Vihreät - De Gröna

Vihreiden puheenjohtajan sijaisen Iiris Suomelan virallinen koronatesti negatiivinen

Jaa

Vihreät tiedottivat eilen puheenjohtajan sijaisen Iiris Suomelan altistuneen koronalle perhepiirissään. Tieto altistuksesta tuli Suomelalle perjantai-iltapäivällä 21.1. Suomela kävi perjantaina laboratoriotestissä ja sai perjantaiyön aikana tiedon, että testitulos on negatiivinen.

Suomela on eristäytynyt omaehtoisesti ja sunnuntaina aluevaalien tulosillassa häntä tuuraa varapuheenjohtaja Hanna Holopainen. Suomela osallistuu Vihreiden vaalivalvojaisiin etäyhteydellä.

– Olen välttänyt viime viikkoina kaikkia ylimääräisiä kontakteja ja tehnyt esimerkiksi aluevaalikampanjointia vain ulkona maskin kanssa. Nyt näyttää kuitenkin siltä, että päiväkoti-ikäinen lapsi toi taudin perhepiiriin, Suomela sanoo.

– Katson puolueen puheenjohtajan sijaisena perustelluksi toimia erityistä varovaisuutta noudattaen. Jään siksi lähipäiviksi omaehtoiseen eristäytymiseen ja teen sen jälkeen vielä uuden testin. Tauti voi kuitenkin itää useita päiviä, enkä halua aiheuttaa tarpeettomia jatkoaltistuksia. Tämä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että aluevaali-ilta jää osaltani väliin etäosallistumista lukuunottamatta, Suomela toteaa.

Suomela kannustaa jokaista ottamaan rokotteet.

– Olen ottanut kolme rokotetta, joten minun pitäisi olla hyvin turvassa taudin vakavilta muodoilta. Kannustan edelleen vahvasti ottamaan rokotteita, sillä ne ovat ainoa tapa selättää tämä epidemia, Suomela korostaa.

Suomela teki ennen torstain Ylen puheenjohtajatenttiä ohjeiden mukaisesti kotitestin, joka näytti negatiivista tulosta.

Suomelan ja Holopaisen vaali-iltaan liittyvissä haastattelupyynnöissä voi olla yhteydessä Vihreiden viestinnän työntekijöihin

Avainsanat

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Vihreät - De Gröna
Vihreät - De Gröna
Mannerheimintie 15b A, 4 krs
00260 Helsinki

09 5860 4160, viestinta@vihreat.fihttps://www.vihreat.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vihreät - De Gröna

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme