Like Kustannus

Vihdoinkin! Suomirockin ensimmäinen nainen Muska julkaisee muistelmansa

Jaa

Jos joku pitäisi nimetä suomalaisen rockin ensimmäiseksi naiseksi, vaihtoehtoja on lopulta vain yksi: Muska Babitzin. Odotettu elämäkerta julkaistaan 15.6.

Muska Babitzin nousi suomirockin eturintamaan 1970-luvun alussa. Venäläistaustaiseen perheeseen syntynyt Muska innostui isoveljiensä Sammyn ja Kirkan tavoin laulamisesta ja räjäytti potin 70-luvun alun levytyksillään, kuten Kirjoita postikorttiin tai Krokotiilirock. Hänestä tuli ensimmäinen naisrokkari, joka pääsi Suomessa tekemään kokonaisen albumin. Samalla hän raivasi miesvaltaisessa rockmaailmassa tietä tulevien sukupolvien naislaulajille, joista monet ovat nimenneet Muskan esikuvakseen ja innoittajakseen.

Vetävä elämäkerta Muska ilmestyy laulajan 70-vuotispäivän alla. Ensimmäistä kertaa Muska ja hänen pitkäaikainen puolisonsa Hannu "Kala-Hande" Salakka kertovat myös yhteisestä urastaan ja elämästään sekä vähemmälle huomiolle jääneistä yrittäjävuosistaan. Kirjassa käydään lisäksi kattavasti läpi Babitzinien suvun ja laulajasisarusten Sammyn, Kirkan, Annan ja Georgen vaiheet. 

Muska-elämäkerran kirjoittanut Sauli Miettinen on helsinkiläinen tietokirjailija. Hän on aiemmin kirjoittanut muun muassa Jorma Uotisen ja Aira Samulinin elämäkerrat.

Muska on käsittely- ja arvosteluvapaa ilmestyessään 15.6.2022.

Tiedustelut ja pdf-vedokset: jenni.heiti@like.fi

Painetut ja sähköiset arvostelukappaleet: arvostelukappaleet@like.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Like Kustannus
Like Kustannus
Uudenmaankatu 10
00120 HELSINKI

09 1566 1http://www.like.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Like Kustannus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme