Vihreät - De Gröna

Vihreät julkaisivat eduskuntavaaliohjelmansa: Voit valita Suomen, joka suojelee elämää

Jaa
Vihreiden tavoiteena on Suomi, joka suojelee kaikkein arvokkainta: Ainutlaatuista yhteistä ympäristöämme ja hyvinvointivaltion lupausta siitä, että ketään ei hylätä oman onnensa nojaan, ja jossa jokaisella on mahdollisuus onnistua ja menestyä. Vihreät julkaisivat maanantaina eduskuntavaaliohjelmansa, joka hyväksyttiin puoluevaltuuston kokouksessa Kouvolassa sunnuntaina 12.2.
Vihreiden puheenjohtaja, ympäristö- ja ilmastoministeri Maria Ohisalo
Vihreiden puheenjohtaja, ympäristö- ja ilmastoministeri Maria Ohisalo

– Suomessa jo joka toinen luontotyyppi ja joka yhdeksäs laji on uhanalainen. Suomalaista luontoa voimme suojella vain me suomalaiset. Meidän tulee vahvistaa Itämeren ja sisävesiemme tilaa, jotta ne voivat hyvin. Vanhat ja luonnontilaiset metsämme on suojeltava. Tätä kaikkea varten tarvitaan todellisia satsauksia luonnonsuojelun rahoitukseen: se täytyy tuplata. Meidän pitää toteuttaa se hiilinielujen pelastuspaketti, jota jo viime kesästä asti on kasattu, Vihreiden puheenjohtaja Maria Ohisalo sanoo. 

Ohisalo on aiemmin kertonut, että Vihreät ei lähde hallitukseen joka jarruttaa tai peruu ilmastotoimia tai leikkaa koulutuksesta. 

– Kun päiväkodit, koulut, lukiot, amikset, yliopistot ja ammattikorkeakoulut menestyvät, myös Suomi menestyy. Me haluamme, että opin tie on avoinna kaikille. Että opinpolku ei pysähdy perhetaustaan. Koulutuksesta leikkaaminen synnyttää viheliäisiä ongelmia. Koulutukseen satsaaminen ratkaisee niitä, Ohisalo painottaa. 

Siitä huolimatta, että Suomi on vauras maa, suomalaisista lapsista 114 263 elää köyhyydessä.

– Lapsiperheköyhyyden torjunnassa on kyse lopulta siitä, minkälaisen lapsuuden haluamme antaa Suomessa eläville lapsille. Haluamme, että jokainen lapsi voi elää sellaista elämää, jossa hyvän elämän peruspalikat ovat kohdallaan. Ei liene kenellekään epäselvää, että Vihreät haluaa tähän maahan kaikille kuuluvan perustulon, Ohisalo toteaa.

Vihreät julkaisivat vaaliohjelman yhteydessä myös toimensa julkisen talouden tasapainottamiseksi. Toimenpiteiden kokonaisuus tasapainottaisi julkista taloutta noin kuudella miljardilla eurolla.

– Vihreät sitoutuu tasapainottamaan valtiontalouden vuoteen 2035 mennessä. Velkasuhteen kasvu on taitettava siten, että samalla mahdollistetaan välttämättömät investoinnit ilmastonmuutoksen ja luontokadon torjuntaan ja osaamisen vahvistamiseen. Julkisen talouden tasapainottamista ei pidä tehdä minkään ihmisryhmän kustannuksella. Samalla kun pyrimme eroon valtion velasta, meidän on päästävä eroon köyhyydestä, Ohisalo päättää. Vihreiden vaaliohjelma: https://www.vihreat.fi/eduskuntavaaliohjelma-2023/
Vihreiden toimet julkisen talouden tasapainottamiseksi: https://www.vihreat.fi/vihreiden-toimet-julkisen-talouden-tasapainottamiseksi/

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Vihreiden puheenjohtaja, ympäristö- ja ilmastoministeri Maria Ohisalo
Vihreiden puheenjohtaja, ympäristö- ja ilmastoministeri Maria Ohisalo
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Vihreät - De Gröna
Vihreät - De Gröna
Mannerheimintie 15b A, 4 krs
00260 Helsinki

09 5860 4160, viestinta@vihreat.fihttps://www.vihreat.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vihreät - De Gröna

Vihreiden Harjanne ja Elo: Paremmalla kaupunkipolitiikalla luodaan kestävää hyvinvointia ja ratkotaan suurimpia ongelmia17.3.2023 16:17:59 EET | Tiedote

Kaupungeilla on keskeinen rooli talouden uudistamisessa ja osaamisen pohjaavan hyvinvoinnin luomisessa. Samalla kaupunkeja tarvitaan myös ilmastokriisin ja luontokadon pysäyttämisessä. Monet Suomen kannalta keskeiset ongelmat kohdataan ja ratkaistaankin juuri kaupungeissa. Vihreät julkaisivat tänään teesinsä parempaan kaupunkipolitiikkaan.

Ohisalo: Lapsiperheköyhyyden torjunnasta ei saa tinkiä ensi hallituskaudellakaan9.3.2023 11:33:28 EET | Tiedote

Lapsena koettu köyhyys jättää pitkän jäljen koko elämän ajaksi. Pienituloisia lapsiperheitä on tuettava, eikä siihen riitä vain yhden vuoden väliaikaiset sosiaaliturvan korotukset. Vihreiden puheenjohtaja, ympäristö- ja ilmastoministeri Maria Ohisalo esittää blogikirjoituksessaan korotusten muuttamista pysyviksi ja kotipalvelun palauttamista 1990-luvun lamaa edeltäneelle tasolle.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme