Vihdin kunta

Vihdin kunnalle Vuoden Pikkuyrittäjät-kunta 2020 -palkinto

Jaa

Vihti palkittiin vuoden pikkuyrittäjämäisimpänä kuntana torstaina 23.4. Pikkuyrittäjät -finaalissa. Nuori Yrittäjyys ry antaa palkinnon sellaiselle kunnalle, joka on aktiivisesti edistänyt ohjelman leviämistä kunnassa, tukenut opettajien työtä sekä tehnyt monipuolista yhteistyötä alueen eri sidosryhmien kanssa.

Pikkuyrittäjiä on ollut tänä lukuvuonna kaikissa Vihdin alakouluissa. Kuva: Vihdin Pikkuyrittäjät
Pikkuyrittäjiä on ollut tänä lukuvuonna kaikissa Vihdin alakouluissa. Kuva: Vihdin Pikkuyrittäjät

Vihti on ollut mukana Pikkuyrittäjät-ohjelmassa jo sen alusta saakka. Vuosien aikana koulut ovat ottaneet ohjelman aktiivisesti osaksi toimintaansa ja järjestäneet upeita loppuhuipennuksia ympäri kuntaa. Yhteistyö koulujen, kunnan, Vihdin Yrittäjät ry:n ja usean aktiivisen yrittäjäkummin välillä on luonut edistyksellisen toimintamallin Pikkuyrittäjät-ohjelmaan Vihdissä, kertoo ohjelman asiantuntija Tomi Rytkönen Nuori Yrittäjyys ry:stä.

Pikkuyrittäjät-ohjelmassa alakoulujen 4.-6. luokkalaiset perustavat ryhmissä oman yrityksensä sekä kehittävät tuotteita ja palveluita omien kiinnostuksien ja vahvuuksien pohjalta. Ohjelmaan on osallistunut jo yli 500 koulua valtakunnallisesti.

Vihdin kunnassa on ollut Pikkuyrittäjät-toimintaa vuodesta 2015 alkaen ja pikkuyrittäjiä on ollut tänä lukuvuonna kaikissa Vihdin alakouluissa. Pikkuyrittäjistä on tullut paikkakunnalla ohjelma, jota moni vihtiläislapsi odottaa innolla jo monta vuotta etukäteen. Vuosien varrella vihtiläiset pikkuyrittäjät ovat päässeet valtakunnalliseen Pikkuyrittäjien finaaliin, vierailemaan Kymmenen uutisten loppukevennyksessä, puhumaan Finlandia-talon päälavalle ja päässeet tapaamaan itse presidenttiä.

Upeaa saada tunnustusta Vihdissä jo vuodesta 2015 alkaen tehdylle Pikkuyrittäjät-työlle! Meillä on yrittäjämyönteisiä opettajia ja oppilaita, joiden palaute ohjelmasta on ollut pelkästään positiivista. Ohjelma tuo kaivattua sisältöä ja vaihtelua perinteiseen koulupäivään.  On hienoa olla mukana tekemässä isoja ja pieniä yrittäjiä Vihtiin – yrittäjämäistä asennetta ei voi olla liikaa, sanovat Vihdin Pikkuyrittäjä-kummit Mikko Mäki-Rahkola ja Laura Syrjälä.

Keväällä 2019 rehtorit innostuivat ottamaan toiminnan mukaan kaikkiin alakouluihin, kun Pikkuyrittäjä-kummit kävivät kertomassa asiasta rehtorikokouksessa, ja jo mukana olleet koulut kertoivat hyvistä kokemuksistaan, kertoo Vihdin kunnan opetuspäällikkö Kirsi Hyvämäki.

Ohjelma tutustuttaa oppilaita ja opettajia yrittäjyyteen ja paikalliseen elinkeinoelämään - yhteistyöllä mahdollistetaan myös alueen lapsille tärkeitä työelämäkokemuksia. Syksystä 2019 eteenpäin Vihdin kaikki viidesluokkalaiset suorittavat Pikkuyrittäjät-ohjelman osana perusopetusta ja kehittävät tuotteita tai palveluita asiakkailleen. Rahaa on saatu kerättyä esimerkiksi luokkaretkeä varten.Oppilaiden yritykset ovat vuosien varrella tuottaneet käsitöitä, taidetta, leivonnaisia, tuotteiden jälleenmyyntiä, hyvänmielen kukkapurkkeja, keppihevosia joka makuun ja heijastimia ja jopaitsetehtyjä vieheitä.

Pikkuyrittäjät-ohjelmaa jatketaan Vihdissä myös tulevaisuudessa koko kunnan laajuisesti alakouluissa. Yhteistyötä yritysmaailman kanssa ja koulujen välistä toimintaa pyritään syventämään ja samalla lisäämään yhteisöllisyyttä oppilaiden kouluarjessa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Mikko Mäki-Rahkola, Pikkuyrittäjä-kummi, mikko(at)mrliving.fi, 050-558 7834

Laura Syrjälä, Pikkuyrittäjä-kummi, laura(at)topiikki.com, 050-329 6338

Kirsi Hyvämäki, Vihdin kunnan opetuspäällikkö, kirsi.hyvamaki(at)vihti.fi, 044-467 5239

Kuvat

Pikkuyrittäjiä on ollut tänä lukuvuonna kaikissa Vihdin alakouluissa. Kuva: Vihdin Pikkuyrittäjät
Pikkuyrittäjiä on ollut tänä lukuvuonna kaikissa Vihdin alakouluissa. Kuva: Vihdin Pikkuyrittäjät
Lataa
Oppilaiden yritykset ovat vuosien varrella olleet hyvin kekseliäitä. Kuva: Vihdin Pikkuyrittäjät
Oppilaiden yritykset ovat vuosien varrella olleet hyvin kekseliäitä. Kuva: Vihdin Pikkuyrittäjät
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Vihdin kunta
Vihdin kunta
Asemantie 30
03100 NUMMELA

https://www.vihti.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vihdin kunta

Kuka on vienyt Vihtiä maailmankartalle? Ehdota hänelle puuta Menestyjien puistoon28.5.2020 14:27:27 EESTTiedote

Nummelassa sijaitsevaan Menestyjien puistoon istutetaan jälleen puita vihtiläisten menestyjien kunniaksi. Koska koronapandemia on aiheuttanut muun muassa kulttuuritilaisuuksien ja kansainvälisten arvokilpailujen peruuntumisia, Vihdin kunta palkitsee tänä vuonna puulla aiempien vuosien menestyjiä urheilun ja kulttuurin saralta. Ehdotuksia puiden saajiksi kerätään kuntalaisilta.

Vihdin kunnan talouden Vihta-tasapainotusohjelman päivittäminen: kysely kuntalaisille ja henkilöstölle22.5.2020 14:44:15 EESTTiedote

Vihdin kunta ottaa vuonna 2019 hyväksytyn Vihta-tasapainotusohjelman uudelleen tarkasteluun ja avaa kyselyn kehittämisideoista kuntalaisille ja kunnan henkilöstölle. Alun perin vuosille 2020–2022 laaditun tasapainotusohjelman arvioidut talousvaikutukset olisivat olleet 11 570 655 euroa. Nyt niin Suomen kuntakentän kuin Vihdin kunnan talousnäkymien heikentyessä äkillisesti koronapandemian takia alkuvuoden 2020 aikana tarvitaan uusia sopeutustoimenpiteitä.

Osallistu ja vaikuta - Vihdin kunnan asukkaat ja johto kohtaavat virtuaalisesti Vihti Livessä21.4.2020 15:37:28 EESTTiedote

Vihdin kunta alkaa järjestää virtuaalisia tapaamisia kuntalaisten kanssa sosiaalisen median välityksellä. Ensimmäisessä, torstaina 23. huhtikuuta klo 18.00 alkaen järjestettävässä Vihti Livessä kuntalaisten kysymyksiin vastaavat kunnanjohtaja Erkki Eerola ja Perusturvakuntayhtymä Karviaisen johtaja Timo Turunen. Keskustelun aiheena on koronaviruksen aiheuttama poikkeustilanne, ja sen vaikutus Vihdin kunnan jokaisen asukkaan elämään. Kuntalaiset voivat esittää kysymyksiä ennakkoon kommentoimalla kunnan Facebook-sivulla julkaistua päivitystä tai nimettömästi lomakkeen kautta. Seuraava virtuaalitapaaminen järjestetään keskiviikkona 29. huhtikuuta, ja siinä aiheena ovat Vihdin kunnan elinvoimaan olennaisesti vaikuttavat hankkeet, esimerkiksi Tunnin juna ja Etelä-Nummelan alueen kehittäminen. Myös Vihti Liven kulttuuriklubit käynnistyvät 29. huhtikuuta. Kulttuuriklubit tuovat joka keskiviikkoilta kuntalaisten olohuoneisiin paikallisten taiteilijoiden esityksiä, eri kohderyhmät ja taiteenlaj

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme