Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Vesiliikennekauden alkua juhlitaan vesiliikennepäivänä 19.5.

Jaa

Nauti merellisestä Helsingistä ja lähde elämysmatkalle Stadin saaristoon. Kesäkauden vesiliikennöinnin alkamista juhlitaan vesiliikennepäivänä lauantaina 19.5. Teemapäivän kunniaksi luvassa on vesiliikennepäivätarjouksia ja laivamatkoja puoleen hintaan.

Vesireittiliikenne Helsingissä starttaa
Vesireittiliikenne Helsingissä starttaa

Suurin osa vesiliikennöitsijöistä aloittaa kesän vesibussikuljetukset Helsingin saariin toukokuun alussa. Saaristo ja sen tarjoamat ulkoilumaastot ovat jokaisen kaupunkilaisen tavoitettavissa. Helsingin edustalla on noin 300 saarta, joista osaan pääsee ympäri vuoden ja osaan järjestetään reittiliikennettä vain kesäkaudella.

Lue lisää Helsingin saarista ja niiden tarjoamista palveluista: hel.fi/saaristossa

Vesiliikennepäivänä laivamatkoja puoleen hintaan

Alennuksella Korkeasaareen
Vesiliikennepäivänä 19.5. Korkeasaaren vesibussikuljetukset tarjotaan puoleen hintaan. Vesiteitse saapuville vieraille on erikoistarjouksena kaksi sisäänpääsylippua yhden hinnalla. Vesibussit Korkeasaareen lähtevät Kauppatorilta ja Hakaniemestä.
Lue lisää: www.korkeasaari.fi

Itäinen saaristoreitti
Tutustu Itä-Helsinkiin mereltä käsin. Hyppää vesibussin kyytiin Hakaniemestä ja suuntaa kohti Vuosaarta. Kokonaisuudessaan lähes kaksi tuntia kestävän saaristoreitin kohteina ovat Herttoniemi, Laajasalo, Vartiosaari, Kivisaari, Satamasaari, Iiluoto ja Leikosaari. Voit hypätä kyytiin tai jäädä pois millä vain satamalla, tai nauttia koko matkan keskustasta itään.
Aikataulut ja hinnat: www.suomensaaristokuljetus.fi

Golfaamaan ja hylkeitä bongaamaan Isosaareen
Isosaari on yli 100 vuotta vanha linnakesaari reilun puolen tunnin laivamatkan päässä Kauppatorilta. Saarella on hyvät palvelut kuten ravintola, kaksi uimarantaa, saunoja, piknik-paikkoja, golfkenttä sekä monimuotoinen luonto. Saaren rannoilla viihtyvät esimerkiksi hylkeet ja merikotkat.
Aikataulut ja hinnat: www.suomensaaristokuljetus.fi

Biitsille Pihlajasaareen
Noin 10 minuutin merimatkan päässä Merisatamasta oleva Pihlajasaari muodostuu kahdesta osasta: läntisestä ja itäisestä Pihlajasaaresta joita yhdistää kävelysilta. Vanhassa huvilasaaressa on monipuoliset palvelut mm. ravintola, kioski, saunoja ja keittokatoksia. Telttailu on sallittu Itäisessä Pihlajasaaressa viikonloppuisin. Saaren laajat hiekka- ja kalliorannat sekä hyvät kävelyreitit tarjoaa kävijöille oivat puitteet ulkoiluun. Naturisteille on varattu ranta-alue Itäisessä-Pihlajasaaressa.
Aikataulut ja hinnat: www.jt-line.fi

Island hopping: Kauppatori-Lonna-Suomenlinna-Vallisaari
Saarihyppele saman päivän aikana kolmella eri saarella: Vallisaaressa, Suomenlinnassa ja Lonnassa. Voit hypätä pois kyydistä ja jatkaa matkaa oman aikataulusi mukaan samalla lipulla. Island hopping -lippu puoleen hintaan vesiliikennepäivänä. 
Aikataulut ja hinnat: www.jt-line.fi

Uunisaari
Kaivopuiston edustalla sijaitsevaan Uunisaareen on vesiliikennepäivänä maksuton vesibussikuljetus Kaivopuistosta. Tervetuloa nauttimaan saaren luontomiljööstä, hiekkarannoista ja ravintolapalveluista! Lue lisää: www.uunisaari.fi/

Avainsanat

Kuvat

Vesireittiliikenne Helsingissä starttaa
Vesireittiliikenne Helsingissä starttaa
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala ylläpitää ja parantaa eri-ikäisten helsinkiläisten mahdollisuuksia henkiseen ja fyysiseen hyvinvointiin, sivistymiseen sekä aktiiviseen kansalaisuuteen ja tukee Helsingin elinvoimaisuutta. Toimiala jakautuu kolmeen palvelukokonaisuuteen, jotka ovat kulttuuri, liikunta ja nuoriso.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Talviloman vauhdikkaimmat liikuntatärpit13.2.2019 13:00:00Tiedote

Etkö keksi tekemistä talvilomalle? Pitäisikö perheelle kehittää yhteistä tekemistä, joka toisi hymyn kaikkien huulille? Eipä hätää. Kokosimme yhteen talviloman hauskimmat lasten, nuorten sekä koko perheen tapahtumat. Tule mukaan Paloheinän talviriehaan viettämään vauhdikas päivä Ryhmä Haun johdolla, tuo lapsesi mukaan EasySport-viikolle ilman ennakkoilmoittautumista tai hyppää mukaan vesiliikuntarata Wibit Aquatrackin pyörteisiin yhdessä koko perheen kanssa. Tutustu talvilomatarjontaan ja tule mukaan nauttimaan lomasta, talvesta ja yhdessäolosta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme