Kimmo Pyykkö -taidemuseo

Vielä ehtii - Reijo Hukkasen Luontopolku-näyttely esillä 27.5.2018 asti

Jaa

Kimmo Pyykkö -taidemuseon kahdessa kerroksessa nähdään kuvanveistäjä Reijo Hukkasen tuoreita, pääosin vuonna 2017 valmistuneita teoksia.

Reijo Hukkanen, Kulosavu ja hiilivalkea, 2015–2017, sekatekniikka. Kuvaaja Jussi Koivunen.
Reijo Hukkanen, Kulosavu ja hiilivalkea, 2015–2017, sekatekniikka. Kuvaaja Jussi Koivunen.

Oululainen Reijo Hukkanen on tarkkakatseinen keräilijä ja hienovarainen veistäjä. Häntä on kutsuttu ylijäämän alkemistiksi, jonka veistoksissa hylätyt arkiset esineet, puretut kappaleet ja koneistetut osat saavat paikkansa huolellisesti rakennettuna, yllättävästi yhdisteltynä ja kauniisti rytmiteltynä.

Luontopolku-näyttelyssä Hukkaselta nähdään lähes 20 teosta - Hokkarikukkia, Kuumasiipi, Arokierijä, Vaatepuu versoo ja monia muita. Taiteilijan työskentelyprosessi alkaa usein juuri nimestä, joka lopulta kuroo kunkin teoksen moninaiset materiaalit yhdeksi eripariseksi, mutta samalla herkäksi kertaa kokonaisuudeksi.

Uusien töiden lisäksi esillä on vanhempia teoslainoja Oulun ja Rovaniemen taidemuseoiden sekä Kansallisgalleria Kiasman kokoelmista.

Reijo Hukkasen (s.1946) taiteilijaura alkoi 1970-luvulla taidemaalarina. Hänet tunnettiin väkevänä ja rosoisena ekspressionistina, joka kuljetti kankaalle kujeilun ja huumorin, sanaleikit ja inhimillisyyden. 1980-luvulla taiteilijan ilmaisu kasvoi kolmiulotteiseksi.

Reijo Hukkanen opiskeli Taideteollisessa oppilaitoksessa 1967-1971. Hukkanen on Suomen kuvanveistäjäliiton kunniajäsen ja sai Pro Finlandia -mitalin vuonna 2012. Hänen maalauksiaan ja veistoksiaan on lukuisissa julkisissa kokoelmissa.

Hukkasen tunnetuimpiin julkisiin teoksiin lukeutuu Laulupuut (2012) Musiikkitalon edustalla Helsingissä. Näyttelyssä nähdään Kulosavu ja hiilivalkea -teos, jossa Hukkanen on yhdistänyt vanhaan Kulosavu-veistokseensa ylijääneitä alumiinisia osia Laulupuut-teoksesta.

Reijo Hukkanen: Luontopolku Kimmo Pyykkö -taidemuseossa 27.5.2018 asti.
Sisäänpääsy 6/4 € tai Museokortti. Alle 18-vuotiaat maksutta.

Mediakuvia kansiossa:
https://www.dropbox.com/sh/dhuogbxfb0ru5vv/AAAADGm0pf8h1DryMN1aRSVFa?dl=0

Kuvaajan nimin tiedoston nimessä, mainittava julkaistaessa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Laura Pekkala
Viestintä- ja markkinointipäällikkö
Kimmo Pyykkö -taidemuseo
laura.pekkala (at) kangasala-talo.fi
040 773 0196

Kuvat

Reijo Hukkanen, Kulosavu ja hiilivalkea, 2015–2017, sekatekniikka. Kuvaaja Jussi Koivunen.
Reijo Hukkanen, Kulosavu ja hiilivalkea, 2015–2017, sekatekniikka. Kuvaaja Jussi Koivunen.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Kimmo Pyykkö -taidemuseo
Kimmo Pyykkö -taidemuseo
Kuohunharjuntie 6
36200 KANGASALA

040 773 0148http://www.kimmopyykkotaidemuseo.fi

Vuoden 2015 alussa avattu Kimmo Pyykkö -taidemuseo sijaitsee arkkitehtuuriltaan palkitussa Kangasala-talossa, 20 minuuttia Tampereelta. Taidemuseon vaihtuvat näyttelyt esittelevät korkeatasoista kotimaista kuvataidetta ympäri vuoden kahdessa kerroksessa. Pysyvä näyttely Pitkän matkan ateljee kolmannessa kerroksessa avaa kuvanveistäjä Kimmo Pyykön elämän ja uran vaiheita. Arkkitehtuuritoimisto Heikkinen-Komosen suunnittelemalle Kangasala-talolle myönnettiin Vuoden betonirakenne 2015 -palkinto ja Betonijulkisivu 2015 -arkkitehtuuripalkinto. Rakennus oli ehdolla vuoden 2015 Arkkitehtuurin Finlandia -palkinnon saajaksi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kimmo Pyykkö -taidemuseo

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme