Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto ry

Vihreät nuoret: Kohti vegaanista Suomea, loppu eläinten hyväksikäytölle!

Jaa

Vihreät nuoret vaatii, että eläintuotannon tuista on luovuttava siirtymäajalla ja eläinperäisistä tuotteista on pyrittävä eroon julkisen sektorin toiminnassa, kuten julkisissa hankinnoissa niin pitkälle kuin mahdollista.

“Eläinperäiset tuotteet ovat suuri kasvihuonekaasupäästöjen lähde. Lisäksi niiden tehotuotanto on eläinten kannalta epäeettistä. Valtio ei voi omalla toiminnallaan tukea eläinten tehotuotantoa, vaan laaja siirtymä kohti kasviperäistä ruokaa on välttämätön. Julkisissa hankinnoissa, kuten koulujen ja päiväkotien ruokailuissa, täytyy siirtyä lihanormatiivisuudesta kohti kasvisruokaa”, toteaa Vihreiden nuorten puheenjohtaja Peppi Seppälä.

“Valtion tuki- ja veropolitiikan täytyy tukea siirtymää kohti vegaanista Suomea. Suuntaamalla haittaverotusta eläinperäisiin tuotteisiin, kuten punaiseen lihaan, voidaan vahvistaa tätä kehitystä entisestään ja ohjata kuluttajia lisäämään kasvisruoan syömistä. Toisaalta tuottajia on tuettava ja kannustettava muutokseen myöntämällä maataloustukia eettiselle, kestävälle ja kasvispainotteiselle ruoantuotannolle. Eläinten hyödyntäminen on poliittinen päätös ja tuotantoa pidetään pitkälti yllä tuilla. Me voimme tehdä toisin ja ottaa askeleen kohti vegaanista Suomea”, vaatii Vihreiden nuorten puheenjohtaja Brigita Krasniqi.

“Erilaiset lihankorvikkeet kuten Nyhtökaura ovat jo suomalaisia menestysreseptejä ja laboratoriossa tuotettavat keinolihat tulevat olemaan seuraava suuri askel. Suomen tulee olla tämän kehityksen kärjessä. Valtion ei tule myöskään tukea lihatuotteiden vientiä ulkomaille. Kun lihan kysyntä kotimaassa vähenee, täytyy tuottajia kannustaa ryhtymään kasvipohjaisen ruoan tuotantoon sen sijaan, että lihaa viedään ulkomaille”, päättävät Vihreiden nuorten puheenjohtajat Brigita Krasniqi ja Peppi Seppälä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

Brigita Krasniqi, 0451312554
Peppi Seppälä, 0407217912
puheenjohtajat@vihreatnuoret.fi

Kuvat

Kuvassa puheenjohtajat Peppi Seppälä ja Brigita Krasniqi.
Kuvassa puheenjohtajat Peppi Seppälä ja Brigita Krasniqi.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto ry
Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto ry
Fredrikinkatu 33 A
00120 HELSINKI

https://www.vihreatnuoret.fi

Vihreät nuoret on valtakunnallinen vihreä nuoriso- ja opiskelijajärjestö, joka toimii kestävän, yhdenvertaisen ja oikeudenmukaisen maailman puolesta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto ry

Vihreiden nuorten liittokokous: Asepalvelus uudistettava vapaaehtoiseksi ja syrjimättömäksi22.11.2020 11:43:01 EETTiedote

Vihreät nuoret vaatii liittokokouksessaan suomalaisen asepalveluksen kehittämistä vapaaehtoisuuteen ja sukupuolien yhdenvertaiseen kohteluun perustuvaksi. Vihreiden nuorten uudessa asepalvelusmallissa esitetään keinoja, joilla asepalvelus uudistetaan vastaamaan nykyaikaa. Moniin Vihreiden nuorten mallin uudistuksiin voidaan nykytilanteessa siirtyä nopeallakin aikataululla.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme