ELY-keskukset

Vihreän siirtymän rahoitusta yrityksille

Jaa
Yrityksille on tarjolla rahoitusta, joka vauhdittaa Suomen kestävän kasvun ohjelmaan liittyvää vihreää siirtymää.
Vihreä siirtymä tukee talouden rakennemuutosta ja hiilineutraalia yhteiskuntaa.
Vihreä siirtymä tukee talouden rakennemuutosta ja hiilineutraalia yhteiskuntaa.

Rahoitusta voi hakea EU:n elpymis- ja palautumistukivälineen (RRF) kautta. Rahoitusta on tarjolla myös Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR) ja Euroopan sosiaalirahaston (ESR+) kautta. Ohjelmassa on kuusi toimintalinjaa, joista innovatiivinen Suomi ja hiilineutraali Suomi -ohjelmien kautta voidaan vauhdittaa kasvua ja kilpailukykyä sekä energiatehokkuutta ja kiertotaloutta.

Rahoitusta myöntävät Business Finland (BF), työ- ja elinkeinoministeriö, Ympäristöministeriö sekä muut tahot, kuten maa- ja metsätalousministeriö ja ELY-keskukset.

Vihreä siirtymä luo uutta teknologiaa, joka nopeuttaa siirtymistä pois fossiilisesta energiasta. Toimet säästävät energiaa, parantavat ilmanlaatua ja turvaavat energian toimitusvarmuuden. Koko maahan syntyy kasvua ja uusia työpaikkoja, jotka korvaavat rakennemuutoksen takia katoavia töitä.

Vauhtia vihreään siirtymään RRF-rahoituksella

RRF-rahoituksen tavoitteena on edistää vihreään siirtymän kannalta keskeisten investointien käynnistämistä. Vihreä siirtymä tukee talouden rakennemuutosta ja hiilineutraalia yhteiskuntaa. 

ELY-keskusten RRF-koordinaattorit ohjaavat ja neuvovat toiminnanharjoittajia sekä kuntia ja muita yhteistyötahoja hankkeiden ympäristöprosesseihin, kuten YVA:n tai ympäristölupaan liittyvissä asioissa. Toiminnanharjoittajia kannustetaan olemaan yhteydessä etupainotteisesti ELY-keskukseen. Hankkeita saadaan sujuvasti eteenpäin, kun lupatarpeet tunnistetaan ajoissa.

Hankkeiden rahoitus tulee pääosin Business Finlandilta ja työ- ja elinkeinoministeriöltä. ELY-keskus myöntää muun muassa Euroopan aluekehitysrahoituksen rahoitusta ja heiltä voi pyytää lisätietoja. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Yritys-Suomi-puhelinpalvelu, 0295 020 500

Pk-yritysten rahoitus, 0295 024 800

ELY-keskusten RRF-rahoituksesta lisätietoja antaa
Henrik Granqvist, Keski-Suomen ELY-keskus
+358 295 028 551

ELY-keskusten RRF-koordinaattoreilta ympäristöprosesseista
Jenni Ojala (Uudenmaan, Hämeen, Kaakkois-Suomen ja Varsinais-Suomen ELY-keskukset)
Irina Simola (Pirkanmaan, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Suomen ELY-keskukset)
Päivi Karhunen (Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan ja Etelä-Savon ELY-keskukset)
Leena Aho (Pohjois-Pohjanmaan, Kainuun ja Lapin ELY-keskukset)

etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi

Kuvat

Vihreä siirtymä tukee talouden rakennemuutosta ja hiilineutraalia yhteiskuntaa.
Vihreä siirtymä tukee talouden rakennemuutosta ja hiilineutraalia yhteiskuntaa.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta ELY-keskukset

Kevään kelirikosta arvioidaan vaikeaa (Keski-Suomi, Etelä-Savo, Pohjois-Savo, Pohjois-Karjala)20.3.2023 10:27:21 EET | Tiedote

Kelirikolla tarkoitetaan tien pinnan tai tierakenteen pehmenemisen aiheuttamaa kulkukelpoisuuden merkittävää vaikeutumista tai estymistä. Tien pinta tai rakenne voi pehmentyä keväällä roudan sulamisen yhteydessä tai rakenteiden vettyessä märkänä myöhäissyksynä tai lämpimänä alkutalvena. Rakenne voi pehmentyä ja kantavuus heikentyä joko tien pinnalta tai myös syvemmältä. Sorateillä voi siten esiintyä erityyppistä kelirikkoa, kuten pinta- ja runkokelirikkoa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme