Espoon kaupunki - Esbo stad

Viherlaakson koulu ja lukio uudistui peruskorjauksessa arvokkaasti

Jaa

Vuonna 2017 alkanut Viherlaakson koulun ja lukion (Lukionahde 1) peruskorjaus ja laajennus -hanke on valmistunut. Oppilaat pääsevät palaamaan omaan upeasti uudistettuun kouluunsa elokuussa.

Viherlaakson koulun ja lukion uudisrakennusosa. Kuva: Maini Alho-Ylikoski
Viherlaakson koulun ja lukion uudisrakennusosa. Kuva: Maini Alho-Ylikoski

Viherlaakson koulun ja lukion peruskorjaus ja laajennus -hankkeen aikana rakennushistoriallisesti arvokas arkkitehti Aarne Ervin 1940-luvulla suunnittelema koulu peruskorjattiin. Sen vanha liikuntasali entisöitiin, ja se toimii jatkossa monitoimitilana. Koulun tontin keskellä sijainnut 1950-luvulla rakennettu koulunosa puolestaan purettiin rakennuksen huonon kunnon vuoksi. Tämä korvattiin uudisrakennuksella, jonka yhdyskäytävä yhdistää koulun vanhimman ja uusimman osan toisiinsa. Myös 2000-luvun alkupuolella rakennettu auditorio-osa säilytettiin osana koulurakennusta.

Kuluvan kevään aikana piha-alueet viimeistellään sekä mahdolliset talvivauriot korjataan. Irtokalustehankinnat tehdään niin ikään kevään aikana ja oppilaat pääsevätkin nauttimaan raikkaista tiloista elokuussa koulujen alkaessa.

Koulu peruskorjattiin elinkaarimallilla

Hanke toteutettiin niin kutsutulla elinkaarimallilla. Mallissa valittu päätoteuttaja vastaa kohteen jatkosuunnittelun ja rakentamisen lisäksi myös sen ylläpidosta 20 vuoden ajan.

Uudistetut tilat on mitoitettu lähes 1000 oppilaalle. Viherlaakson koulu ja lukio onkin nyt yksi Espoon sekä koko Suomen suurimpia kouluja. Liikuntasalirakennuksen valmistuttua koulukiinteistön laajuus on melkein 10 000 bruttoneliötä.

Hankkeen toinen vaihe alkaa syksyllä

Koulun vieressä sijaitseva siirtokelpoinen väistörakennus viedään pois tontilta syksyn aikana. Tämän tilalle rakennetaan uusi liikuntasalirakennus sekä uusi pallokenttä. Hankkeen toinen vaihe valmistuu vuoden 2022 loppupuolella.

”Viherlaakson monitahoinen hanke on mielestämme onnistunut erinomaisesti. Odotamme myös toisen vaiheen valmistumista, jolloin uudet liikuntatilat pääsevät palvelemaan kaikkia espoolaisia”, Tilapalvelujen toimitusjohtaja Maija Lehtinen kertoo.

Koulutoiminta päättyi Viherlaakson koulun ja lukion vanhoissa tiloissa vuonna 2013 sisäilmaongelmien vuoksi. Neljä vuotta sitten alkanut hanke on kokonaisuudessaan viivästynyt rakennusten korjausasteen laajenemisen sekä rakennuslupaviiveiden vuoksi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Viherlaakson koulun ja lukion uudisrakennusosa. Kuva: Maini Alho-Ylikoski
Viherlaakson koulun ja lukion uudisrakennusosa. Kuva: Maini Alho-Ylikoski
Lataa
1940-luvulla valmistunut osa. Kuva: Maini Alho-Ylikoski.
1940-luvulla valmistunut osa. Kuva: Maini Alho-Ylikoski.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Tiedote opetus- ja varhaiskasvatuslautakunnan kokouksesta 5.5.20215.5.2021 20:19:25 EEST | Tiedote

Tiedote opetus- ja varhaiskasvatuslautakunnan kokouksesta 5.5.2021 Tiistilän koulun perusopetuksen siirto väistötiloihin jätettiin pöydälle Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta päätti jättää pöydälle 19.5.2021 pidettävään kokoukseen esityksen Tiistilän koulun väistötiloista. Lautakunta pitää tärkeänä, että Tiistilän koulun väistö toteutetaan siten, että mahdollisimman suuri osa oppilaista sijoitetaan alueelle ja että koulumatkat ovat turvalliset. Lautakunnalle tuodaan vaihtoehtoistarkastelu kustannusvaikutuksineen. Selvitys mahdollisuudesta käyttää Espoon kristillisen koulun nykyisiä tiloja Kilon koulun väistötiloina Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta päätti kokouksessaan 3.3.2021 Kilon koulun perusopetuksen järjestämisestä 1.8.2021 alkaen, kun vanha koulurakennus puretaan ja tilalle rakennetaan uusi. Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta merkitsee tiedoksi selostusosan mukaisen selvityksen mahdollisuudesta käyttää Espoon Kristillisen koulun nykyisiä tiloja Kilon koulun väistötiloina.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme