Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Vihdintien ja Huopalahdentien ympäristöön suunnitellaan bulevardikaupunkia – osallistu kyselyyn ja tilaisuuksiin

Jaa

Vihdintien ja Huopalahdentien bulevardikaupungin suunnittelu etenee. Bulevardikaupungista suunnitellaan Munkkiniemen, Haagan ja Pitäjänmäen kaupunginosia täydentävä ilmastoviisas alue. Alueelle tulee uusia koteja ja työpaikkoja arviolta 14 000 helsinkiläiselle. Pikaraitiotie liikuttaa asukkaita keskustasta Huopalahdentietä ja Vihdintietä pitkin Lassilaan, mahdollisesti Kannelmäkeen asti.

Havainnekuva Haagan ympyrästä
Havainnekuva Haagan ympyrästä

Nyt käynnissä on kaavarungon laatiminen. Kaavarungossa tarkastellaan millaista rakentamista, liikennejärjestelyjä ja ympäristön kohentamista Huopalahdentien ja Vihdintien alueelle voisi tulla. Valmistelussa selvitetään esimerkiksi liikenteen toimivuutta, pikaraitiotietä sekä kaupallisia ja julkisia palveluita.

”Aiemmin saadun palautteen perusteella on muun muassa selvitetty tarkemmin viheralueverkkoa ja virkistyspalveluita”, kertoo tiimipäällikkö Suvi Tyynilä.

Tavoitteena on esitellä kaavarunko kaupunkiympäristölautakunnalle toukokuussa 2019. 

Kommentoi suunnitelmia verkossa ja tule keskustelemaan suunnittelijoiden kanssa

Asukkailta pyydetään mielipiteitä Vihdintien ja Huopalahdentien suunnitelmista kerro kantasi -kyselyn avulla 27.2.–24.3.2019.  

Tule tapaamaan suunnittelijoita ja keskustelemaan:

5.3. Keskustakirjasto Oodin Bryggaan, kerros 1+, klo 15–19
7.3. Munkkivuoren ostarille, Raumantie 1, klo 15–19 

Verkkokyselystä ja tapahtumista on lähetetty Vihdintien ja Huopalahdentien ympäristön talouksiin tiedote.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
tiimipäällikkö Suvi Tyynilä
09 310 37264
suvi.tyynila@hel.fi

yksikön päällikkö Tuomas Eskola
09 310 37285
tuomas.eskola@hel.fi

Kuvat

Havainnekuva Haagan ympyrästä
Havainnekuva Haagan ympyrästä
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 2244, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 1691http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnitteluun, rakentamiseen, ylläpitoon ja valvontaan liittyvistä palveluista. Toimiala aloitti 1.6.2017, jolloin Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto, rakennusvirasto, rakennusvalvontavirasto, kiinteistövirasto, ympäristökeskus, asuntotuotantotoimisto ja Helsingin tukkutori yhdistivät toimintansa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Tuomiokirkon edusta muuttuu kesäkaudeksi taas kävelykaduksi – turistibusseille lisää pysäköintipaikkoja lähikaduille26.3.2019 10:44:33 EETTiedote

Senaatintorin viihtyisyyttä ja jalankulun turvallisuutta parannetaan muuttamalla Hallituskatu Senaatintorin kohdalla kävelykaduksi ja lisäämällä turistibussien pysäköintipaikkoja torin ympäristössä. Lisäpaikoilla pyritään vähentämään turistibussien väärinpysäköintiä torialueella. Liikennejärjestelyt tulevat voimaan 1. huhtikuuta ja ovat voimassa lokakuun loppuun asti.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme