Vihreät - De Gröna

Vihreät julkaisivat elinkeinopoliittisen ohjelmansa

Jaa
Vihreät tavoittelee taloutta, joka lisää luonnon ja ihmisten hyvinvointia, edistää yhdenvertaisuutta sekä vähentää ympäristölle tuhoisaa ylikulutusta. Uusi elinkeinopoliittinen ohjelma korostaa osaamista ja innovaatiota, tuottavuutta sekä kestävyyttä. Ohjelma hyväksyttiin sunnuntaina 12.2. puoluevaltuuston kokouksessa Kouvolassa.

Ohjelmassa painotetaan, että Suomen talous nojaa sivistykseen ja osaamiseen. Pärjäämme kansainvälisessä kilpailussa luovuudella, korkealla koulutustasolla ja kekseliäisyydellä. 

– Osaaminen on edellytys tuottavuuden kasvulle. Osaaminen syntyy koulutuksesta ja tutkimuksesta. Koulutukseen pitää kohdistaa pysyvästi lisäpanostuksia varhaiskasvatuksesta lähtien suomalaisten nuorten koulutustason nostamiseksi, toteaa kansanedustaja Mari Holopainen, joka toimi elinkeinopoliittisen ohjelman työryhmän toisena puheenjohtajana. 

Ohjelmassa esitetään, että Suomelle tehdään pitkän tähtäimen innovaatiostrategia ja vastuutetaan sen toimeenpano yli hallituskausien. Innovaatiopolitiikkaa esitetään ohjelmassa muutettavaksi tavoitelähtöiseksi, jolla tarkoitetaan olemassa olevien järjestelmien kuten energiajärjestelmän, liikenteen ja ruoantuotannon kehittämistä ja uudistamista myös innovaatiopolitiikan toimilla.

– Politiikkatoimien pitää edistää sekä akateemisten tutkijoiden että yritysten T&K-toiminnan sijoittumista Suomeen. Tutkimusinnovaatiot eivät ole pelkästään teknologialähtöisiä, vaan voivat olla lähtöisin miltä tutkimusalueelta tahansa, Holopainen korostaa. 

Vihreän teollisuuspolitiikan tavoitteena on edistää suomalaisen ja eurooppalaisen teollisuuden kilpailu- ja uudistumiskykyä huolehtien samalla sen kestävyyssiirtymästä. Käytännössä vihreällä teollisuuspolitiikalla edistetään teollisuuden hiilivapaata energiakäyttöä sekä pysäytetään teollisesta toiminnasta aiheutuvaa luontokatoa edistämällä kiertotalousratkaisuja.

– Kiertotalouden on oltava Suomen teollisuuspolitiikan keskeinen painopiste, jota edistetään konkreettisin tavoittein ja keinoin. Raaka-aineiden hyödyntämisen tehostamiseksi on rakennettava taloudellisia kannusteita ja ohjauskeinoja samalla, kun julkinen sektori tarkastelee kriittisesti omia hankintojaan. Meidän tulee edistää kannustimia ja verotusta, joilla neitseellisen raaka-aineen käyttö vähenee, Holopainen sanoo. 


Tutustu elinkeinopoliittiseen ohjelmaan osoitteessa:
www.vihreat.fi/elinkeinopoliittinen-ohjelma/

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vihreät - De Gröna
Vihreät - De Gröna
Mannerheimintie 15b A, 4 krs
00260 Helsinki

09 5860 4160, viestinta@vihreat.fihttps://www.vihreat.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vihreät - De Gröna

Vihreiden Harjanne ja Elo: Paremmalla kaupunkipolitiikalla luodaan kestävää hyvinvointia ja ratkotaan suurimpia ongelmia17.3.2023 16:17:59 EET | Tiedote

Kaupungeilla on keskeinen rooli talouden uudistamisessa ja osaamisen pohjaavan hyvinvoinnin luomisessa. Samalla kaupunkeja tarvitaan myös ilmastokriisin ja luontokadon pysäyttämisessä. Monet Suomen kannalta keskeiset ongelmat kohdataan ja ratkaistaankin juuri kaupungeissa. Vihreät julkaisivat tänään teesinsä parempaan kaupunkipolitiikkaan.

Ohisalo: Lapsiperheköyhyyden torjunnasta ei saa tinkiä ensi hallituskaudellakaan9.3.2023 11:33:28 EET | Tiedote

Lapsena koettu köyhyys jättää pitkän jäljen koko elämän ajaksi. Pienituloisia lapsiperheitä on tuettava, eikä siihen riitä vain yhden vuoden väliaikaiset sosiaaliturvan korotukset. Vihreiden puheenjohtaja, ympäristö- ja ilmastoministeri Maria Ohisalo esittää blogikirjoituksessaan korotusten muuttamista pysyviksi ja kotipalvelun palauttamista 1990-luvun lamaa edeltäneelle tasolle.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme