Vihreät - De Gröna

Vihreillä eniten nuoria ehdokkaita sitten 2007 eduskuntavaalien

Jaa
Eduskuntavaalien ehdokasasettelu päättyy tiistaina 21.2. Vihreät jättävät täydet ehdokaslistat kaikissa vaalipiireissä manner-Suomessa. Alle 30-vuotiaita ehdokkaita puolueen listoilla on eniten sitten vuoden 2007 eduskuntavaalien. Yhteensä Vihreillä on 217 ehdokasta.

Eduskuntavaalien ehdokasasettelu päättyy tiistaina 21.2. Vihreät jättävät täydet ehdokaslistat kaikissa vaalipiireissä manner-Suomessa. Yhteensä Vihreillä on 217 ehdokasta. 

- Tässä ajassa tarvitaan vihreitä ratkaisuja niin koulutuksen, ilmaston kuin eriarvoisuuden torjunnankin osalta. Olen piirejä kiertäessäni nähnyt kuinka kovalla innolla näihin vaaleihin on valmistauduttu. Siksi minua ei yllättänyt, että koko maassa on Vihreillä täydet ehdokaslistat. Suomen suunta ratkaistaan uurnilla ja jokaisella äänellä on väliä, Vihreiden puheenjohtaja Maria Ohisalo sanoo. 

Alle 30-vuotiaita ehdokkaita on 18 % kaikista ehdokkaista eli 39 ehdokasta. Tätä enemmän alle 30-vuotiaita ehdokkaita on ollut viimeksi eduskuntavaaleissa 2007. 

- On todella hienoa, että nuoret ovat lähteneet sankoin joukoin ehdolle näissä vaaleissa. Politiikka tarvitsee enemmän eri ikäisiä ja eri taustoista tulevia päättäjiä. Toivon suurta menestystä nuorimmillekin ehdokkaillemme, kommentoi Vihreiden puoluesihteeri Veli Liikanen. 

Taustatietoja Vihreistä ehdokkaista:

Ehdokkaista

naisia 130 = 60 %

miehiä 83 = 38 %

muita 4 = 2 % 

Keski-ikä: 41 vuotta (41,26 vuotta tarkalleen ottaen)

Nuoria: 32 kpl = 14,7% (18-28-vuotiaat ehdokkaat eli nuorisolain piirissä olevat)

Alle 30-vuotiaita 39 kpl = 17,9%Kaikki Vihreiden eduskuntavaaliehdokkaat: https://www.vihreat.fi/ehdokkaatYhteyshenkilöt

Veli LiikanenPuoluesihteeriVihreät De Gröna

Puh:041 549 3338

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Vihreät - De Gröna
Vihreät - De Gröna
Mannerheimintie 15b A, 4 krs
00260 Helsinki

09 5860 4160, viestinta@vihreat.fihttps://www.vihreat.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vihreät - De Gröna

Vihreiden Harjanne ja Elo: Paremmalla kaupunkipolitiikalla luodaan kestävää hyvinvointia ja ratkotaan suurimpia ongelmia17.3.2023 16:17:59 EET | Tiedote

Kaupungeilla on keskeinen rooli talouden uudistamisessa ja osaamisen pohjaavan hyvinvoinnin luomisessa. Samalla kaupunkeja tarvitaan myös ilmastokriisin ja luontokadon pysäyttämisessä. Monet Suomen kannalta keskeiset ongelmat kohdataan ja ratkaistaankin juuri kaupungeissa. Vihreät julkaisivat tänään teesinsä parempaan kaupunkipolitiikkaan.

Ohisalo: Lapsiperheköyhyyden torjunnasta ei saa tinkiä ensi hallituskaudellakaan9.3.2023 11:33:28 EET | Tiedote

Lapsena koettu köyhyys jättää pitkän jäljen koko elämän ajaksi. Pienituloisia lapsiperheitä on tuettava, eikä siihen riitä vain yhden vuoden väliaikaiset sosiaaliturvan korotukset. Vihreiden puheenjohtaja, ympäristö- ja ilmastoministeri Maria Ohisalo esittää blogikirjoituksessaan korotusten muuttamista pysyviksi ja kotipalvelun palauttamista 1990-luvun lamaa edeltäneelle tasolle.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme