Espoon kaupunki - Esbo stad

Vierailuja Espoon sairaalan osastoille rajoitetaan

Jaa

Vierailut Espoon sairaalassa hoidettavana olevien potilaiden luokse kielletään 2.12.- 20.12.2020. Vierailukielto ei koske saattohoidossa olevien potilaiden läheisiä. Painavista syistä voidaan harkinnan mukaan tehdä vierailukieltoon poikkeuksia.

Tiedotetta korjattu 2.12.2020 klo 14.15.

Espoon vaikeutuneen koronatilanteen vuoksi vierailut Espoon sairaalassa hoidettavana olevien potilaiden luokse kielletään. Vierailukielto astuu voimaan 2.12.2020 ja on voimassa 20.12.2020 saakka.   Vierailukielto tehdään Espoon sairaalassa hoidettavana olevien potilaiden ja henkilökunnan tartuntariskin vähentämiseksi.

Vierailukielto ei koske saattohoidossa olevien potilaiden omaisia.  Painavista syistä voidaan harkinnan mukaan tehdä vierailukieltoon poikkeuksia.

Vierailusta saattohoidossa olevan luokse sovitaan hoitavan yksikön kanssa ennakkoon. Vierailulle voi tulla 2 lähiomaista. Vierailulle voi tulla, kunhan lähiomainen on täysin terve eli hänellä ei ole yhtäkään koronavirustartuntaan viittaavaa oiretta, kuten kuume, yskä, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju/makuaistin menetys tai ripuli/vatsakipu ilman muuta ilmeistä syytä.

Vierailun aikana on noudatettava hyvää käsihygieniaa, johon henkilökunta opastaa vierailijat. Koko vierailun ajan, myös potilashuoneessa, on käytettävä suu-nenäsuojainta, jonka saa sairaalasta. 

Vierailulle ei voi tulla, jos lähiomaisella on lieviäkään infektiotaudin oireita, kuten nuha, yskä, päänsärky, kuume tai ripuli.   

Jos omainen on eristyksessä koronavirustartunnan vuoksi tai karanteenissa koronavirukselle altistumisen vuoksi tai ulkomaanmatkan jälkeen  (ajantasainen ohjeistus THL:n sivuilla), vierailulle ei voi tulla.

Espoon sairaalassa sijaitsevan HUSin synnytysosaston vierailuohjeet voi tarkistaa HUSin sivuilta

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Roope Leppänen, Espoon sairaalan johtava ylilääkäri, roope.leppanen@espoo.fi, p. 046 877 2628

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Twitter: @Espoonsote     
Facebook: Espoon sote - Hyvinvointia Espoossa

Espoon kaupunki Twitterissä 
Espoon kaupunki Facebookissa

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme