Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Veturitien uudistus ja Ratapihakorttelien katurakentaminen alkavat 10. toukokuuta

Jaa

Veturitien liikennettä parantava uudistus ja Ratapihakorttelien katujen rakentaminen käynnistyvät 10. toukokuuta. Veturitietä levennetään, ja se linjataan kulkemaan junaradan vierestä. Ratapihakorttelien katurakentaminen mahdollistaa uusien asuintalojen rakentamisen. Katutyöt vaikuttavat kulkemiseen koko Keski-Pasilassa, mutta etenkin Veturitiellä.

Veturitien uudistuksen ja Ratapihakorttelien urakka-alue.
Veturitien uudistuksen ja Ratapihakorttelien urakka-alue.

Aluksi Televisiokadun ja Veturitien risteyksestä rakennetaan kiertotie tulevalle Veturitielle. Tätä varten joudutaan kaatamaan puita tulevan Radioportin pohjoispuolella. Lisäksi aletaan rakentaa Höyrykatua ja Tulistimenkatua.

Urakka muuttaa liikennejärjestelyjä. Pyörä- ja jalankulkuyhteys Radanvarsiraitilla suljetaan, ja pyörä- ja jalankulkuliikenne siirtyvät Veturitielle ja Televisiokadulle. Ensimmäisen vaiheen poikkeusjärjestelyt jatkuvat 30.9.2021 saakka.

Urakan aikana yhteys Veturitieltä Pasilankadulle ja Radiokadulle joudutaan katkaisemaan Ison Pajan kohdalta, jotta Televisiokatu kunnallistekniikan siirtoineen saadaan rakennettua.

Sujuvampaa liikennettä Pasilan pääkadulla

Uusi Veturitie on Pasilan pääkatu, jonka liikenne lisääntyy tulevaisuudessa. Jotta liikenne sujuisi mutkattomasti, ajokaistoja lisätään Höyrykadun ja Hakamäentien välillä. Kadun molemmille reunoille tulee koko pituudeltaan erotellut jalkakäytävät ja pyörätiet.

Veturitien silta uusitaan ja levennetään noin kolme kertaa nykyistä leveämmäksi. Purku- ja rakentamistyöt tehdään vaiheittain, jolloin liikenne sillalla säilyy koko työmaan ajan. Siltatöistä huomattava osa tehdään yöllä junaliikenteen vuoksi. Samalla sillan alle rakennetaan uusi pyöräily- ja kävelytie.

Rakennettavista Ratapihakortteleiden kaduista suuri osa on uusia tontti- ja kokoojakatuja. Katuja rakennetaan vaiheittain asuntorakentamisen kanssa. Viimeistelytyöt tehdään vasta talojen valmistuessa. Rakennettavia katuja ovat Tenderinlenkki, Höyrykatu, Tulistimenkatu, Tulistimenkuja, Laskumäki, Televisiokatu ja Radioportti.

Vähäpäästöinen työmaa

Hiilineutraali Helsinki 2035 -ohjelman mukaisesti kaikki kaupungin omat työmaat ovat vähäpäästöisiä, myös Veturitien ja Ratapihakorttelien urakka. Työmaalla käytetään vain uusiutuvaa dieseliä ja sähköä.

Tietoa on saatavilla urakan aikana

Katutyö vaikuttaa Veturitiellä ja Ratapihakortteleiden kaduilla kaikkeen liikkumiseen parin vuoden ajan. Urakan etenemisestä ja sen vaikutuksista kerrotaan aktiivisesti yhdessä urakoitsija Kreaten kanssa.

Liikennejärjestelyiden muutoksista kerrotaan, ennen kuin kulkeminen kadulla muuttuu. Samoin työmaan alueellinen aikataulu, työajat sekä mahdolliset yötyöt kerrotaan heti, kun ne ovat tiedossa.

Näitä kanavia seuraamalla tiedät, mitä alueella tapahtuu.

• Facebook-sivu: www.facebook.com/pasilauudistuu
• Urakoitsijan verkkosivu: https://kreate.fi/veturitie
• Joukkoliikenteen poikkeukset: HSL, www.hsl.fi ja www.reittiopas.fi, p. 09 4766 4000
• Yötöistä ja mahdollisista lyhyistä vesi- ja sähkökatkoista kerrotaan rappukohtaisilla tiedotteilla.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Helsingin kaupunkiympäristön toimiala
Juuso Luoto, projektinjohtaja
p. 09 310 39954
juuso.luoto@hel.fi

Urakoitsija Kreate Oy
Jyrki Perokorpi, projektipäällikkö
p. 040 765 3563
jyrki.perokorpi@kreate.fi

Kuvat

Veturitien uudistuksen ja Ratapihakorttelien urakka-alue.
Veturitien uudistuksen ja Ratapihakorttelien urakka-alue.
Lataa
Veturitien uudistuksen ja Ratapihakorttelien katurakentamisen aiheuttamat poikkeusliikennejärjestelyt 10.5.-30.9.2021.
Veturitien uudistuksen ja Ratapihakorttelien katurakentamisen aiheuttamat poikkeusliikennejärjestelyt 10.5.-30.9.2021.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston päätöstiedote 6.5.20216.5.2021 18:23:16 EEST | Tiedote

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan rakennusten ja yleisten alueiden jaosto kokoontui torstaina 6.5.2021. Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston seuraava kokous on torstaina 20.5.2021.

Kruunusillat-raitiotie aloittaa rakennustyöt Hakaniemessä ja esittää päätepysäkkiä Laajasalontielle5.5.2021 09:39:56 EEST | Tiedote

Kruunusillat-raitiotie aloittaa valmistelevia rakennustöitä Hakaniemessä ja Siltavuorenrannassa toukokuun puolivälissä. Sitä ennen alueella joudutaan kaatamaan puita. Kruunuvuorenrannassa alkaa uusien katujen esirakentaminen toukokuun alussa. Kruunusillat-raitiotie viimeistelee parhaillaan toteutussuunnitelmaa, ja sen yhteydessä myös hankelaajuus tarkentuu. Tällä hetkellä suunnitelma on rakentaa pikaraitiotielle päätepysäkki ensin Laajasalontielle.

Teollisuuskadun akselin kaavarunko päätöksentekoon30.4.2021 09:14:22 EEST | Tiedote

Pasilan ja Kalasataman välillä kulkeva Teollisuuskadun akseli muuttuu tulevaisuudessa liikenneväylästä ympäröiviä alueita yhdistäväksi eläväksi keskusta-alueeksi. Tavoitteena on luoda alueesta merkittävä työpaikkojen, kulttuurin ja tapahtumien keskittymä sekä parantaa yhteyksiä kaikilla kulkumuodoilla. Juuri valmistunut kaavarunko luo suuntaviivat alueen tulevalle kehitykselle ja maankäytölle. Kaupunkiympäristölautakunta käsittelee Teollisuuskadun akselin kaavarunkoa kokouksessaan 4. toukokuuta.

Meri-Rastilan uudistus käynnistyy lähivuosina – Meri-Rastilan itäosan asemakaava päätöksentekoon30.4.2021 08:45:06 EEST | Tiedote

Kaupunkiympäristölautakunta käsittelee Meri-Rastilan itäosan asemakaavaa kokouksessaan 4. toukokuuta, minkä jälkeen asemakaava etenee kaupunginvaltuuston hyväksyttäväksi. Kaavahanke on jälkimmäinen osa Meri-Rastilan kokonaisvaltaista uudistusta, jossa parannetaan alueen nykyisiä palveluita ja rakennetaan tulevina vuosina uusia asuntoja yhteensä jopa 4400 uudelle asukkaalle metroaseman läheisyyteen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme