Oy Woikoski Ab

VETY-YHTEISKUNTA SAAPUU HELSINKIIN

Jaa

LEHDISTÖTIEDOTE 19.3.2014, klo 14.00. Suomalainen perheyritys Oy Woikoski Ab rakentaa vahvasti vety-yhteiskuntaa, ja avasi tänään järjestyksessään toisen vetytankkausaseman Vuosaaren satamassa Helsingissä. Tankkausaseman avasi käyttöön ympäristöministeri Ville Niinistö. Suomen ensimmäinen vetyauto ja tankkausasema esiteltiin Woikosken pääkonttorilla Voikoskella aiemmin tänä vuonna.

Woikoski Vuosaaren vetytankkausasema, vetyauto
Woikoski Vuosaaren vetytankkausasema, vetyauto

Vedyn pioneeri

Woikoski on tuottanut vetyä jo 101 vuotta. Vain tuotantotavat ovat sadassa vuodessa hieman muuttuneet. Vetyä tuotetaan vedestä elektrolyysillä, höyryreformoimalla sitä maakaasusta tai biokaasusta, tai hyödyntämällä esim. kemianteollisuuden eri prosesseista sivutuotteena syntyvää vetyä. Vedyn käyttö auton polttoaineena on ymmärretty Woikoskella jo 1930-luvulla, jolloin Voikosken teillä kulki vedyn voimalla Packard vm. 1927. Voikoskella sijaitseva vetytankkausasema on Woikosken oman innovaation tulos, jolla tähdätään maailmanlaajuisille tankkausasemamarkkinoille. Asema täyttää vedyn ajoneuvoon joko 350 tai 700 barin paineella. Muutamia minuutteja kestävällä täytöllä auto kulkee noin 600 kilometriä.

Vetyauton päästöt nolla

Woikoski osallistuu vahvasti vety-yhteiskunnan rakentamiseen, ja on luonut mahdollisuudet täysin päästöttömän vetyauton tuomiseen Suomen markkinoille. Vedyn myötä CO2- päästöt pienenevät ajoneuvoteollisuudessa laajalti.  Vedyn voimalla kulkevia autoja, busseja ja trukkeja on jo muutamia Euroopassa. Lisäksi melusaastetta voidaan vähentää polttokennoratkaisuilla mm. moottorikelkoissa ja vesikulkuneuvoissa.

Woikoski visioi vetyyn

Woikoski panostaa voimakkaasti vedyn tuotantoon, logistiikkaan ja käyttösovelluksiin. Vetyauto ja vetytankkausasema ovat vain osa vetyyn kohdistuvista investoinneista. Kesällä 2014 valmistuu uusi vetytehdas Kokkolan suurteollisuusalueelle, ja samalla otetaan käyttöön nykyaikaiset, komposiittitekniikkaan perustuvat vedynkuljetusyksiköt. Woikoskella uskotaan vetytekniikan levittäytyvän jatkossa myös energiapuolelle tarjoten vihreän varastointivaihtoehdon sähkölle. Yritys tekee yhteistyötä Tekesin, Lappeenrannan Teknillisen Yliopiston ja VTT:n kanssa. VTT:n kautta on yhteistyökanava auki maailman johtavaan vetytutkimusyliopistoon Fukuokaan Japanissa.

Suomi voi halutessaan olla vedyn käyttöönoton edelläkävijöitä koko Euroopassa. Euroopan Unionissa neuvotellaan parhaillaan vaihtoehtoisten polttoaineiden infrastruktuurin käyttöönoton direktiivistä, josta äänestetään 14.4.2014. Vedyn osalta direktiivi ei velvoita jäsenmaita, mutta nämä voivat halutessaan asettaa itselleen jakeluverkkoa koskevia tavoitteita, jotka tulisi toteuttaa 2025 mennessä. Yhteisistä Euroopan Unionin laajuisista standardeista on jo sovittu. Kansallinen suunnitelma tulee toimittaa komissiolle 2016 kevääseen mennessä, ja sen valmistelu alkaa liikenne- ja viestintäministeriössä vielä tämän kevään aikana.

Lisätietoja ke 19.3.2014 klo 14 jälkeen toimitusjohtaja Kalevi Korjala puh. 0400 156 848 tai kalevi.korjala@woikoski.fi.

Oy Woikoski Ab on vuonna 1882 perustettu suomalainen kaasualan uranuurtaja, perheyritys, joka jo neljännessä polvessa tuottaa teollisia, lääkkeellisiä, elintarvike- ja erikoiskaasuja sekä myy hitsausalan tuotteita. Yrityksellä on yhdeksän toimipaikkaa ja 170 jälleenmyyjää sekä vientiä Venäjälle, Baltiaan ja muihin Euroopan maihin.

Woikosken arvoihin kuuluvat jatkuvuus, kestävä kehitys, omavaraisuus sekä henkilökunnasta huolehtiminen.

Kuvat

Woikoski Vuosaaren vetytankkausasema, vetyauto
Woikoski Vuosaaren vetytankkausasema, vetyauto
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Oy Woikoski Ab
Virransalmentie 2023
52920 Voikoski

http://www.woikoski.fi

Oy Woikoski Ab on vuonna 1882 perustettu suomalainen kaasuntuottaja, kaasu- ja kemianteollisuuden uranuurtaja. Pitkälle jalostetut ja korkeatasoiset tuotteet sekä erinomainen jakeluverkosto takaavat Woikosken asiakkaille parhaan mahdollisen palvelun. Pitkäjänteinen työ, jatkuva innovaatiokyky sekä työn ja ihmisten arvostaminen ovat arvoja, joiden ansiosta Woikoski tunnetaan tänä päivänä vastuunsa kantavana yhteistyökumppanina.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Oy Woikoski Ab

Kutsu Woikoski Feelingin Cryo-klinikan avajaisiin 26.8. klo 12 alkaen15.8.2019 14:48:26 EESTKutsu

Avaamme Suomen ensimmäisen cryo-klinikan sekä lanseeraamme Woikosken nestemäisen ilman cryo-laitteiden jäähdytykseen. Woikoski Feelingin Cryo-klinikka on maailman laajin klinikka, tarjoamme cryo-terapiaa ihmisille, koirille sekä hevosille! Cryo-terapia korjaa fysiologisia ongelmia stimuloimalla elimistön omaa aineenvaihduntaa sekä immuunijärjestelmää, kohottaen veren endorfiini- sekä adrenaliinitasoa lievittäen kaikkinaista kehon kipua aiheuttajasta riippumatta.

WOIKOSKI AVAA EUROOPAN SUURIMMAN ELEKTROLYYSIMENETELMÄÄ KÄYTTÄVÄN VETYTEHTAAN12.11.2014 14:00:00 EETTiedote

LEHDISTÖTIEDOTE / JULKAISUVAPAA 12.11.2014 KLO 14.00. Suomalainen perheyritys Oy Woikoski Ab rakentaa vahvasti vety-yhteiskuntaa, ja avaa tänään uuden vetytehtaan Kokkolaan. Tehdas on Euroopan suurin vedestä elektrolyysimenetelmällä vetyä tuottava laitos, joka valmistaa samalla ultrapuhdasta happea. Woikoski visioi vetyyn ja yritys on panostanut voimakkaasti viime vuoden aikana sen tuotantoon, logistiikkaan ja käyttösovelluksiin. Woikoski haluaa viitoittaa tietä kohti vähähiilisempää yhteiskuntaa: uusi vetytehdas, vedyntankkausasema ja polttokennoauto ovat vain osa vetyyn kohdistuvista investoinneista.

Oy Woikoski Ab rakentaa vahvasti vety-yhteiskuntaa23.1.2014 15:00:00 EETTiedote

LEHDISTÖTIEDOTE 23.1.2014, klo 15.00. Suomalainen perheyritys Woikoski osallistuu vahvasti vety-yhteiskunnan rakentamiseen ja esittelee 23.1.2014 oman vetytankkausasemakonseptinsa yhdessä Hyundain vetyauton kanssa Voikoskella. Vetyä Woikoski on tuottanut jo 101 vuotta, vain tuotantotavat ovat sadassa vuodessa hieman muuttuneet. Vetyä valmistetaan vedestä elektrolyysillä, höyryreformoimalla sitä maakaasusta tai biokaasusta tai hyödyntämällä esim. kemianteollisuuden eri prosesseista sivutuotteena syntyvää vetyä. Vedyn käyttö auton polttoaineena on ymmärretty Woikoskella jo 1930-luvulla, jolloin Voikosken teillä kulki vedyn voimalla Packard vm. 1927.