Vielä ehtii: Maria Jauhiaisen näyttelyn viimeinen viikko

Jaa

”KESÄRETKI – Kolmiulotteisia piirroksia varjoineen” esillä Someron kivimeijerissä 13.8.2017 saakka

Kultapilviä, leijuvaa unta, kirjanpainajien reittejä, luonnon alttareita rapistuneessa renessanssipalatsissa. Metallitöistään ja uniikkikoruistaan tunnettu ja palkittu taiteilija Maria Jauhiainen on tänä kesänä rakentanut tilallisen kokonaisuuden uusista teoksistaan. Jauhiaisen näyttely KESÄRETKI - Kolmiulotteisia piirroksia varjoineen on avoinna Someron Kivimeijerissä vielä tämän viikon, sunnuntaihin 13.8. asti.

Maria Jauhiainen on työskennellyt itsenäisenä taiteilijana Lontoosta käsin siitä lähtien kun valmistui Royal College of Artista metalli- ja korutaiteen osastolta taiteen maisteriksi vuonna 2000. Hänen teoksiaan on arvostetuimmissa museokokoelmissa, kuten New Yorkin MoMA, Lontoon V&A, Pariisin Musée des Arts Decoratifs, sekä lukuisissa yksityiskokoelmissa ympäri maailman.

KESÄRETKI on Jauhiaisen ensimmäinen yksityisnäyttely Suomessa hänen Lontoosta paluunsa jälkeen. Näyttelyn teokset ovat saaneet innoituksensa lehtien suonirakenteista, luonnon muodoista ja elämän muutostiloista. ”Lehtien suonet kuljettavat vettä ja elintärkeitä ravinteita lehden joka osaan, fotosynteesi toimii ja kasvi kukoistaa tuottaessaan maailmaan happea. Näen tämän kuvana elämän jatkuvasta muutostilasta”, taiteilija Maria Jauhiainen kuvailee.

Maria Jauhiainen on tutkinut lehtien suonirakenteita ja luonnon muotoja piirtämällä sekä hahmottanut näistä universaaleja rakenteita. Hyönteisten siivet, tieverkostot ja jopa polveilevat ajatukset tai keskustelun kulut heijastelevat kaikki näitä systeemejä. ”Samankaltaisia kuvioita syntyy, kun lasitteen pinta särkyy. Tai kun tietyt hyönteiset kuoriutuvat, kasavat ja kehittyvät puun nilassa. Nämä rakenteet tulevat esiin myös silloin, kun jokin kuolee ja pehmeät osat hajoavat ensimmäisenä. Tällaiset kasvun ja hajoamisen kartat, verkkomaiset suonirakenteet ja pinnan viivapiirrokset ovat minulle vahva elämän kiertokulun symboli ”, Jauhiainen kertoo. Näyttely sisältää kolmiulotteisia metallipiirroksia sekä teoksia keramiikasta ja puusta.

***

Maria Jauhiainen - KESÄRETKI - Kolmiulotteisia piirroksia varjoineen
Someron Kivimeijerissä 13.8.2017 saakka.

Osa Someron Kivimeijerin Paimionjoki-näyttelykokonaisuutta.

Someron Kivimeijeri
Turuntie 1034
31530 Pyöli

Avoinna päivittäin klo 12-18. Aikuiset 5 €, lapset 3 € (alle 7 v. ilmainen)

Lisätiedot:

Maria Jauhiainen
puh: +358 50 9119 240
maria.jauhiainen@talk21.com

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Outi Järvinen-Overton
outi@artsmanagement.fi
+358 41 545 6255

Kuvat

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Arts Management Helsinki Oy
Arts Management Helsinki Oy
Iso Roobertinkatu 36
00120 HELSINKI

http://artsmanagement.fi

Arts Management Helsinki on edistyksellinen ja jatkuvasti kehittyvä taidekentän asiantuntijayritys, joka toimii freelancereiden, vapaiden taiteilijoiden ja taideyhteisöjen kumppanina ja työyhteisönä. Toiminnan fokuksessa on taiteilijoiden toimintaedellytysten parantaminen, uudenlaisten kumppanuuksien ja yhteistyömallien luominen sekä tuotannollisten rakenteiden vahvistaminen ja uudistaminen Suomessa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Arts Management Helsinki Oy

Suomalainen tutkija ja taiteilija Mikko Ijäs mukana Harvardin yliopiston tutkimuksessa, joka tarkastelee Meksikon tarahumara-alkuperäisväestön juoksutraditioita1.7.2020 08:52:09 EEST | Tiedote

Chicagon yliopiston julkaiseman arvostetun akateemisen julkaisun Current Anthropologyn artikkelin “Running in Tarahumara (Rarámuri) Culture” (2020) mukaan tarahumara-kansan juoksijat kärsivät samoista vaivoista kuin kaikki muutkin juoksijat. Christopher McDougallin kirja ”Born to Run” (2009) teki tarahumara-kansan tunnetuksi ”lähes myyttisinä kivikautisina superatleetteina”, jotka asuivat Luoteis-Meksikon etäisissä kanjoneissa ja juoksivat uskomattomia matkoja haastavassa maastossa ilman mitään ongelmia. Kirja teki suurelle yleisölle tunnetuksi myös tämän uuden artikkelin kirjoittajan, Harvardin yliopiston evoluutiobiologian ja antropologian professorin Daniel Liebermanin. Uusi artikkeli nostaa ensimmäistä kertaa tarahumara-kansan juoksutraditiot osana heidän muuta kulttuuria, kuten väsytysmetsästystä, kilpajuoksua, tanssia ja fyysistä työtä. Artikkeli nostaa esille myös tarahumaroihin liitetyn yli-inhimillisen näkökulman, jonka vuoksi heidän kohtaamiaan haasteita ei ole ymmärretty oik