Kaakkois-Suomen ELY-keskus

Vesistökunnostuksiin haettiin Kaakkois-Suomessa yhteensä 1,34 miljoonaa euroa avustuksia

Jaa
Vuoden 2022 vesistökunnostusten avustushakuun saapui 20 hakemusta, joissa haettiin yhteensä noin 1 340 000 euroa avustusta. Päätökset myönnettävistä avustuksista tehdään kevättalven 2023 aikana. ELY-keskukset myöntävät vuosittain avustuksia vesistökunnostushankkeille, joissa tavoitellaan vesien hyvän tilan saavuttamista ja ylläpitoa.
Haminassa sijaitsevan Uittimensalmen kunnostukseen myönnettiin avustusta vuonna 2022 Kuva: Pauli Haimi/KASELY
Haminassa sijaitsevan Uittimensalmen kunnostukseen myönnettiin avustusta vuonna 2022 Kuva: Pauli Haimi/KASELY

Kaakkois-Suomen ELY-keskukseen saapui vuoden 2022 vesistökunnostusten avustushaussa yhteensä 20 avustushakemusta. Avustusta haettiin hyvin erityyppisiin hankkeisiin. Hakemuksista 15 kohdistui vesistöissä tehtäviin toimenpiteisiin, kuten elinympäristökunnostukseen, kosteikon rakentamiseen, hoitokalastukseen, ruoppaukseen tai virkistyskäyttöä haittaavan vesikasvillisuuden poistoon. Viisi hakemusta kohdistui suunnittelu-, esiselvitys- tai menetelmäkehityshankkeisiin. Kaikista hakemuksista yhdeksän sisältää valuma-aluekunnostuksia.

Hakijoita on kannustettu käynnistämään ja hakemaan avustusta erityisesti valuma-alueiden kunnostushankkeisiin. Näillä hankkeilla pyritään pienentämään vesistöihin kohdistuvaa ulkoista kuormitusta. Kuormituksen vähentämisellä luodaan vesistöihin pysyviä positiivisia vaikutuksia.

Avustuspäätökset vuoden 2022 haussa saapuneisiin hakemuksiin tehdään kevättalvella 2023.

Avustusta vesistökunnostushankkeille myönnetään vuosittain

ELY-keskukset myöntävät vuosittain harkinnanvaraisia avustuksia vesistökunnostushankkeille, joiden tavoitteena on vesien hyvän tilan saavuttaminen ja ylläpitäminen.

Avustusta voidaan myöntää hankkeen kaikkiin vaiheisiin, kuten esisuunnitteluun, suunnitteluun, lupamaksuihin, toimenpiteiden toteutukseen ja hankkeen seurantaan. Avustuksen suuruus on pääsääntöisesti enintään 50 % hyväksyttävistä kokonaiskustannuksista. Avustettaville kunnostushankkeille on eduksi, jos hanke olisi vesienhoidon toimenpideohjelman, tulva- tai kuivuushaittojen ehkäisyn. Vaelluskalakantojen tai vesiluonnon monimuotoisuuden kannalta merkittävä hanke.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Ville Räihä
Vesienhoidon asiantuntija
Kaakkois-Suomen ELY-keskus
Puh: 0295 029 226
etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi

Antti Haapala
Hydrobiologi
Kaakkois-Suomen ELY-keskus
Puh: 0295 029 103
etunimi.sukunimi @ely-keskus.fi

Ilkka Närhi
Vesitalousasiantuntija
Kaakkois-Suomen ELY-keskus
Puh: 0295 029 265
etunimi.sukunimi @ely-keskus.fi

Kuvat

Haminassa sijaitsevan Uittimensalmen kunnostukseen myönnettiin avustusta vuonna 2022 Kuva: Pauli Haimi/KASELY
Haminassa sijaitsevan Uittimensalmen kunnostukseen myönnettiin avustusta vuonna 2022 Kuva: Pauli Haimi/KASELY
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kaakkois-Suomen ELY-keskus
Kaakkois-Suomen ELY-keskus
Salpausselänkatu 22 (PL 1041)
45101 Kouvola

0295 029 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-kaakkois-suomi

Kaakkois-Suomen ELY-keskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä Kymenlaaksossa ja Etelä-Karjalassa. ELY-keskus hoitaa elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen, liikenteeseen ja infrastruktuuriin sekä ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä.

Kaakkois-Suomen ELY-keskus kehittää ja tukee taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia. ELY-keskus toimii tiiviissä yhteistyöverkostossa alueen, kansalaisten, yritysten, yhteisöjen ja muiden toimijoiden hyväksi tavoitteenaan kestävä ja elinvoimainen Kaakkois-Suomi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kaakkois-Suomen ELY-keskus

Kymin ammattikoulun sisätiloja suojeltiin, suurjännitepylväitä ja mattolaitureita ei27.3.2023 13:11:47 EEST | Tiedote

Kaakkois-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on tehnyt 14.3.2023 päätökset Kymin entisen ammattikoulun sisätiloja ja Kuusankosken suurjännitejohtopylväitä sekä 22.3.2023 Halkosaaren mattolaitureita koskevissa rakennussuojeluasioissa (Laki rakennusperinnön suojelemisesta 498/2010). Kaikki kohteet sijaitsevat asemakaavoitetulla alueella, jossa suojeluasiat tulee pääsääntöisesti ratkaista kaupungin asemakaavassa. Kymin entisen ammattikoulun sisätilojen arvojen suojeleminen riittävästi asemakaavamääräyksin ei ole mahdollista.

Kaakkois-Suomen työllisyyskatsaus, helmikuu 202321.3.2023 08:34:47 EET | Tiedote

Työttömyysluvut Kymenlaaksossa ja Etelä-Karjalassa ovat helmikuun mittaushistorian matalimpia (tilastot vuodesta 2006 alkaen). On kuitenkin merkkejä siitä, että pitkään jatkunut työttömyyden väheneminen alkaa taittua. Kaakkois-Suomessa työttömien määrä väheni enää kahden prosentin verran vuodentakaisesta. Kymenlaaksossa työttömien määrä väheni neljällä prosentilla, mutta Etelä-Karjalassa määrä nousi prosentin verran vuoden 2022 helmikuun lukuihin verrattuna. Työttömien määrä laski alueella eniten Kouvolan seutukunnassa (-5 %). Uusia avoimia työpaikkoja oli helmikuun aikana avoinna 2762, mikä on 24 prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten helmikuussa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme