Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto ry

Vihreät nuoret vaatii maa- ja metsätalousministeri Jari Leppää (kesk.) vetäytymään Timmermansin kirjeestä tai eroamaan

Jaa

Vihreät nuoret vaatii maa- ja metsätalousministeri Jari Leppää (kesk.) vetäytymään Timmermansin kirjeestä tai eroamaan. Leppä on ollut aikeissa allekirjoittaa EU-komission varapuheenjohtaja Frans Timmermansille osoitetun kirjeen, joka pyrkii ajamaan metsäteollisuuden lyhytnäköisiä etuja ja vesittämään EU:n metsästrategian ilmasto- ja biodiversiteettilinjauksia.

“Lepän toiminta on ongelmallista, koska suunniteltu kirje on hallitusohjelman vastainen. Metsästrategian luonnos nostaa esiin monia samoja asioita kuin Marinin hallituksen hallitusohjelmaan on kirjattu. Lisäksi Suomi on jo aikaisemmin hyväksynyt EU:n biodiversiteettistrategian, joka onympäristölinjauksiltaan samankaltainen metsästrategian luonnoksen kanssa”, toteaa puheenjohtaja Peppi Seppälä.

“Lepän toiminta on kyseenalaista myös siksi, että hallituspuolueet eivät ole keskustelleet kirjeen allekirjoittamisesta. Yksikään ministeri tai hallituspuolue ei voi pimittää tietoa hallituskumppaneiltaan - varsinkaan kun on kyse näin isoista linjauksista ilmastolle ja luonnon monimuotoisuudelle. Leppä väittää metsästrategian valmistelun olleen epädemokraattista ja jäsenvaltioiden määräysvaltaa murentavaa, mutta voidaan kysyä, kuinka avointa Lepän itsensä toiminta on ollut”, huomauttaa puheenjohtaja Brigita Krasniqi.

“Vihreät nuoret on johdonmukaisesti vaatinut niin Suomea kuin Euroopan unioniakin tekemään enemmän ilmastokriisin ja luontokadon torjumiseksi. Metsäpolitiikka ei ole tässä mikään poikkeus, ja EU:n metsästrategian luonnoksesta löytyykin monia hyviä keinoja näiden ongelmien ratkaisemiseksi. Jos kestävämmän metsäpolitiikan edistäminen ei käy Jari Lepälle tai keskustalle, niin sille emme voi mitään, mutta toivoisimme kuitenkin jatkossa avoimempaa hallitusyhteistyötä ja hallitusohjelman noudattamista. Näissä Leppä ei ole onnistunut. Tilanne voidaan vielä korjata, jos Leppä vetäytyy Timmermansin kirjeestä. Jos Leppä ei noudata hallitusohjelmassa sovittuja periaatteita, tulee hänen erota tehtävästään”, vaativat Vihreiden nuorten puheenjohtajat Peppi Seppälä ja Brigita Krasniqi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto ry
Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto ry
Fredrikinkatu 33 A
00120 HELSINKI

https://www.vihreatnuoret.fi

Vihreät nuoret on valtakunnallinen vihreä nuoriso- ja opiskelijajärjestö, joka toimii kestävän, yhdenvertaisen ja oikeudenmukaisen maailman puolesta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto ry

Vasemmistonuoret ja Vihreät nuoret: Hallituksen on turvattava karjalan kielen tulevaisuus24.11.2021 16:00:00 EET | Tiedote

Marinin hallituksen hallitusohjelman mukaista kielipoliittista ohjelmaa on nyt valmisteltu useampi kuukausi, ja se on loppusilauksia vaille valmis. Ohjelma on tarkoitus hyväksyä vielä tämän vuoden puolella. Karjalaiset ovat odottaneet paljon kielipoliittiselta ohjelmalta, sillä se on ollut ensimmäinen kädenojennus Suomen valtiolta, jolla pitkäaikaista elvyttämistyötä voitaisiin viedä eteenpäin. Ohjelmasta tihkuneet tiedot ovat kuitenkin johtaneet pettymykseen. Vaikuttavien toimien sijaan ohjelma on sisällöltään jäämässä pitkälti kauniiksi sanahelinäksi, jolla voidaan seuraavat vuodet kuitata viestit siitä, ettei karjalan kielen elvytyksen puolesta tehdä mitään. “Asiantuntijoiden ja karjalaisen yhteisön kuulemisen sijaan työryhmä ja päättäjät ovat lakaisemassa karjalaisten oikeudet saman maton alle, josta ne tänä vuonna hetkeksi esiin kaivettiin. On surullista, että vuodesta toiseen kuulemme vain juhlapuheita yleisestä tahtotilasta, teemme kirjauksia puolueiden ohjelmapapereihin ja istu

Vihreät nuoret vaatii panostuksia mielenterveyspalveluihin ja terapiatakuun edistämiseen22.11.2021 13:00:40 EET | Tiedote

Vihreät nuoret vaatii panostuksia mielenterveyspalveluihin ja terapiatakuun edistämiseen. Nyt hallituksen esittämässä hoitotakuussa terapiatakuu ei toteudu. Samalla kun nousemme koronakriisistä ja palaamme uuteen normaaliin, on aika tunnistaa ja kohdata pandemian aikana entisestään kärjistyneet mielenterveysongelmat. “Mielenterveysongelmat ovat olleet suuresti nousussa koronakriisin aikana. Korona on lisännyt esimerkiksi nuorten ja erityisesti opiskelijoiden yksinäisyyttä ja mielenterveysongelmia. Tilastot kertovat meille, että jo ennen koronaa mielenterveysongelmat ovat olleet hälyttävällä tasolla, mutta korona on pahentanut tilannetta entisestään. Koronakriisistä toivuttaessa on huolehdittava, että toivumme myös mielenterveyskriisistä”, muistuttaa puheenjohtaja Brigita Krasniqi. “Terapiatakuu ei ratkaise kaikkia haasteita liittyen mielenterveyspalveluiden saatavuuteen, mutta on iso ja tärkeä osa laajempaa kokonaisuutta. Viimeistään korona on herättänyt laajemmin yhteiskunnan ymmärtäm

Vihreät nuoret tuomitsee Suomen linjan äänestää EU:n kestävän rahoituksen taksonomiaa vastaan17.11.2021 17:50:48 EET | Tiedote

Demarit, Keskusta ja RKP ovat linjanneet, että Suomi tulee äänestämään EU:n kestävän rahoituksen taksonomiaa vastaan. EU:n taksonomia määrittää kriteerit, joiden avulla ilmastokriisiä ja luontokatoa hilitsevät hankkeet saisivat helpommin rahoitusta. “Keskusta, SDP ja RKP ovat ostaneet metsäteollisuuden lobbauksen siitä, että taksonomian luontokatoa hillitsevät toimet olisivat uhka suomalaiselle metsäteollisuudelle. Samalla metsäteollisuus kuitenkin korostaa, kuinka kestävää suomalainen metsänhoito on. Tämä on ristiriitaista,” ihmettelee puheenjohtaja Peppi Seppälä. “Suomen tulee olla edelläkävijä ympäristökriisien ratkomisessa. Nyt valittu linja asettaa kyseenalaiseen valoon presidentti Niinistön puheet Glasgow:n ilmastokokouksessa Suomen kestävästä metsänhoidosta. Miksi siis nyt koetaan tarvetta estää metsien kestävyyskriteerien määrittely?”, kysyy puheenjohtaja Brigita Krasniqi. “Suomen nyt valittu linja ei muuta äänestyksen tulosta, sillä valtaosa EU-maista on taksonomian puolella.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme