalla on huomattava, yli 10 000 ajoneuvoa vuorokaudessa. Siksi sillan korjaustyöt vaiheistetaan siten, että korjaustöille jää riittävästi tilaa ja molemmat kaistat voidaan pitää auki liikenteelle koko työn ajan. Urakan loppuvaiheessa tehtävien päällystystöiden aikana on myös tarkoitus tehdä kaistajärjestelyt siten, että liikenne kulkee koko ajan molempiin suuntiin. Jalankulkijoille ja pyöräilijöille rakennetaan sillan kylkeen erillinen kongimainen jalankulku- ja pyörätieyhteys. Tien nopeusrajoitusta on alennettu työmaan kohdalla 30 km:iin tunnissa. Suuren liikennemäärän vuoksi liikenne saattaa ruuhkautua ajoittain ilman kaistarajoituksiakin, joten tienkäyttäjien kannattaa varata matkoihin riittävästi aikaa.

Valmistelevat työt alkavat molemmissa kohteissa jo tällä viikolla ja varsinaiset korjaustyöt käynnistyvät sen jälkeen. Korjaustöiden aikana uusitaan molempien siltojen reunapalkit, vesieristys, päällyste ja kaiteet. Lisäksi tehdään muita pieniä korjaus- ja huoltotöitä. Korjaustyöt valmistuvat syyskuun loppuun mennessä.

Vesikosken silta on valmistunut 1939 ja Vanhan kirkon silta 1980. Molemmat sillat ovat tyypiltään teräsbetonisia laattasiltoja. Vesikosken sillalle on tehty edellinen peruskorjaus vuonna 1975. Vanhan kirkon sillalle ei ole aiemmin tehty peruskorjausta. 1970- ja 80-luvuilla rakennetut sillat ovat yleisesti peruskorjausiässä. Peruskorjaustarpeessa olevissa silloissa on tyypillisesti ongelmina vesieristeen vuotaminen, betonin rapautuminen sekä silta- ja tiekaiteiden huono kunto sekä liian lyhyet ja matalat kaidemitoitukset. Vanhan kirkon ja Vesikosken silloille tehtiin erikoistarkastus vuonna 2020 ja tarkastuksissa havaittiin korjausta edellyttäviä vaurioita molemmissa silloissa.  

Urakoitsijana molemmissa siltahankkeissa toimii Tehan Oy.

Tienkäyttäjiltä toivotaan erityistä varovaisuutta siltatyömaan kohdalla. Tilaa on normaalia vähemmän ja sillalla työskennellään samanaikaisesti. Alennettujen nopeusrajoitusten noudattaminen on tärkeä turvallisuustekijä työmaan työntekijöille.

Vanhan kirkon sillan sijainti kartalla (maps.google.fi)

Vesikosken sillan sijainti kartalla (maps.google.fi)

Lisätietoja:                                  

- Varsinais-Suomen ELY-keskus: projektipäällikkö Antti Hirvonen, p. 029 502 2529

- Tehan Oy: työpäällikkö Jarno Koivula, p. 040 139 3223

Kuvat

Kuvassa vasemmalla Vesikosken silta ja oikealla Vanhan kirkon silta.
Kuvassa vasemmalla Vesikosken silta ja oikealla Vanhan kirkon silta.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Varsinais-Suomen ELY-keskus
Varsinais-Suomen ELY-keskus
Itsenäisyydenaukio 2
20800 Turku

0295 022 500 (vaihde)http://www.ely-keskus.fi/varsinais-suomi

Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. Teemme työtämme Varsinais-Suomen lisäksi Satakunnan alueella liikenne- ja ympäristöasioissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Varsinais-Suomen ELY-keskus

Kesän päällystysohjelma lyhin vuosikymmeniin29.3.2023 12:18:28 EEST | Tiedote

Kesän 2023 päällystystyöt Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa käynnistyvät huhti-toukokuun vaihteessa. Rahaa teiden päällystämiseen on käytettävissä noin 16 M€. Se on noin neljäsosan viimevuotista vähemmän. Samaan aikaa kustannukset ovat nousseet huomattavasti. Päällystysohjelman pituus on noin 135 km, mikä on alle puolet viimevuotisesta. Päällystystyöt painottuvatkin vilkkaasti liikennöidyille teille. Muiden teiden korjaus on päällysteiden paikkauksen varassa.

Sepelin poisto aloitetaan tärkeimmiltä pääpyöräreiteiltä heti kelien salliessa21.3.2023 14:47:06 EET | Tiedote

Varsinais-Suomen ELY-keskuksella on meneillään kokeilu liukkaudentorjuntaan käytetyn sepelin kevätharjausten aikaistamisesta Turun, Porin ja Rauman kaupunkiseuduilla tärkeimmillä pääpyöräilyreiteillä. Kokeilussa harjaukset pyritään tekemään määritellyillä väylillä maaliskuun loppuun mennessä. Toistaiseksi kelit ovat monin paikoin vielä melko talvisia. Urakoitsijat seuraavat sääennusteita ja ryhtyvät sepelin poistoon heti kelien salliessa.

I februari minskade antalet arbetslösa något i Egentliga Finland21.3.2023 08:00:00 EET | Tiedote

Vid Egentliga Finlands arbets­ och näringsbyrå fanns i slutet av februari 20 700 arbetslösa arbetssökande. I februari brukar antalet arbetslösa vanligen minska jämfört med januari och så gick det även denna gång. Antalet arbetslösa minskade med 300 personer jämfört med föregående månad. Jämfört med året innan minskade antalet arbetslösa med 900 personer (4 %), dvs. något snabbare än i hela landet generellt (3%). I Egentliga Finland minskade antalet permitterade med 300 (13 %) personer jämfört med året innan. I slutet av februari var andelen arbetslösa arbetssökande av arbetskraften i Egentliga Finland 9,0 %, vilket är 0,5 procentenheter mindre än året innan. Därmed var andelen arbetslösa av arbetskraften mindre än genomsnittet för hela landet (9,7%). I februari var antalet arbetslösa mindre än året innan i alla andra ekonomiska regioner i Egentliga Finland förutom Nystadsregionen och Saloregionen. I Saloregionen var antalet arbetslösa ändå nästan oförändrat. Jämfört med året innan fann

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme