Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Vielä on Senaatintorin kesää jäljellä: Jättiterassin heinäkuu oli menestys

Jaa

Heinäkuun alussa avatun Senaatintorin jättiterassin ensimmäinen kuukausi oli menestys. Sekä kaupunkilaiset että kotimaanmatkailijat ovat löytäneet terassin ja nauttineet hyvästä ruuasta, juomasta ja kesästä. Moni ravintoloitsija on kertonut, että terassi on pelastanut heidän liiketoimintansa ja samalla se on vilkastuttanut myös koko kaupunkikeskustan elämää.

Kuva kesäisestä Senaatintorilla sijaitsevasta jättiterassista. Kuva: Camilla Bloom.
Kuva kesäisestä Senaatintorilla sijaitsevasta jättiterassista. Kuva: Camilla Bloom.

– Koronakriisi haastaa meitä huolehtimaan samanaikaisesti sekä kaupunkilaisten elämänlaadusta että turvallisuudesta. Senaatintorin kesä on onnistunut esimerkki siitä, miten kaupunki yhteisönä – yritykset, yksittäiset toimijat ja kaupunkiorganisaatio – pystyvät luomaan jotakin merkittävää yhdessä, sanoo pormestari Jan Vapaavuori.

Turvallisuus, siisteys ja hygienia ovat olleet Senaatintorin kesän kulmakiviä. Terassi onkin pystynyt tarjoamaan uuden turvallisen tilan, jossa ihmiset ovat voineet poikkeuksellisena kesänä kohdata tosiaan. Väkeä Senaatintorilla on riittänyt vaihtelevissakin terassikeleissä.
– Parhaimpina päivinä Senaatintorin kesäterassista on nauttinut 7000-8000 kävijää.

Kassatapahtumien määrä heinäkuussa oli noin 320 000 ja juomalaseja on käytetty noin 23 000 kappaleen viikkotahtia. Ainuttakaan järjestyshäiriötä ei terassilla ole ollut, kertoo Senaatintorin kesän käytännön järjestelyistä vastaavan Torikortteleiden kauppapaikkajohtaja Peggy Bauer.

Terassin toiminta on tarjonnut odotetun piristysruiskeen sinne valituille ravintoloille, mutta samalla se on vilkastuttanut myös koko kaupunkikeskustan elämää.
– Tämä on ollut hyvin merkityksellinen teko. Terassi oikeastaan pelasti meidän kesän, ja on ollut upeaa nähdä ihmisten nauttivan Senaatintorista ihan uudella tavalla, sanoo Mikko Leisti, yksi Sofia Helsingin omistajista. Sofia Helsinki on yksi Senaatintorin kesän kuudestatoista ravintolatoimijasta.

Ja vielä on Senaatintorin kesää jäljellä. Urbaanin siirtolapuutarhan kukkaloisto on juuri nyt parhaimmillaan. Elokuun pimeneviä iltoja sulostuttamaan terassin ylle on viritetty tunnelmavalot ja luvassa on myös monipuolista ohjelmaa. Esimerkiksi lauantaina 22.8. koko perhettä viihdyttää LempiLempi-yhtye.

Terassi on auki joka päivä klo 9-23 elokuun 30 päivä saakka.

Kukkatori ilahduttaa Havis Amandalla

Terassielämä laajenee Senaatintorilta loppukesän viikonlopuiksi vielä Kauppatorinkin puolelle, kun ihastuttava Kukkatori levittäytyy Havis Amandan ympärille. Kukkien tuoksua, väriloistoa, työpajoja, musiikkia, juomia ja pikkupurtavaa on tarjolla viikonloppuisin aina 6. syyskuuta asti.

*****
Huom! Haluatko kotipihallesi tai parvekkeellesi palan historiallista Senaatintorin kesää? Senaatintorin kohopenkkien ihanat kukkaistutukset myydään laatikoittain (vain istutuslaatikoiden sisältö) terassin purkamisen yhteydessä ma 31.8. ja ti 1.9.
Samalla Vanaja Event Solutions myy myös terassikalusteita ja myynnin tuotot ohjataan koronasta kärsineen tapahtumateollisuuden hyväksi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Torikorttelit, kauppapaikkajohtaja Peggy Bauer, puh. 0408283140
Helsingin kaupunginkanslia, viestintäpäällikkö Jukka Jänönen, puh. 0400 127147

Kuvapyynnöt:

Torikorttelit, viestintäpäällikkö Salla Salo, salla.salo@torikorttelit.fi

Kuvat

Kuva kesäisestä Senaatintorilla sijaitsevasta jättiterassista. Kuva: Camilla Bloom.
Kuva kesäisestä Senaatintorilla sijaitsevasta jättiterassista. Kuva: Camilla Bloom.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Siilo soi Kruunuvuorenrannassa – Öljysäiliö 468:n avoimet ovet korvataan tänä vuonna uudella ääni- ja valoteoksella21.9.2020 11:13:20 EESTTiedote

Kruunuvuorenrannan palkitulla valoteoksella Öljysäiliö 468:lla on perinteisesti syksyisin pidetty noin kolmena viikonloppuna avoimet ovet, jolloin yleisöllä on ollut mahdollisuus päästä säiliön sisälle katsomaan valoteosta. Tänä vuonna avoimet ovet haluttiin kuitenkin koronatilanteen vuoksi korvata teoksella, josta voi nauttia säiliön ulkopuolella.

Uusimaa koronakriisin jälkeen – Työn tekemisen tapojen muutoksella voi olla laajalle kantautuvia vaikutuksia17.9.2020 13:30:00 EESTTiedote

Poikkeuksellisen tilanteen vauhdittamana työmarkkinoiden murros kohti erikoistumista vaativia työtehtäviä nopeutuu. Myös uudenlaisten työn tekemisen tapojen yleistyminen muovaa monia aloja uudelleen. Uusimman Helsingin Seudun Suunnat -julkaisun artikkelissa koronaepidemian vaikutuksia Uudenmaan työllisyyteen ja elinkeinoelämään tarkastelee Uudenmaan ELY-keskuksen tutkija Reino Savolainen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme