Keski-Suomen ELY-keskus

Vesistökunnostusasioissa tapahtumarikas syksy

Jaa

Vesien kunnostus- ja hoitotoimia, kuormituksen vähentämistä, pohjavesien suojelutoimia ja vesien viivyttämistä valuma-alueella. Tätä kaikkea vesistökunnostustyö pitää sisällään. Keski-Suomessa on kuntia, yhdistyksiä ja muita toimijoita varten vankka asiantuntijaverkosto tarjoamassa neuvontaa, ohjausta ja rahallista tukea kunnostusasioihin. Alkavana syksynä on erityisen paljon tapahtumia, joihin aiheesta kiinnostuneen on hyvä tarttua kiinni.

Keski-Suomen ELY-keskus voi myöntää avustusta hankkeen suunnittelusta, toteutuksesta ja hallinnoinnista aiheutuviin kustannuksiin sekä hankkeen luvista perittäviin maksuihin. Avustuksen suuruus on pääsääntöisesti enintään 50 % hyväksyttävistä kokonaiskustannuksista. Avustus voi olla suurempikin, mikäli hanke on vesienhoitosuunnitelman, tulvasuojelun, vaelluskalakantojen tai vesiluonnon monimuotoisuuden kannalta merkittävä. Hakuaika käynnistyy lokakuussa.

Alla olevasta linkistä saa tarkempaa tietoa avustuksen hakemiseen:

http://www.ely-keskus.fi/web/ely/avustukset-vesisto-ja-kalataloushankkeisiin

Tärkeitä tapahtumia vesistökunnostuksen aihepiiristä

Syksyn 2022 avustuksien hakuaika on 18.10.-30.11.2022. Vesistökunnostustoimijat järjestävät vesistökunnostusten ja maa- ja metsätalouden vesienhallinnan avustushakujen yhteisen hakuinfon tiistaina 20.9.2022 klo 13.00–15.30. Ilmoittaudu tilaisuuteen.

Suomen Ympäristökeskus (SYKE) ylläpitää valtakunnallista vesistökunnostusverkoston tapahtumalistausta (ymparisto.fi), jota seuraamalla ei tipahda tärkeistä tapahtumista.

Alla esimerkkejä lähiajan tapahtumista:

  • 20.9. Vesistökunnostushankkeiden avustusinfo-webinaari
  • 28.-29.9. Vaikuta vesiin -päivät
  • 5.-6.10. Maa- ja metsätalouden vesienhallinnan webinaari – Uusi tieto käyttöön
  • 26.-27.10. Maatalouden kestävä vesienhallinta – keinoja sopeutua ilmastonmuutokseen ja lisätä luonnon monimuotoisuutta

Mielenkiintoinen ja matalakynnyksinen joka kuukauden viimeinen perjantai toistuva etätapahtuma on Vesistökunnostajien aamukahvit, johon kuka tahansa voi liittyä kyselemään ja keskustelemaan asiantuntijoiden kanssa vesistökunnostusasioihin liittyvistä kysymyksistä.  Seuraavat aamukahvit kesätauon jälkeen järjestetään 30.9.2022.

Lisäksi Keski-Suomen ELY-keskus järjestää keväällä 2023 Keski-Suomeen kohdistettua vesistökunnostuksien rahoitukseen keskittyvää tapahtumaa, josta tiedotamme tarkemmin myöhemmin.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Vesienhoidon asiantuntija
Jouni Kivinen
p. 0295 024 814
jouni.kivinen(at)ely-keskus.fi

Keski-Suomen ELY-keskus

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Keski-Suomen ELY-keskus
Keski-Suomen ELY-keskus
Cygnaeuksenkatu 1, PL 250
40101 Jyväskylä

0295 024 500http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-keski-suomi

Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keski-Suomen ELY-keskus

Kävely- ja pyöräilyväylien talvikunnossapitoa tarkkaillaan tehostetusti pyöräilyn pääreiteillä16.11.2022 17:21:01 EET | Tiedote

Jyvässeudulla kohdistetaan tulevana talvena erityistä huomiota kävely- ja pyöräilyväylien pääreitteihin, jotta ne palvelisivat mahdollisimman hyvin liikkujia myös lumen ja jään aikaan. Keski-Suomen ELY-keskus ja Jyväskylän kaupunki ovat yhteistyössä sopineet kävely- ja pyöräilyväylien hoidon tasosta. Sovitun mukaisesti urakoitsijat suorittavat laadunvalvontaa itsekin polkupyörän selästä käsin.

Ideasta rahoituksen kautta lentoon? Kyllä, se on mahdollista!7.11.2022 10:11:17 EET | Tiedote

Suomen Tuotekehitysyhdistys (SYTKY) järjestää yhteistyössä muiden muassa Keski-Suomen ELY-keskuksen kanssa pk-yrityksille suunnatun Ideat lentoon -tapahtuman Tikkakosken Ilmavoimamuseolla tiistaina 15.11.2022 klo 12–16. Tapahtuma on hyvin ajankohtainen, koska ensi vuonna Keski-Suomeen on tulossa mittavasti EU-rahoitusta juuri tuotekehitykseen ja kansainvälistymiseen. Järjestäjät toivovatkin runsasta osanottoa tähän maksuttomaan tapahtumaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme