Helsingin Vihreät ry

Vihreiden Reetta Vanhanen Helsingin kaupunginvaltuuston puheenjohtajaksi

Jaa
Vihreä valtuustoryhmä päätti kokouksessaan 24.5. esittää Helsingin kaupunginvaltuuston puheenjohtajaksi Reetta Vanhasta. Nykyinen puheenjohtaja Fatim Diarra jättää tehtävän tultuaan valituksi kansanedustajaksi kevään eduskuntavaaleissa.

“Ryhdyn tehtävään suurella innostuksella. Lämmin kiitos vihreälle valtuustoryhmälle luottamuksesta. Tavoitteeni on saavuttaa koko kaupunginvaltuuston luottamus, rakentaa ryhmien välistä yhteistyötä ja innostaa rakentavaan keskusteluun. Haluan vaalia kunnioittavaa ja asiallista keskustelukulttuuria. Erimielisyydet ja väittelyt kuuluvat politiikan ytimeen, mutta loputon vastakkainasettelu ja asioiden kärjistyminen vaikeuttavat yhteiskunnallista keskustelua. Arvostan politiikassa yhteistyötä ja kykyä asettua toisen ihmisen asemaan”, sanoo Reetta Vanhanen.

Toisen kauden kaupunginvaltuutettu Reetta Vanhanenon johtanut vihreää valtuustoryhmää loppuvuodesta 2019. Vanhanen on lääketieteen ja kirurgian tohtori, anestesiaan ja tehohoitoon erikoistuva lääkäri ja pienen lapsen äiti.

Demokratian toteutumisen turvaaminen ja kaupunkilaisten kuuntelu on yksi valtuuston puheenjohtajan keskeisistä tehtävistä. “Haluan valtuuston puheenjohtajana edistää demokratian toteutumista ja kaupunkilaisten osallisuutta. Aion keskittyä ihmisten kohtaamiseen ympäri Helsinkiä ja osallistua kaupunginosatapahtumiin”, Vanhanen kertoo.

Yhtenä valtuuston loppukauden suurimmista kysymyksistä Vanhanen nostaa esiin sosiaali- ja terveyspalveluiden rahoituksen riittävyyden. “Terveydenhuollon kriisi näkyy kentällä ammattilaisten työssä ja potilaiden arjessa joka päivä. Sen ratkaiseminen vaatii riittävän valtionrahoituksen. Soten rahoitusmalli on korjattava, jotta Helsinki ja HUS saavat riittävän rahoituksen. Perusasiat ja työolot on saatava terveydenhuollossa kuntoon, jotta henkilöstöpulaa voidaan ratkoa”, Vanhanen toteaa. 

Kaupunginvaltuusto päättää kaupunginvaltuuston puheenjohtajasta kokouksessaan 14. kesäkuuta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Helsingin Vihreät ry
Mannerheimintie 15b A
00260 Helsinki

http://www.helsinginvihreat.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin Vihreät ry

Helsingin kaupunginvaltuuston uusi puheenjohtaja valitaan keskiviikkona22.5.2023 15:37:34 EEST | Tiedote

Helsingin vihreä valtuustoryhmän valitsee keskiviikkona 24.5. klo 16 alkavassa ryhmäkokouksessa, ketä se esittää Helsingin kaupunginvaltuuston puheenjohtajaksi. Lopullisen valinnan tekee kaupunginvaltuusto, mutta tehtävä on vihreiden. Kaksi vuotta kaupunginvaltuuston puheenjohtajana toiminut Fatim Diarra luopuu tehtävästä kesällä. Diarra valittiin kansanedustajaksi kevään 2023 eduskuntavaaleissa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme