Hämeen ELY-keskus

Vesistöjen vedenkorkeudet ovat hitaassa laskussa

Jaa

Vesistöjen vedenkorkeudet ovat koko maassa pääsääntöisesti lähellä ajankohdan keskimääräistä tasoa ja hitaassa laskussa. Kesäkuu oli monin paikoin tavallista vähäsateisempi ja maaperä on kuivaa. Osassa maata järvien vedenkorkeudet ovat kuitenkin edelleen korkealla.

Kalkkistenkoski, Asikkala. Kuvaaja: Elina Mäkäläinen
Kalkkistenkoski, Asikkala. Kuvaaja: Elina Mäkäläinen

Päijät-Hämeessä Kymijoen vesistöalueella Päijänne on jatkanut nousuaan pisimpään, mutta myös Päijänteen nousu on nyt kääntynyt laskuun. Päijänteen vedenkorkeus (vesi.fi) on noin kymmenen senttimetriä ajankohdan keskiarvotason yläpuolella ja vedenkorkeuden ennustetaan laskevan 5–20 senttimetriä heinäkuun aikana. Päijänteen lähtövirtaama ja Kymijoen virtaama ovat hieman suurempia kuin keskimäärin tähän aikaan vuodesta. Pienempien järvien vedenkorkeudet ovat pääsääntöisesti ajankohdan keskiarvotason kohdilla tai sen yläpuolella. Nuoramoisjärven vedenkorkeus (vesi.fi) on noin kuusi senttimetriä, Vesijärven vedenkorkeus (vesi.fi) on noin kymmenen senttimetriä ja Päijänteen alapuolisen Ruotsalaisen vedenkorkeus (vesi.fi) on noin kahdeksan senttimetriä ajankohdan keskiarvotason yläpuolella.

Kanta-Hämeessä Kokemäenjoen vesistöalueella Vanajaveden vedenkorkeus (vesi.fi) Hämeenlinnan kohdalla on ajankohdan keskiarvotasossa ja jatkaa hidasta nousua ennusteen mukaan vielä pari viikkoa ennen kuin kääntyy laskuun. Hauhon reitin järvien vedenkorkeudet jatkavat laskuaan, mutta ovat edelleen 10–20 senttimetriä ajankohdan keskimääräistä korkeammalla. Iso-Roineen vedenkorkeus (vesi.fi) on noin 20 senttimetriä ajankohdan keskiarvotason yläpuolella. Joidenkin Kanta-Hämeen järvien vedenkorkeudet ovat laskeneet kevään poikkeuksellisen korkeista vedenkorkeuksista huolimatta jo ajankohdan keskiarvotason alapuolelle. Tammelan Pyhäjärven vedenkorkeus (vesi.fi) on noin neljä senttimetriä, Lammin Pääjärven vedenkorkeus (vesi.fi) on noin 12 senttimetriä ja Loppijärven vedenkorkeus (vesi.fi) on noin neljä senttimetriä ajankohdan keskiarvotason alapuolella.

Ajankohtaista vesitilannetta voi seurata alla olevien linkkien kautta

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

Elina Mäkäläinen, vesitalousasiantuntija, Hämeen ELY-keskus, puh. 0295 025 158

Tiedotus
Minna Huovinen, viestintäasiantuntija, Hämeen ELY-keskus, puh. 0295 025 076

Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi

Kuvat

Kalkkistenkoski, Asikkala. Kuvaaja: Elina Mäkäläinen
Kalkkistenkoski, Asikkala. Kuvaaja: Elina Mäkäläinen
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Hämeen ELY-keskus
Hämeen ELY-keskus
Kirkkokatu 12
15140 Lahti

0295 025 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-hame

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hämeen ELY-keskus

Työttömyys väheni sekä vuodentakaiseen että heinäkuuhun verrattuna20.9.2022 08:08:27 EEST | Tiedote

Kanta- ja Päijät-Hämeen kunnissa oli elokuun lopussa 17 271 työtöntä työnhakijaa, joista 764 oli kokoaikaisesti lomautettuna. Tämä on 2914 vähemmän (-14 %) kuin vuosi sitten. Sekä lomautettujen (-882) että muiden työttömien (-2032) määrä väheni. Heinäkuusta elokuuhun työttömien työnhakijoiden määrä TE-toimistossa ja kuntakokeiluissa väheni 2125:llä. Tiedot ilmenevät Hämeen ELY-keskuksen työllisyyskatsauksesta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme