Vihreät - De Gröna

Vihreiden puheenjohtajan sijainen Iiris Suomela on altistunut koronalle perhepiirissä

Jaa

Vihreiden puheenjohtajan sijainen Iiris Suomela altistui koronalle perhepiirissään. Tieto altistuksesta tuli Suomelalle perjantai-iltapäivällä 21.1. Suomela on tiedon saamisen jälkeen käynyt laboratoriotestissä, jonka tulos tulee todennäköisesti huomenna lauantaina. Suomela on eristäytynyt omaehtoisesti ja tehnyt kotitestin, jonka tulos oli negatiivinen.

– Olen välttänyt viime viikkoina kaikkia ylimääräisiä kontakteja ja tehnyt esimerkiksi aluevaalikampanjointia vain ulkona maskin kanssa. Nyt näyttää kuitenkin siltä, että päiväkoti-ikäinen lapsi toi taudin perhepiiriin, Suomela sanoo.

– Katson puolueen puheenjohtajan sijaisena perustelluksi toimia erityistä varovaisuutta noudattaen. Jään siksi lähipäiviksi omaehtoiseen eristäytymiseen ja teen sen jälkeen vielä uuden testin. Tauti voi kuitenkin itää useita päiviä, enkä halua aiheuttaa tarpeettomia jatkoaltistuksia. Tämä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että aluevaali-ilta jää osaltani väliin etäosallistumista lukuunottamatta, Suomela toteaa.

Suomela kannustaa jokaista ottamaan rokotteet.

– Olen ottanut kolme rokotetta, joten minun pitäisi olla hyvin turvassa taudin vakavilta muodoilta. Kannustan edelleen vahvasti ottamaan rokotteita, sillä ne ovat ainoa tapa selättää tämä epidemia, Suomela korostaa.

Suomela teki ennen torstain Ylen puheenjohtajatenttiä ohjeiden mukaisesti kotitestin, joka näytti negatiivista tulosta. 

Sunnuntaina aluevaalien tulosillassa Suomelalla on tuuraaja, josta tiedotetaan myöhemmin.

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Vihreät - De Gröna
Vihreät - De Gröna
Mannerheimintie 15b A, 4 krs
00260 Helsinki

09 5860 4160, viestinta@vihreat.fihttps://www.vihreat.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vihreät - De Gröna

Vihreiden Saara Hyrkkö: Nato-jäsenyydestä huolimatta ydinaseita ei tule Suomen maaperälle vastoin Suomen tahtoa17.5.2022 11:29:29 EEST | Tiedote

(Embargo, kunnes puhe pidetty klo 12 alkavassa eduskunnan täysistunnossa.) Vihreiden kansanedustaja ja ulkoasiainvaliokunnan jäsen Saara Hyrkkö piti eduskunnan täysistunnossa 17.5. ryhmäpuheen, jossa hän painotti, että muuttuneen ulkopoliittisen tilanteen myötä on välttämätöntä arvioida myös Suomen turvallisuuspoliittista asemaa. Hyrkön mukaan pyrkimyksenä on silti jatkossakin oltava ydinaseeton maailma.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme