SDP EDUSKUNTA

Video: 17 kansanedustajaa kertoo tuoreeltaan tuntojaan NATO-päätöksestä

Jaa

Kansanedustaja Hussein al-Taee on tuottanut elokuvantekijä Aleksi Murtojärven kanssa nuorille suunnatun videosarjan, jonka tavoitteena on tarkastella politiikkaa selkokielisesti yli puoluerajojen. Sarjassa kansanedustajat avaavat omin sanoin, miten poliittiset päätökset syntyvät yhteistyössä.

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander

Tänään 16.5.2022 eduskunta aloittaa historiallisen keskustelun Suomen liittymisestä Pohjois-Atlantin puolustusliitto Natoon. Tänä samana päivänä julkaistavassa Demokratia -videosarjan ensimmäisessä jaksossa vastataankin ihmisiä askarruttaviin kysymyksiin kuten miten Suomi menee Natoon ja mikä Nato tarkalleen on? Videolla 17 kansanedustajaa eri puolueista kertovat Natosta ja siihen liittyvästä päätöksenteosta.

- Sota on tullut Eurooppaan ja moni nuori kokee sen läheltä ensimmäistä kertaa. Tämän videosarjan ensimmäisen jakson tarkoituksena on tarkastella turvallisuuttamme koskevaa päätöksentekoa helposti lähestyttävällä tavalla, Murtojärvi kertoo.

Viimeistään menneiden kuukausien jälkeen Nato on sanana kaikille tuttu, mutta sen tarkka merkitys on monelle epäselvä. Onkin tärkeää, että erityisesti nyt Nato-päätöksen hetkellä nuoret pääsevät kuulemaan asiasta ymmärrettävällä tavalla. Myös tulevat jaksot keskittyvät samalla tavalla yhteiskunnallisesti tärkeisiin aiheisiin. Samalla katsojat pääsevät kurkistamaan eduskunnan sisälle uudesta näkökulmasta. Eduskunnan käytävillä tai työhuoneissa ei normaalisti pääse käymään, mutta nyt se on mahdollista.

- Nato-päätös on niin massiivisen tärkeä pitkälle tulevaisuuteen, että koimme Aleksin kanssa välttämättömäksi saada kansanedustajilta laajaa, koottua ja pureskeltua pohdintaa yksiin kansiin Suomen Nato-päätöksen tueksi, al-Taee kertoo.

- Olemme Aleksin kanssa päässeet tekemään videosarjaa vallan ytimestä. Nyt jokaisella on mahdollisuus kurkistaa verhojen läpi ja olla kärpäsenä katossa seuraamassa miten demokratiamme todella toimii, al-Taee päättää.

Hussein al-Taeen ja Aleksi Murtojärven Demokratia -videosarjan ensimmäinen osa julkaistaan tänä historiallisena päivänä 16.5.2022 YouTubessa. Voit katsoa videon täältä:

Yhteyshenkilöt

Hussein al-TaeeKansanedustaja

Yhteydenotot: avustaja Essi Huovinen, p. 050 349 7856

Kuvat

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander
Lataa

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Mäkisalo-Ropponen: Vammaisten työllisyyden edistäminen tarvitsee oman tiekarttansa4.7.2022 14:55:37 EEST | Tiedote

Kansanedustaja Merja Mäkisalo-Ropponen on jättänyt eduskunnalle toimenpidealoitteen vammaisten työllisyyden edistämisen tiekartan valmistelun aloittamisesta. Tiekartan tarkoituksena on luoda selkeä yhtenäinen tavoitetila ja toimenpiteet vammaisten työllisyyden edistämiseksi. Tiekarttaa on aikaisemmin esittänyt muun muassa yhdenvertaisuusvaltuutettu eduskuntakertomuksessaan.

Kansanedustaja Tuula Väätäinen: SDP:n johtama hallitus on päättäväisesti toteuttanut hallitusohjelmaa4.7.2022 14:53:08 EEST | Tiedote

SDP:n kansanedustaja Tuula Väätäinen toteaa, että Sanna Marinin johtama hallitus on päättäväisesti toteuttanut hallitusohjelmaan kirjattuja linjauksia vaikeina aikoina. Suurimman osan vaalikaudesta hallitus on joutunut työskentelemään hyvin poikkeuksellisissa olosuhteissa vaikeiden asioiden äärellä. Haasteiden edessä hallitus on määrätietoisesti vaalikauden alusta asti saattanut hallitusohjelmakirjauksia toteen. Väätäinen on tyytyväinen, että aikana, jolloin Suomi on joutunut kohtaamaan globaalin pandemian, sodan Euroopassa ja muita vaikeita haasteita, on maatamme johtanut sosialidemokraattien vetämä hallitus.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme